282 baskı
Tekirdağ
DOLAR32.4504
EURO34.829
ALTIN2438.6

“Bu Topraklarda İnsan Eksen İnsan Biçersin”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
“Bu Topraklarda İnsan Eksen İnsan Biçersin”
Abone ol
Ergene’nin Karamehmet Mahallesi Marmaracık mevkiinde 2 bin 800 dekar alana yapılması planlanan plastik sanayi tesisi (PAKOP) ile ilgili Ergene Kent Konseyi Başkanı Ercüment Tuncay; “Bizler verimli topraklarda, verimli arazilerde yaşıyoruz. Gelin birlikte bu yanlışa dur diyelim” dedi.

Ergene Kent Konseyi Başkanı Ercüment Tuncay, Ergene Karamehmet Mahallesinde yapılması planlanan PAKOP Kooperatifi ile ilgili düşüncelerini aktardı. 
ERGENE’NİN TARIM AMBARI
Tuncay; “Ergene Karamehmet mahallemiz bizim bölgemizin en etkili topraklarına sahip olan en verimli arazilerine sahip olan bölgemizdir. Kısaca “Karamehmet Mahallesi Ergene’nin tarım ambarı ‘’ denilecek düzeydedir. Burada yapılması planlanan PAKOP Sanayi Tesisi ile ilgili vatandaşlarımızın tepkisi var. Vatandaşlarımız burada kendi tarımsal faaliyetlerini etkileyebilecek bir sanayi tesisi istemiyor. Zaten OSB’lerin %42’lik bir doluluk oranı var şu anda orada bir boşluk mevcut yapılması planlanan yer tamamen OSB’lerin dışında ve kendi adına kurulmasını planlayıp istedikleri bir bölgedir.”
VERİMLİ ARAZİLERDE YAŞIYORUZ
Tuncay; “Biz 2.743 m2 yeşil alanının tarımsal araziden ne kadar uzakta kalabileceğini anlamış değiliz. Ziraat Fakültesi bununla ilgili olarak ‘’Tarıma elverişli arazi değildir.’’ diyerek görüş bildirmiş. Bakın tarıma elverişli arazi değil ise onun yakınında hemen yan yana olan Karakepir toprağında 15-20cm de oluşan bir buğday var. Bu topraklarda insan eksen insan biçersin. Bizler verimli topraklarda, verimli arazilerde yaşıyoruz.”
YATIRIMA KARŞI DEĞİLİZ
Yapılması planlanan PAKOP Kooperatifi ile ilgili bulunan yer uygun mu sorusuna Tuncay; “Az önce belirttiğim gibi bizim için uygun bir yer değildir. Vatandaşlarımızın istemiş olduğu talep ettikleri bölge değil. Evet istihdam yaratılabileceğinden bahsediyorlar, istihdam yaratılacaktır. Bizler istihdama ve yatırıma karşı değiliz. Hiç bir şekilde istihdamın karşısında duran bir sivil toplum kuruluşu da değiliz. Ama bizim talebimiz mevcut OSB alanı boş bir durumdayken neden buraya gelip bir yatırım yapıyorsunuz? Neden İnsan sağlığını ve tarımsal üretimi etkiliyorsunuz? Pandemi koşullarından en çok etkilenen durum gıda ihtiyacıdır. Ham madde üretimi ve ham madde olmazsa oluşacak gıda ihtiyacını, insanların tüketim ihtiyacını karşılayamayız ve hiçbir şekilde bu durumu engelleyemeyiz.”
20 KM ALANA ETKİ EDECEK 
Tuncay; “Vatandaşlarımız bizimle aynı düşüncedeler. Biz kendi üretimimizi yapmak istiyoruz. Kendi mücadelemizi gerçekleştirmek istiyoruz. Tarımsal üretimle gelecek nesiller için geleneğimiz haline gelen üretimimizi devam ettirmelerinden yanayız diyorlar. Sanayi tesisleri etraflarında kümelenmiş durumda ve istihdam yaratılmak için çalışan mücadele edenler var. Ama burada vatandaşlarımız hayvancılığı, çiftçiliği sürdürmek istiyorlar. Kendilerine insan sağlığına zararı dokunacak etkilerden korunmak istiyor çünkü yapılacak olan sanayi kooperatifi 20 kilometrekarelik alana etki edebilecek düzeyde. Karamehmet, Bakırca, Velimeşe, Yulaflı, Marmaracık ve Ulaş tamamen etki edilebilen bire bölge olduğu için sıkıntılı bir süreç başlatılıyor. Bizde bu sıkıntılı sürecin en azından engellenebilmesi için talebimiz şudur. 04 Mart Perşembe günü saat 10:30’da yapılacak olan ÇED toplantısına bütün vatandaşlarımızı, sivil toplum kuruluşlarımızı bizimle olmaya davet ediyoruz. Gelin birlikte bu yanlışa dur diyelim” dedi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Lila Group, Tekstil Sektöründeki Yatırımlarını BüyütüyorÖnceki Haber

Lila Group, Tekstil Sektöründeki Yatırı...

Çorlu Belediyesinden Can Dostlarımıza 3 Ton MamaSonraki Haber

Çorlu Belediyesinden Can Dostlarımıza 3...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar