282 baskı
Tekirdağ
DOLAR32.2053
EURO35.1156
ALTIN2500.6

“Bu Süreç İyi Yönetilmedi”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
“Bu Süreç İyi Yönetilmedi”
Abone ol
Cumhuriyet Halk Partisi Çorlu İlçe Başkanı Özgür Ertaş gazetemize yaptığı açıklamada, “Pandemi dönemindeki sürecin iyi yönetilemediğini” ifade etti.

Korona virüsün sadece ülkemizi değil dünyayı etkilediğini ifade eden CHP Çorlu İlçe Başkanı Özgür Ertaş, korona virüs süresince iki önemli konunun ortaya çıktığını ifade etti. Birincisi gıda yardımlarının olduğunu ifade eden Ertaş, ikincisinin de maske dağıtımı olduğunu belirtti. AK Parti İl Başkanı Mestan Özcan’ın vakaları açıklamasını da eleştiren Özgür Ertaş, “Valiliğin yapması gerekenleri il başkanlığı yapıyor, devlet siyasallaştırılıyor” dedi.

HER İLÇEDE SİYASİ PARTİLERİNDE İÇİNDE OLDUĞU MERKEZLER OLUŞTURULMASI GEREKİYORDU

“Sadece bizim ülkemizi değil bütün dünyayı etkileyen bir durum. Bu süre zarfında en çok karşı karşıya kaldığımız iki tane talep oldu” diyen CHP Çorlu İlçe Başkanı Özgür Ertaş, “unlardan bir tanesi gıda yardımı, bunun nedeni de esnaflarımız dükkânlarını açamadı, işyerleri kapatılan esnafımız zor durumda kaldı, ayrıca fabrikalardan üretime ara verenler oldu. işten çıkarmalar meydana geldi. Doğal olarak ta ortaya çok ciddi bir gıda talebi çıktı. Fakat bu konuda da çok önemli bir organizasyon eksikliğinin olduğunu biz gördük. İlk günden itibaren bu süreç tam bir kargaşa içerisinde yönetilmeye çalışıldığını görüyoruz. Özellikle yardımlar konusunda mutlaka her ilçede bir merkezin oluşturulması gerekiyordu. Kaymakamlık ve belediye başkanlığının koordineli bir şekilde çalıştığı Kızılay’ın ve diğer STK’ların, siyasi partilerin temsil edildiği çeşitli dernek ve odalarında yer aldığı bir merkezin oluşturulması merkezi bir önem arz ediyordu. Fakat bunun yapılmadığını gördük, bunun tamamen siyasi nedenlerden dolayı alınmayan bir karardır diye düşünüyorum. Bu süreçte alınması gereken en önemli gelişmelerden bir tanesi de siyasi iktidar tarafından tamamen hukuka yasalara aykırı bir şekilde belediyelerin bağış toplayamayacağına dair kararın alınması ve belediyelere ait bağış hesaplarının bloke edilmesi oldu. Bu son derece yanlış bir uygulamaydı. Anladığımız kadarıyla siyesi iktidar CHP Büyükşehir belediyelerin ön plana çıkmasının önüne geçmek istediğini düşünüyorum” dedi.

CHP BELEDİYELERİNİN BAĞIŞ KAMPANYALARI, SİYASİ İKTİDAR TARAFINDAN ENGELLENDİ

“Siyasi iktidarın 18 yıllık geçmişine baktığımız zaman çeşitli zamanlarda toplanan bağışların amacına uygun olarak kullanılıp kullanılmadığıyla ilgili toplumumuzun önemli bir kesiminde kafalarında çok büyük soru işaretleri oluştu” diyen Özgür Ertaş, “Bir taraftan siyasi iktidara karşı çok ciddi bir güvensizlik oluşurken diğer taraftan da CHP yerel yönetimlerine karşı ortaya çıkan bu güvenin siyaseten boşa çıkarmak için, yapılan bir siyasi hamle olarak görüyorum. Belediyeler yardımların yerli yerine ve hızlı bir şekilde ulaştırılması konusunda çok önemli kurumlardır. Doğrudan doğruya vatandaşa temas eden kurumlardır. Hangi mahallede hangi sokakta vatandaşın ne sorun yaşadığını belediyeler çok iyi bilir” dedi. .

MASKE DAĞITILMASI KONUSUNDA UYGULAMADA ÇOK BÜYÜK SIKINTILAR VAR

Maske dağıtımı konusuna da değinen CHP Çorlu İlçe Başkanı Özgür Ertaş, “İkinci sorun ise maske karmaşasıdır. Bu da en az gıda sorunu kadar önümüze çıkıyor. Bilindiği üzere toplu taşıma araçları, kapalı alanlar, marketlerde maske kullanılmasını zorunlu tutuldu. Maske kullanmayanların toplu taşıma araçlarına alınmadığı bir süreç yaşıyoruz. Peki bu durumda maske nerede maske maalesef yok. Gerekli alt yapı olmadan bu kural uygulanmaya çalışılıyor. Mutlaka gerekli alt yapının hazır olması gerekiyordu. Türkiye’nin böyle bir sorunuyla karşı karşıya kalma durumunun olduğu 2019 yılı sonlarında hazırlanan Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanan hastalıklarla ilgili rapor hazırlanmıştı. Aylar öncesinden böyle bir rapor hazırlanmışken sayın genel başkanımızda bunu kamuoyu ile defalarca paylaştı. Başta maske olmak üzere, gıda stoklarının oluşturulmaması siyasi iktidarın en büyük hatası olmuştur. Bunun açıklaması yok. Şu an maske sorunu hat safa da eczaneler maske satamıyor, günlerce aynı maskeyi kullanmak zorunda kalan vatandaşlar olduğunu duyuyoruz bu son derece risklidir. Önce PTT eliyle sonra eczaneler kanalıyla maske dağıtılacağı açıklandı ama uygulamada çok büyük sorunlar var. Maske konusunda zorunlu dışarı çıkanların Çorlu’da sayıları 163 bin kişidir. Peki, 163 bin kişiye ne kadar maske ulaştırılabildi. Maskesiz olan vatandaşlara ceza kesiyoruz da bu insanlara maske ulaştırabildik mi?” dedi.

“TÜM İLLERDE PANDEMİ KURULLARI RUTİN VE ŞEFFAF AÇIKLAMALAR YAPMASI GEREKİYORDU”

“Tüm illerde pandemi kurullarının rutin ve şeffaf açıklamalar yapmaları gerekiyordu” ifadelerine yer veren CHP Çorlu İlçe Başkanı Özgür Ertaş, “Ancak Tekirdağ geneli için valilikte ve kaymakamlıkta böyle bir açıklama görmedik. Bu açıklamanın yapılmamış olması ister istemez toplum üzerinde bazı sonuçlar doğuruyor. İki farklı sonucu var bu açıklamaların yapılmamasının bunlardan birincisi, belirsizlik nedeniyle karşı karşıya kaldığımız sorunun ciddiyetsizlik boyutu var. Toplumun bir kesimi tarafından kurallar her geçen gün hiçe sayıldığını görüyoruz. Baktığımız zaman gün içerisinde çok fazla insanın salgın öncesinde olduğu gibi hayatına devam ettiğini görüyoruz. Diğer taraftan ise rutin ve şeffaf açıklamaların yapılmaması nedeniyle toplumun diğer kesimi açısından da korku ve endişe oluşmaya başladı kurallara uyanlar açısından. Kurallara uymayanlar ile uyanlar arasında ister istemez bir çekişmenin zıtlaşmanın olduğunu görüyoruz. Bazı bu işin ciddiyetini anlayamamış olan vatandaşların sarıldığını görüyoruz” dedi.

“Devlet Siyasallaştırılıyor”

AK Parti İl Başkanı Mestan Özcan’ın Tekirdağ’daki vakaları katıldığı canlı yayında açıklamasını eleştiren Özgür Ertaş, “Bu saydığım endişe ve korkuları gidermek için AKP il Başkanının bir açıklama yaptığını görüyoruz. Bu çok yanlış bir açıklamadır. Saydığım nedenlerden dolayı yapılması gereken bir açıklamadır, ancak açıklama yöntemi tamamen yanlıştır. Bu rakamları açıklamaları bildiğimiz kadarıyla Kırklareli valiliği açıkladı. Tüm bunların sonucunda meselenin özüne gelecek olursak, Tekirdağ’da neden bu sorunla karşılaştık. 18 yıldan bu yana devam eden AKP iktidarının devlet üzerinde bürokrat üzerindeki baskıları ve siyasallaştırma sürecedir. Daha öncede Tekirdağ Valiliği’nde bir fotoğraf krizi yaşandı. Vali fotoğrafta arka planda kaldı. Bu da aynı anlayışın bir ürünüdür. Çünkü az önce ifade ettik, bunların açıklanması gerekiyordu, valilerde bu işin farkında, bunun bir zorunluluk olduğunu görüyor. Valiler toplumda bu vakaların açıklanma gereksinimini görüyor ama AKP engelini aşamadığı için topu AKP İl başkanının kucağını atmakta buldu çözümü. Dedi ki benim bu vakaları açıklama gücüm yok, siyasi baskılardan çekiniyorum. Ama toplumunda bu bilgileri açıklanması gerekiyor. Bunu AKP üzerinden açıkladılar, yarın öbür sorulduğu zaman valilere hayır biz açıklamadık siyasiler açıkladı şeklinde yanıt vereceklerdir. Yok eğer bu bilgileri açıklamaman gerekiyordu niye açıkladın diye hesap soracak olurlarsa bu seferde bu bilgileri ben açıklamadım yanıtını valiler verecektir. Vali gibi kaymakam gibi mülki amirlerin sorunu değildir, bir zihniyetin ürünüdür. AKP zihniyetin Türkiye getirdiği durumu gösterir. Artık Türkiye’de hükümet ve devlet kavramları iç içe geçmiştir. Bu zihniyetin ülkeye verdiği zararları hep beraber görüyoruz. Bürokratlarımız bu süreçte inisiyatif alamaz oldular, gölgelerinden korkar hale geldiler. Hep yukardan gelen emirleri beklediler bu nedenle çözümlerin üretilmesi gecikti” dedi. Konuşmasını sürdüren Ertaş “Bu mücadeleyi hepimiz bilinçli bir şekilde vermemiz gerekiyor. Bütün gücümüzle çalışıp ülkemizin en kısa zamanda normal günlerine dönmesini diliyorum” ifadelerine yer verdi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
“23 Nisanı Balkonlarımızdan Coşkuyla Kutlayacağız”Önceki Haber

“23 Nisanı Balkonlarımızdan Coşkuyla Kut...

Tekirdağ'da saatte 600 N-95 maske üretilebilecekSonraki Haber

Tekirdağ'da saatte 600 N-95 maske üretil...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar