282 baskı
müge
Tekirdağ
DOLAR32.4279
EURO35.6
ALTIN2325.9

Belediyenin yapamadığını gazeteciler yaptı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Belediyenin yapamadığını gazeteciler yaptı
Abone ol
Gazetecilerden bir örnek davranış daha Demokrasilerin olmazsa olmazlarından olan ve halkın haber alma hakkını kullanma imkanı sunan gazeteciler Çorlu’da yine önemli bir çalışmaya imza attı.

Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt’un görevde geçen 2 yılını değerlendirmek üzere kendi kriterlerine göre kendince belirlediği 3 yerel basın temsilcisi ile canlı yayın yapacağını duyurmasının ardından Çorlu’da görev yapan 12 gazeteci Çorlu halkının haber alma hakkı ve gündeme dair konuların konuşulması adına bir araya gelerek canlı yayın gerçekleştirdi.

 

Gazetecilerin kişisel ve kurumsal sosyal medya hesaplarından yapılan paylaşımlarla Çorlu halkına duyurulan canlı yayına vatandaşlar da beğeni yorum ve paylaşımları ile destek verdi.

Programda konuşan gazeteciler belediyecilik hizmetlerinde de hükümet yatırımlarında da yapılan ve yapılamayanları sıraladılar ancak Çorlu’nun en önemli sorununun bir araya gelme ve birlik olma konusunda yaşandığını savundular.

 

Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt’un da birleştirici unsur olmak yerine gazetecileri ayrıştırmayı, bölüp parçalayıp yönetmeye çalıştığı görüşünü savunan bazı gazeteciler duruma tepki gösterdiler.

Çorlu Belediyesi’nin ve belediye başkanı Ahmet Sarıkurt ve ekibinin yapamadığını yaptıklarını dile getiren gazeteciler bu birlikteliğin örnek olmasını ve Çorlu’nun sorunlarını çözmek için bir başlangıç vesilesi olarak kabul edilmesini de dile getirdiler.

 

Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt’un belediye bütçesi ve belediye imkanları ile canlı yayın yaptığı aynı anda kendi imkanları ile canlı yayına geçen gazeteciler amaçlarının Çorlu Belediye Başkanı ve Çorlu Belediyesi ile rekabet etmek olmadığının altını çizerek zaten şartlar göz önüne alındığında bunun mümkün görünmediğini ifade ettiler.

 

Gazeteciler ortak payda Çorlu olunca bir araya gelinebileceğini ancak Çorlu’nun birleştirici gücü olmak için görev talep edenlerin bu birleştiricilikten uzak olduğunu gözler önüne sermek istediklerini belirttiler.

Çorlu’da görev yapan gazeteciler daha önce de Park Olsun Projesi ile ilgili olarak bir araya gelmişti. Benzer bir canlı yayını bugün Millet Bahçesi çalışmalarının sürdüğü arazide yapmış, bölgenin Çorlu halkı için park olması gerektiğini dile getirmiş, bu girişim ve birlikteliğin ardından harekete geçen kurumlar eski devlet hastanesinin bulunduğu alanı Çorlu Millet Bahçesi yapmak için çalışmalara başlamıştı.

 

Gerçekleştirilen canlı yayına Çorlu’da uzun yıllardan bu yana gazetecilik yapan Mehmet Yirun’un moderatörlüğünde gerçekleşen programda Trakya 2000 Gazetesi ve Trakya Olay haber portalından gazeteci İzzet Mede, Trakya Babıali Gazetesi sahibi gazeteci Tarık Yıs, Gazete Çorlu haber portalı sahibi Samet Ayan, Anadolu Ajansı Çorlu Temsilcisi gazeteci Coşkun Bozyel, Devrim Gazetesi Haber Koordinatörü gazeteci Tutku Akbaş, Gazeteci Gazetesi sahibi gazeteci Faruk Yıs, Haber 282 Gazetesi ile Haber 282 haber portalı sahibi gazeteci Metin Engin ile Manşet59 Gazetesi ile haber portalı sahibi Bülent Fidan katıldılar.

 

Koronavirüs testinin pozitif çıkması evinde karantina süreci ve tedavisi devam eden  Çorlu Gazeteciler Derneği Başkanı gazeteci Levent Silistre ile eşinin geçirmiş olduğu iş kazası nedeniyle devam eden tedavisinden ötürü katılamayan Şehir Trakya Gazetesi sahibi gazeteci Okyanus Feray Toprak Kaya yayına telefon ile bağlanarak görüşlerini dile getirerek önemli bir çalışmaya imza atan gazetecilere başarılar dilediler.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Edirne’de yayalara yol vermeyen sürücüler denetlendiÖnceki Haber

Edirne’de yayalara yol vermeyen sürücüle...

Kovid19 vakalarındaki artışın sürdüğü Trakya’da kurallara tam uyumun önemi artıyor Sonraki Haber

Kovid19 vakalarındaki artışın sürdüğü Tr...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar