282 üst
Tekirdağ
DOLAR32.5038
EURO34.7826
ALTIN2499.5

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NDEN ÇORLU İLÇESİNE 20 MİLYON TL BEDELLİ YATIRIMLAR

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NDEN ÇORLU İLÇESİNE 20 MİLYON TL BEDELLİ YATIRIMLAR
Abone ol
Tekirdağ ilini daha yaşanılabilir bir kent yapma hedefiyle hizmetlerini sürdüren Büyükşehir Belediyesi, 20 milyon liralık hizmet bedeliyle Çorlu ilçesinde yaşayan vatandaşların hayatını kolaylaştıracak altyapı ve üstyapı yatırımlarına başlıyor.

İl genelinde hizmet ve yatırımlarını aralıksız bir şekilde sürdüren Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Çorlu ilçesinde Ali Osman Çelebi Bulvarı ve Cemal Gürsel Bulvarı’nda yağmursuyu kanalı ve yol yapım işi ihalesini Orion Kavşağı’nın düzenlenmesi ihalesini ve Çorlu ilçesi kısmi içme suyu ve terfi merkezi inşaatı yapım ihalesini tamamladı. Projelerin inşaat çalışmaları ise kısa süre içerisinde başlayacak.

Ali Osman Çelebi Bulvarı ve Cemal Gürsel Bulvarı Yağmursuyu Kanalı ile Yol Yapımı

Söz konusu Ali Osman Çelebi Bulvarı’nda yapılacak iş kapsamında yağmursuyu kanalı ile birlikte mevcut yol, dört şeritten altı şeride çıkartılacak. Ayrıca yolun her iki tarafında park cepleri, kaldırım, bisiklet yolu ve yeşil alanlar yapılacak. Cemal Gürsel Bulvarı’nda ise yine yağmursuyu kanalı ile birlikte 4 şeritli bölünmüş yol ve yolun her iki tarafına kaldırımlar yapılacak.

Orion Kavşağı’nın Düzenlenmesi

Vatandaşların ulaşımlarını rahat bir şekilde sürdürebilmeleri için proje kapsamında Orion Kavşağı’nda önemli çalışmalar yürütülecek. İhalesi yapılan işe göre, Orion Kavşağı’nda trafiğin rahatlaması için kavşakta şerit ilavesi ve gerekli düzenlemeler yapılacak.

Çorlu İlçesi Kısmi İçme suyu ve Terfi Merkezi İnşaatı Yapımı

Çorlu ilçesinde hayata geçirilecek hizmet ve yatırımlar çerçevesinde TESKİ tarafından kısmi içme suyu ve terfi merkezi yapılacak. Bu yatırım kapsamında, Çorlu ilçe merkezi muhtelif bölgelerinde 21 kilometre içme suyu hattı planlanıyor. Projenin amacına göre, mevcutta yer alan asbestli borular kaldırılacak, şebeke HDPE ve duktil borularla yenilecek ve böylelikle arıza ve kesintilerin önüne geçilmiş olacak. Bahçelievler Mahallesi’nde 1 adet yeni içme suyu terfi merkezi yapılarak işlevselliğini yitirmiş 2 adet ayaklı su deposu ortadan kaldırılacak. Mevcutta bulunan 2 adet içme suyu deposu ve manevra odaları revize edilecek ve sonuç olarak Çorlu ilçesine su temin edilen içme suyu şebekesinin enerji ve su verimliliği arttırılarak bölge halkına daha kaliteli ve daha uzun ömürlü hizmet verilmiş olacak.

Yatırımlar Düzenlenen Toplantıda Değerlendirildi

Yapılacak yatırımlar hakkında Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Çorlu Belediyesi ve TESKİ yöneticilerinin de katılımıyla bir toplantı gerçekleştirildi. Toplantıda, Çorlu ilçesinde tamamlanan, devam eden ve planlanan projeler hakkında değerlendirmeler yapıldı ve karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu. Ayrıca ihalesi tamamlanan yatırımlarla alakalı görüş alışverişinde bulunuldu. Yatırımlarda izlenecek yol haritası ile ilgili değerlendirmeler yapıldı.

“Mesai Saati Gözetmeksizin Hizmet ve Proje Üretmeye Devam Ediyoruz”

Toplantı sonrasında Çorlu ilçesinde hayata geçirilecek olan hizmet ve projelerle alakalı bir açıklama yapan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, “Büyükşehir Belediyesi olarak, vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştırmak adına, mesai saati gözetmeksizin hizmet ve proje üretmeye devam ediyoruz. Yapacağımız yatırımlarla, Çorlu ilçesinin önemli problemlerini ortadan kaldırmış olacağız. İhalelerini tamamladığımız yatırımlarımızın yapımına kısa süre içerisinde başlayacağız. Yatırımlarımızın tüm halkımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

20 milyon TL’lik bedelle ihale edilen hizmet ve yatırımların çalışmalarının kısa süre içerisinde başlanarak tamamlanması hedefleniyor.

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Çorlu Belediyesi Asfalt Çalışmasını Bir Günde TamamladıÖnceki Haber

Çorlu Belediyesi Asfalt Çalışmasını Bir...

Büyükşehir Belediyesi İl Genelinde Yol Yapım Çalışmalarına Devam EdiyorSonraki Haber

Büyükşehir Belediyesi İl Genelinde Yol Y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar