282 üst
Tekirdağ
DOLAR32.2053
EURO35.1156
ALTIN2500.6

ÇORLU’DA YILDIZI PARLAYAN YENİ BİR İSİM

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
ÇORLU’DA YILDIZI PARLAYAN YENİ BİR İSİM
Abone ol
Çorlu Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanlığı seçimi yoğun bir katılım ile gerçekleşti. Aysel Güneş ve Nigar Alemdar Yetkin’in yarıştığı seçimlerde 66 oyun 45’ini alan Yetkin, başkanlığa seçildi. Nigar Alemdar Yetkin büyük alkış alan konuşmasında; “Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ ün aramızdan ayrılışının 81. yılında biz kadınlara bıraktığı en güzel miraslardan biri olan kadına seçme ve seçilme hakkını kullanmanın, bir kadın meclisi seçiminde seçmenin kadın, seçilenin kadın olduğu bu platformda olmanın onuru ve gururu ile hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum” dedi.

Çorlu Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi Olağan Seçimli Genel Kurulu Atatürk Kent Enstitüsü’nde gerçekleştirildi. Aysel Güneş ve Nigar Alemdar Yetkin’in başkanlık için yarıştığı seçimlere katılım oldukça fazla oldu. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından seçimlerde her iki adaya da başarı dileklerinde bulunan Kent Konseyi Başkanı Mehmet Ali Yavuz, seçimlerin Çorlu’ya hayırlı olması temennilerinde bulundu. Daha sonra kürsüye çıkan iki aday da oy kullanacak kadın delegelere hitap ederek desteklerinden dolayı teşekkür etti. Rakibi Nigar Alemdar Yetkin’e görevinde başarı dileklerinde bulunan Aysel Güneş ise 20 oy aldı.

ÇORLU VE BÖLGE İÇİN ÇOK BÜYÜK PROJELER

Çorlu Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanlığına seçilenNigar Alemdar Yetkin’in konuşması salonu dolduranlar tarafından uzun süre alkışlandı. Gerçekleşmesi durumunda Çorlu ve bölge için büyük önem taşıyan projelerini açıklayan,Nigar Alemdar Yetkin için “Çorlu’nun parlayan yıldızı” şeklinde yorumlar yapıldı. Konuşmasında projelerini anlatanNigar Alemdar Yetkin şu sözleri söyledi;  “Eğitimlerle desteklenen kadınlarımızın kendine güvenen, kalite yönetiminin ne olduğunu bilen ve marka eğitimi almış kadınlar olarak iş gücü piyasasında bulunmalarını amaçlıyoruz. Kadına fayda sağlayıp değer katacak bütün sivil toplum kuruluşlarımız ile ortak kadın çalış tayları gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Örneğin kadın dernekleri, eğitim dernekleri, kültür sanat dernekleri gibi aynı amaca hizmet eden STK larımız ile ortak çözümler üretip, ortak faaliyetler, ortak etkinlikler düzenleyerek daha fazla kadına ulaşmayı ve bu sayede kentimizdeki sivil toplum kuruluşları arasında iş birliği ve güç birliğini kuvvetlendirmeyi amaçlıyoruz. Yine sivil toplum kuruluşlarımıza yönelik eğitimler düzenlemeyi planlıyoruz. STK larımızın faydalı projeler ürettiğine, proje kapsamında içtiği çaydan kullandığı şekere kadar bütün proje giderlerinin sivil toplumla ilişkiler genel müdürlüğü, Kalkınma ajansı gibi  kurumların desteklediği veya hibe verdiği konusunda bilinçlendirmeyi ve bu sayede daha az maliyetle daha fazla projeyi hayata geçirmeyi amaçlıyoruz. eminim ki güzel, açık anlamlı ve faydalı olacak projelerimizde kentimizdeki kadın erkek engelli bütün fertler bizimle birlikte çalışacaktır” dedi.

NİGAR ALEMDAR YETKİN; BAŞKANLIK GÖREVİNİ ÜSTLENDİĞİMDE

Nigar Alemdar Yetkin, konuşmasının son bölümünde şu sözlere yer verdi;  “Hiç bir toplum kesimini ötekileştirmeden herkesi birleştirici biçimde davranacağımdan, kentimizdeki çağdaş ve demokratik yapıya uygun hizmet edeceğimden, ortak paydanın kadın sorunlarına çözüm aramak ve hayata geçirmek olacağından hiç şüpheniz olmasın. Sözlerime son verirken; Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ ün aramızdan ayrılışının 81. yılında biz kadınlara bıraktığı en güzel miraslardan biri olan kadına seçme ve seçilme hakkını kullanmanın, bir kadın meclisi seçiminde seçmenin kadın, seçilenin kadın olduğu bu platformda olmanın onuru ve gururu ile hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum” dedi.

YÜRÜTME KURULUNDA KİMLER VAR

Çorlu Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı seçilen, Nigar Alemdar Yetkin’in yürütme kurulu şu isimlerden oluşuyor; Öznur Öztunalı, Nayime Yılmaz, Esin Venklioğlu, Feray Toprak Kaya, Lale Güzel, Filiz Er, Merve Aslan, Nihan Zafer cebeci, Alev Türk, Vijdan Yılmaz, Hatice İlbasmış, Gülistan Yılmaz, Ebru Kurt, Nagihan Aktaş


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Başkan Albayrak Malkara Çavuşköy Et Kombina Tesisini Ziyaret EttiÖnceki Haber

Başkan Albayrak Malkara Çavuşköy Et Komb...

Arıcılığı Geliştirme ve Polinasyon Projesi Değerlendirme Toplantıları BaşladıSonraki Haber

Arıcılığı Geliştirme ve Polinasyon Proje...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar