282 üst
Tekirdağ
DOLAR32.2538
EURO35.1339
ALTIN2468.8

ÇORLU DEVLET HASTANESİNDE SİYASET DEĞİL HİZMET KONUŞULUYOR

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
ÇORLU DEVLET HASTANESİNDE SİYASET DEĞİL HİZMET KONUŞULUYOR
Abone ol
Siyasetin değil, hizmetin merkezi haline gelen Çorlu Devlet Hastanesi, başarılarına bir yenisini daha ekledi. Başarılı çalışmaları ile her geçen gün adından çok daha fazla söz ettiren Çorlu Devlet Hastanesi Baş Hekimi Op. Dr. Çağatay Onar ve ekibi, gurur veren yeni bir başarıya daha imza atmış oldu. Çorlu Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Çağatay Onar devlet hastanelerine güveninin artığını belirterek son dört buçuk yılda bin kalp ameliyatı yaptık” dedi. Onar bir çok Üniversite, Devlet ve Özel hastaneden de hasta sevki aldıklarını ifade etti.

Bir dönemler siyasetin merkezi olarak anılan ve hizmetin haricinde birilerinin siyaseten zıplama tahtasına çevirdiği Çorlu Devlet Hastanesi son dönemlerdeki atanan Baş Hekimlerin dik duruşu ve hizmet anlayışını ön plana almalarından sonra, her şey değişmeye başladı. Sağlık sektöründe yapılan yatırımlarla birlikte güvenin arttığını belirten Çorlu Devlet Hastanesi Başhekimi Çağatay Onar, dört buçuk yılda bin kalp ameliyatı gerçekleştirdiklerini belirtti. Özel hastanelerden ve üniversite hastanelerinden bile hasta aldıklarını belirten Onar, devlet hastanelerine olan güvenin arttığını belirtti.

ONAR; DEVLET HASTANELERİNE GÜVEN ARTTI

“Sağlık sektöründe son 15 yılda devletin yaptığı atılımlar vatandaşın güvenini de beraberinde getirdi” diyen Çorlu Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Çağatay Onar, “İnsanımızın devlete olan güveni arttı, sağlık sektörüyle birlikte diğer sektörlerde de böyle oldu ama özellikle sağlık sektöründe olmasının nedeni de doğru yatırımların doğru yerlere yatırılmış olmasıdır. Bu bölgede yapılmış en büyük hastane Çorlu Devlet Hastanesi ve bakıldığı zaman planlaması 2005-2006 yılında yapılmış, hizmete açılması ise 2012’ye tekabül ediyor. Geldiğimiz nokta da hizmete uygun yapılmış olması hakikaten doğru yatırımın yapılmış olduğunu gösteriyor. Bize de düşen görev doğru yapılmış yatırımı daha da üst noktalara çıkarmak” dedi.

ÇORLU DEVLET HASTANESİ’NDE İKİ KALP AMELİYATINI AYNI ANDA YAPABİLİYORUZ

“Kurumdaki 6’ıncı yılımdayım” diyen Çorlu Devlet Hastanesi Başhekimi Çağatay Onar, “takribi dört buçuk yıl önce açık kalp ameliyatlarını yapmaya başladık. Açık kalp ameliyatları yapmazdan evvel, aylık ortalama 5 yada 6 A grubu ameliyatımız oluyordu. Şimdi aylık ortalama 30 kadar A grubu en büyük seviyede ameliyatımız oluyor. 2 ay önce ikinci suni kalp akciğer makinesini de hizmete soktuk. Bununla birlikte artık iki tane kalp ameliyatını aynı anda yapabilir düzeye geldik” dedi.

ÇAĞATAY ONAR; BİR ÇOK HASTANEDEN SEVK ALIYORUZ

Çorlu Devlet Hastanesi Başhekimi Çağatay Onar hastane olarak rollerini aştıklarını ikinci basamak bir hastane olarak daha yüksek üçüncü basamak hastanelerden hasta geldiğini ifade etti. Onar, “Tabi biz açık kalp ameliyatlarına başlamadan önce insanların tereddütleri vardı. Bu işin devlet hastanesinde olup olamayacağını insanlar tartıp kafasına göre bir yorum yapıyordu. Kalp ameliyatları için daha büyük İstanbul’daki hastaneler tercih ediliyordu. Biz geçen ay bininci ameliyatımızı yaptık. Bu çok büyük bir rakam, dört buçuk yılda bin açık kalp ameliyatımızı yaptık. Yıllık 200-250 civarında kalp ameliyatımız oluyor. Kalp ameliyatı yaptığımız hastalarımız içerisinde özel hastaneden aldığımız hastalarımızda var. Özel hastaneyi bırakın üniversite hastanelerinden kalp cerrahisi için gelen hastalarımız var. Bu önemli bir detay bir kurum ikinci basamak bir hastane, üçüncü basamak bir hastaneden sevk alıyorsa rolünü aşmaya başlamış anlamına gelir” dedi.  


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Ergene Kültür Merkezi AçılıyorÖnceki Haber

Ergene Kültür Merkezi Açılıyor

ULAŞTIRMA BAKANI TURHAN, ÇORLU TREN KAZASINI PAS GEÇTİ!Sonraki Haber

ULAŞTIRMA BAKANI TURHAN, ÇORLU TREN KAZA...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar