282 baskı
Tekirdağ
DOLAR32.5095
EURO34.7826
ALTIN2499.5

Büyükşehir Belediyesi'nden Entegre Katı Atık Yönetimi Tesisleri İçin Önemli Adım

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Büyükşehir Belediyesi'nden Entegre Katı Atık Yönetimi Tesisleri İçin Önemli Adım
Abone ol
Kurulduğu günden bu yana çevre konusuna duyarlı olan ve bu konuda önemli çalışmaları hayata geçiren Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Entegre Katı Atık Yönetimi Tesisleri ile ilgili sözleşme imzaladı.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, taşıdığı sorumlulukların bilinciyle, atıkların ayrıştırılması, değerlendirilebilir kısımlarının geri dönüşüm ve geri kazanım yöntemleriyle ekonomiye tekrar kazandırılması, atıklardan biyolojik yöntemler ve uygun diğer teknolojik yöntemlerle biyogaz, elektrik ve ısı enerjisi ile kompost, alternatif yakıt gibi ürünler elde edilmesi suretiyle depolanacak atık miktarının azaltılmasına yönelik "Entegre Katı Atık Yönetimi Tesisleri"nin kurulması amacıyla gerekli bütün çalışmaları titizlikle sürdürüyor. Bu çalışmalar kapsamında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan gelen onay ile birlikte Entegre Katı Atık Tesisleri için dev bir adım atılarak Panab Tekirdağ Enerji A.Ş. ile sözleşme imzalandı. 

"TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ BÜTÇESİNDEN HARCAMA YAPMADAN GERÇEKLEŞTİRİLDİ"

İmza töreni sırasında Konu ile ilgili açıklama yapan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, "Entegre Katı Atık Yönetimi Tesisleri kurma çalışmalarımız 2016 yılından beri devam etmektedir. Çalışmalarımızı son aşamaya getirerek geçen yıl, imtiyaz devri yapmak suretiyle ihalesini gerçekleştirdiğimiz Entegre Katı Atık Yönetim Tesisleri'nin yapımı ve işletilmesi projesinde önemli bir adım daha atarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığından gerekli onayı aldık. Yaptığımız imtiyaz devri ihalesi yoluyla, Bakanlık tarafından yasal yükümlülüğümüz olarak yapılması istenen ve yapımı çok büyük yatırım harcamaları gerektiren Entegre Katı Atık Yönetimi Tesislerinin, Büyükşehir Belediyemiz bütçesinden bir harcama yapmadan, halkımıza yeni bir yük getirmeden yapılması ve aksine halkımızın üzerindeki yükün kaldırılması amaçlanmıştır.  Buradan elde edeceğimiz gelirlerden görülecek en büyük fayda halkımızın cebine yansıyan, halkımızın cebinden çıkacak olan bedelin azaltılması olacaktır. Halkımıza hizmet, çevreye ve doğaya olan saygımız çerçevesinde çalışmalarımıza bundan sonra da devam edeceğiz. Tüm halkımıza hayırlı olsun" dedi.

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Bağ evinde kumar oynayan 16 kişiye yaklaşık 70 bin lira ceza uygulandıÖnceki Haber

Bağ evinde kumar oynayan 16 kişiye yakla...

BÜYÜKŞEHİR 600.000 ADET MASKE DAĞITTISonraki Haber

BÜYÜKŞEHİR 600.000 ADET MASKE DAĞITTI

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar