Reklamı Geç
müge
282 üst
müge
Tekirdağ
DOLAR32.3309
EURO35.1916
ALTIN2240.3

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ÇÖLYAK HASTALARININ YANINDA OLMAYA DEVAM EDİYOR

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ÇÖLYAK HASTALARININ YANINDA OLMAYA DEVAM EDİYOR
Abone ol
Sosyal Belediyecilik anlayışının en iyi örneklerini hayata geçiren Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, özel durumları nedeniyle ömür boyu diyet zorunluluğu olan çölyak hastalarına destek olmak amacıyla 2015 yılından bu yana glutensiz gıda ürünlerinden oluşturduğu özel gıda paketlerinin dağıtımına devam ediyor.

Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülen çalışma kapsamında

2015 ve 2022 yılları arasında Çorlu, Çerkezköy, Kapaklı, Saray, Muratlı, Malkara, Hayrabolu, Ergene ilçelerinde toplam 9817 Çölyak Gıda Yardım Paketi dağıtımı yapıldı. Çölyak Gıda Yardım Paket içeriğinde Glutensiz Un (1 kg’lık) 3 paket, Glutensiz Makarna (400 gr’lık) 1 paket, Glutensiz Erişte (125 gr’lık) 1 paket, Glutensiz Bulgur (400 gr’lık) 1 paket, Glutensiz Arpa Şehriye (400 gr’lık) 1 paket, Glutensiz Bisküvi (85 gr’lık) 1 paket, Glutensiz Mısır İrmiği (250 gr’lık) 1 paket bulunuyor. Çölyak gıda yardım paketinden yararlanmak isteyen vatandaşların çölyak sağlık raporu, kişiye ait kimlik fotokopisi, bağlı olduğu muhtarlıktan onaylı ikametgah belgesi ile Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’ne başvurmaları gerekiyor. Paketler, vatandaşlara muhtarlıklar vasıtasıyla ulaştırılıyor.

 

Konu ile ilgili açıklama yapan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, “Büyükşehir Belediyesi olarak toplumun tüm kesimlerini kapsayan bir hizmet anlayışına sahibiz. Özel durumlarından dolayı ömür boyu özel bir diyet programına sahip olan Çölyak hastalarımıza, 2015 yılından bu yana içinde piyasa zor bulunan ve yüksek fiyatlara satılan glutensiz ürünlerin bulunduğu gıdaların bulunduğu paketlerimiz ile destek oluyoruz.  Vatandaşlarımız ve Tekirdağ için tüm hızımızla çalışmaya devam edeceğiz.” dedi.

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Zorla kolundan tuttuğu sevgilisi ile uçurumdan atlayan Selçuk, toprağa verildiÖnceki Haber

Zorla kolundan tuttuğu sevgilisi ile uçu...

AKP MİLLETVEKİLİ SAYIN MUSTAFA YEL VE ŞAHİDİ SÜLEYMANPAŞA BELEDİYE BAŞKANI SAYIN CÜNEYT YÜKSEL’İ TEKİRDAĞ BASINI VE KAMUOYU ÖNÜNDE GERÇEKLERİ AÇIKLAMAYA DAVET EDİYORUMSonraki Haber

AKP MİLLETVEKİLİ SAYIN MUSTAFA YEL VE ŞA...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar