Reklamı Geç
müge
282 baskı
müge
Tekirdağ
DOLAR32.3372
EURO35.1769
ALTIN2241.6

Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları Devam Ediyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları Devam Ediyor
Abone ol
Bireylerin eğitim düzeylerini geliştirerek toplumun kalitesini yükseltmeyi ve bununla birlikte topluma fayda sağlamayı ilke edinen Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, faaliyete geçirdiği TEMEK kursları ile nitelikli, ulaşılabilir ve yaygın eğitimin en iyi örneklerini veriyor.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi başkanlığı bünyesinde ilçelerde faaliyet gösteren TEMEK kurslarında seramik biçimlendirme, çini işlemesi, güzellik ve saç bakımı, kişisel gelişim, müzik ve gösteri sanatları ile el sanatları gibi alanlarda usta eğitmenler tarafından dersler veriliyor. Eğitimler sonucunda oluşturulan projeler ile kursiyerlere iş dünyasına istihdam oluşturma fırsatı sağlanıyor.

Çini işlemesi, resim ve seramik biçimlendirme kurslarının devam ettiği Süleymanpaşa TEMEK kurslarında kursiyerler Kovid-19 önemleri kapsamında maske, sosyal mesafe ve hijyen kuralları çerçevesinde eğitimlerine devam ediyor. Çini işlemesi eğitmenliği yapan Ömür Canpolat, eğitimlerde çini sanatını yaşatmayı ve kursiyerlere yeni nitelikler kazandırmayı hedeflediklerini söyledi. 

“KURSİYERLERİMİZ HEM YENİ MESLEKLER EDİNİYOR HEM DE SOSYALLEŞME İMKÂNI BULUYOR”

Eğitim alanında yapılan çalışmaların Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin hizmetleri arasında önemli bir yer tuttuğunu belirten Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, “Vatandaşlarımızın yeni meslekler, beceriler ve hobiler edinmelerini sağlamak amacıyla TEMEK kurslarını hayata geçirdik. Kurslarımızda eğitim gören kursiyerlerimiz aile ekonomilerine katkı sağlayacak meslekleri öğrenirken, sosyalleşmelerini sağlayan programlara katılma imkânı buluyor. Kursiyerlerin sahip oldukları becerileri daha iyi bir şekilde ortaya koyabilmeleri amacıyla sergiler, konserler düzenliyor ve çeşitli organizasyonlara katkı sağlıyoruz” dedi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Trakya Belediyeler Birliği Toplantısına Ergene Belediyesi Ev Sahipliği YaptıÖnceki Haber

Trakya Belediyeler Birliği Toplantısına...

Engel-Siz atölyede hem sosyalleşiyor hem gelir elde ediyorlarSonraki Haber

Engel-Siz atölyede hem sosyalleşiyor hem...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar