282 üst
Tekirdağ
DOLAR32.5095
EURO34.7826
ALTIN2499.5

Büyükşehir Belediyesi Sıfır Atık Projesi ile Örnek Olmaya Devam Ediyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Büyükşehir Belediyesi Sıfır Atık Projesi ile Örnek Olmaya Devam Ediyor
Abone ol
Kurulduğu günden bu yana çevreye duyarlı örnek projeleri hayata geçiren Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, bu konuda bir başarıya daha imza atarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından "Sıfır Atık Belgesi" verildi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından başlatılan "Sıfır Atık Projesi", israfın önlenmesini, kaynakların daha verimli kullanılmasını, atık oluşum sebeplerinin gözden geçirilerek atık oluşumunun engellenmesi veya minimize edilmesi, atığın oluşması durumunda ise kaynağında ayrı toplanması ve geri kazanımının sağlanmasını amaçlıyor. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi de bu konuda yaptığı çalışmalar kapsamında 470 adet sıfır atık kutuları temin etti ve hizmet binalarına dağıtım gerçekleştirdi. Ayrıca 39 adet konteyner alınarak atık geçici depolama alanları oluşturuldu. 2019 yılında Büyükşehir Belediyesi ana hizmet binasından 7330 kg karışık geri dönüştürülebilir atık lisanslı kuruluşlara teslim edilmiştir.

İL GENELİNDE BU BELGEYİ ALAN TEK BELEDİYE

Konu hakkında açıklama yapan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesinin, il genelinde bu belgeyi alan tek belediye olduğunu belirterek, "Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi kurulduğu günden bu yana çevreye duyarlı bir belediye olmuştur. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak; gelecek nesillerimize daha yaşanılır bir kent bırakmak için başlattığımız "Sıfır Atık Projesi" kapsamında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından verilen Sıfır Atık Belgesi'ni almaya hak kazandık. Şehrimizdeki kaynakların verimli kullanılması, israfın önlenmesi, atık oluşumunun önlenmesi ya da minimize edilmesi ve oluşan atığın toplanarak geri kazanımını sağlamak adına çalışmalarımız devam edecektir." dedi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
TRAKYA’DA BİR İLK; ODAMIZIN MAKİNE SEKTÖRÜ UR-GE PROJESİ ONAYLANDIÖnceki Haber

TRAKYA’DA BİR İLK; ODAMIZIN MAKİNE SEKTÖ...

OTOGAR, COCUK PARKLARI,BANKLAR VE BELEDİYE BİNALARI DEZENFEKTE EDİLDİSonraki Haber

OTOGAR, COCUK PARKLARI,BANKLAR VE BELEDİ...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar