282 baskı
müge
Tekirdağ
DOLAR32.3746
EURO34.9712
ALTIN2325.6

Büyükşehir’den Uzaktan Eğitime Anlamlı Destek

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Büyükşehir’den Uzaktan Eğitime Anlamlı Destek
Abone ol
Türkiye genelinde eğitim alanında en fazla yatırım yapan belediyelerin başında gelen Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, bilgisayarı veya internete erişim imkanı bulunmayan ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarının uzaktan eğitim hizmetinden yararlanabilmeleri için Eğitim Bilişim Ağı (EBA) Destek Ünitesi kuruyor.

Salgın sürecinde ihtiyaç sahibi vatandaşlara maddi ve manevi anlamda destek olan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, EBA Destek Üniteleri kurarak bu sistemi yeni eğitim ve öğretim döneminde uzaktan eğitim alacak öğrencilerin kullanımına açıyor. Sosyal belediyecilik anlayışıyla hizmete sunulacak olan proje, ilk olarak nüfus yoğunluğu fazla olan Çorlu ve Çerkezköy ilçelerinde hayata geçirilecek.

Eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak amacıyla kurulacak olan EBA Destek Üniteleri, Çorlu Kadın Danışma Merkezi ve Çerkezköy Atatürk Kültür Merkezi’nde faaliyete açılacak. Söz konusu hizmet birimlerinde EBA için tahsis edilecek iki derslikte Büyükşehir Belediyesi personeli tarafından her türlü hijyen ve sosyal mesafe tedbirleri uygulanacak.

“En  büyük yatırım insana yapılan yatırımdır”

EBA Destek Üniteleri hakkında bir açıklama yapan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, “En büyük yatırım, insana yapılan yatırımdır. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak, bu anlayışla 2014 yılından bu yana hizmet veriyoruz. Geleceğimizin teminatı olan öğrencilerimizin daha iyi, sağlıklı ve güvenli koşullarda eğitim görmelerini sağlamak en temel hedefimizdir. Maddi imkansızlıklar sebebiyle bilgisayarı ve internet bağlantısı olmayan ailelerimizin çocuklarının uzaktan eğitim programından yararlanabilmelerine imkan sağlamak amacıyla EBA Destek Ünitelerimizi hizmete sunuyoruz. Bu hizmetimizin hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Muş ve Tekirdağ'da terör operasyonuÖnceki Haber

Muş ve Tekirdağ'da terör operasyonu

Ekiplerimiz Esentepe Mahallemizde Çalışma GerçekleştirdiSonraki Haber

Ekiplerimiz Esentepe Mahallemizde Çalışm...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar