282 üst
Tekirdağ
DOLAR32.4393
EURO34.4467
ALTIN2488.3

‘Çevre Koruma Haftası’ Etkinliklerle Kutlandı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
‘Çevre Koruma Haftası’ Etkinliklerle Kutlandı
Abone ol
Çorlu Belediyesi, 5-11 Haziran Çevre Koruma Haftası’nı düzenlenen etkinlikler ile kutladı. Etkinlikte konuşan Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, “Sanayi kenti olarak ön plana çıkan Çorlu’muzda çevre sorunlarına herkesten daha fazla eğilmemiz gerekir.” dedi.

5-11 Haziran Çevre Koruma Haftası’nı kutlamak ve günün önemine dikkat çekmek amacıyla Çorlu Belediyesi tarafından Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilen etkinlikler vatandaşların beğenisini topladı. Belediye binası önünde, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Çorlu Mühendislik Fakültesi, Çorlu Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ve TESKİ açılan stantlarda vatandaşlara bilgilendirmede bulundu. Çorlu Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından etkinliğe katılanlara saksıda begonya çiçeği dağıtıldı.

“Çevre Sorunlarına Eğilmemiz Şart”

Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt’un öncesinde kürsüye çıkan Özel Çorlu Koleji 3. sınıf öğrencisi Ayşe Mina Can günün anlam ve önemini belirten şiirini okudu. Ardından kürsüye çıkan Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt sözlerine 3. sınıf öğrencisi Ayşe Mina Can’ın duyarlılığına teşekkür ederek başladı. Doğamızı korumak ve çocuklarımıza, gelecek nesillerimize daha temiz, daha yeşil bir gelecek bırakmak insanlık adına en önemli görevimiz olmalı diyen Başkan Sarıkurt, “Üzerinde yaşayabileceğimiz, bize böylesine nimetler sunan başka bir gezegen daha yok. Sanayi kenti olarak ön plana çıkan Çorlu’muzda çevre sorunlarına herkesten daha fazla eğilmemiz gerekir.

“Doğal Yaşam Alanlarımızı Koruma Altına Almalıyız”

Sanayi atıklarının kirlettiği derelerimiz, nehirlerimiz, havamız, ormanlarımız, meralarımız için hep tetikte olmalıyız ve kirliliğe sebep olan yanlış uygulamalara ve doğa talanına karşı birlikte mücadele etmeliyiz. Ormanlarımıza, doğal yaşam alanlarımıza sahip çıkmalıyız. Özellikle Çukurçengel, Ağıltepe gibi doğal yaşam alanlarımızı yaşatmak, çocuklarımıza miras bırakabilmek adına koruma altına almalıyız.

 

“Çocuklarımızı Çorlu’da Büyütüyoruz”

Eğer ormanlarımızın yok olmasının önüne geçmek için bugün gerekli adımlar atılmazsa yarın çocuklarımıza bırakacağımız bir doğa olmayacak. Hangi siyasi görüşten olursak olalım hepimizin ortak noktası şu: Çorlu’da yaşıyoruz ve çocuklarımızı Çorlu’da büyütüyoruz! Bunun için de çok geç olmadan harekete geçmeliyiz. Biraz evvel dediğim gibi bize böyle nimetler sunan başka bir gezegen yok, başka bir Çorlu da yok! Bunu aklımızdan çıkarmamamız lazım.” dedi.

Başkan Sarıkurt’un konuşmasının ardından alandaki stantlar ziyaret edildi. Çorlu Belediyesi Bando ve Kent Orkestrası tarafından çalınan marşlar ile etkinlik alanındaki vatandaşlar keyifli anlar yaşadı. Ayrıca etkinliğe katılan vatandaşlara Çorlu Belediyesi’nin mobil kafesi olan Orange Cafe’den içecek ikramı yapıldı, Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından begonya çiçeği hediye edildi.

 

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Peyzaj ve Çevre Düzenleme Çalışmaları SürüyorÖnceki Haber

Peyzaj ve Çevre Düzenleme Çalışmaları Sü...

Ergene Belediyesi Çöp Konteynerlerinin Bakım ve Onarımını YapıyorSonraki Haber

Ergene Belediyesi Çöp Konteynerlerinin B...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar