282 üst
Tekirdağ
DOLAR32.34
EURO34.879
ALTIN2393.5

CHP ÇORLU İLÇE BAŞKANI CÜNEYT AKAR OLDU!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
CHP ÇORLU İLÇE BAŞKANI CÜNEYT AKAR OLDU!
Abone ol
Cumhuriyet Halk Partisi Çorlu İlçe Başkanlığı 38. Olağan Genel Kurulu’nu tamamladı. Tek listeyle seçimlere giren Cüneyt Akar İlçe Başkanı olarak seçildi.

Çorlu Belediyesi Memduh Şevket Esendal Sahnesi’nde gerçekleşen CHP Kongresi’nde tek listeyle seçime gidildi. Delege seçimlerinde kırmızı listeyle yarışa giren Müjdat Uysalcan liste çıkarmadı. Cüneyt Akar’ın tek listeyle seçime girdiği genel kurulda yeni yönetim de oluştu. CHP Çorlu İlçe Kongresi’nde delegeler söz alarak düşüncelerini ifade etti. Kongrede Divan Başkanlığına Önceki Dönem Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü seçildi. CHP Kongresine CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü aynı zamanda Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, İlhami Özcan Aygun, Nurten Yontar, Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, İYİ Parti Çorlu İlçe Başkanı Akın Yılmaz, Saadet Partisi Çorlu İlçe Başkanı Aytuğ Aslan, Deva Partisi Çorlu İlçe Başkanı Ömer Dündar ve CHP üyeleri katıldı.

BİR HEDEFİMİZ VAR, PARTİMİZİN İKTİDAR OLMASI!

CHP Çorlu İlçe Başkanı seçilen Cüneyt Akar kongrede yaptığı konuşmada birlik vurgusu yaptı. Akar, “Demokratik bir ortamda mahalle delege seçimleri yapıldı, bugün de ilçe kongremizi gerçekleştiriyoruz. Kongremiz CHP açısından kuruluşumuzun 100. Yılına denk gelen çok özel bir tarihte toplanmıştır. CHP Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu ve koruyucu partisidir. CHP ulu bir çınardır ve Cumhuriyetin kazanımlarını sonsuza kadar sahip çıkacak tek partidir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde olmaktan, bu partiye hizmet etmekten dünyaya sol taraftan bakmaktan her zaman gurur ve onur duydum. Dün buradaydım, bugünde buradayım, yarın şartlar ne olursa olsun yine sizlerle beraber burada olacağım. Bu parti makam ve mevki peşinde koşanların değil, millete partiye hizmet aşkıyla bağlı olan yoldaşların partisidir. Benim bir hedefim var, partimizin iktidar olmasıdır!” dedi.

CHP KUVAYI MİLLİYE RUHUNUN DEVAMIDIR!

Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt ise yaptığı konuşmada “Partimiz kendisini şöyle tanımlıyor, Cumhuriyet Halk Partisi diyor Anadolu ve Rumeli Müdafai Hukuk Cemiyetinin ve dünya emsal olan kurtuluş savaşını bizlere kazandıran ruhun Kuvayı Milliye’nin devamı olarak 9 Eylül 1923’te bundan 100 yıl önce kurulmuş bir partidir. Cumhuriyet Halk Partisi demokratik laik sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyetinin, Atatürk ilke ve devrimlerinin ülkenin birlik ve bütünlüğünün laik ve karma eğitimin, devlet nimet ve külfetlerine eşitçe katlanmanın, tüm yurttaşların insan onuruna yakışır adil paylaşımın, liyakata göre istihdamın, çağdaşlaşmanın birlikte yaşamanın insan haklarının kardeşlerin çoğulculuk ve laikliğe bağlı olarak din ve vijdan özgürlüğünün, hala koşulsun amiral gemisidir.” diye konuştu.

SÜLEYMANPAŞANIN DEĞİL, TEKİRDAĞ’IN VEKİLİYİM!

CHP Tekirdağ Milletvekili Nurten Yontar, “Ben sadece Süleymanpaşa değil, Tekirdağ’ın 11 ilçesinde mücadele ettim. Bir İl Başkanıyla çalışmadım, neredeyse Kadir Başkan’dan buyana buradayım. Görev ayırt etmedim, ben her yere gittim. Ben Tekirdağ’ın adayıyım Süyelmanpaşa’nın değil, tüm İlçelerinin sorunlarını biliyorum. Keşke biz birbirimizle mücadele edeceğimize, biraz da iktidar partisiyle mücadele etsek. Çorlu’nun bu kadar sorunu varken birbirimize saygı duysak!” dedi.

ÇORLU’NUN SORUNLARINI HER ORTAMDA DİLE GETİRİYORUZ!

CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun ise “Ben uzun yıllar CHP’de mücadele ettim! Bunları neden söylüyorum, nereden geldiğimizi bilmeniz için anlatıyorum. Yani yukardan paraşütle inmedik. 1999 yılında CHP parlamentoda yoktu. Parlamentoda olmayan CHP’yi merkez ilçede temsil ediyorduk. STK’larla beraber o çelengi koyuyorduk. Birçok kişi partiyi terk etmişti, bayraklar yerdeydi, o zaman merkez ilçe başkanlığını aldık. 2002 3 vekil çıkardık. Ben partim içen her zaman çalıştım, hiç kızmadım, hiç eleştirmedim. 2018 yılında aday olduk o gün bugündür TBMM’de sizin adınıza görev yapıyoruz. Bir şeyi eksik yaptığımızı düşünmüyorum, Çorlu’nun sorunlarını her ortamda dile getiriyoruz!” şeklinde konuştu.

PARTİMİZ KURULTAY SÜRECİNİ GİRMİŞTİR! 

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü aynı zamanda Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak ise yaptığı konuşmada, “Seçimi kazanamadık ama kazanmayı çok istedik, çok uğraştık ve hepimiz üzüldük, belki de en çok biz üzüldük. CHP Genel Başkanı bugüne kadar Cumhurbaşkanı Adayı olan herkesten daha fazla oy aldı. Ülkenin seçmenlerinin yarısının oyunu aldı. Bu üzerinde durulması gereken kazanımdır. Daha bu kazanımın ertesi günü, istifa et değişim, gibi bir takım söylemlerle özellikle sarayı çok memnun eden bir yaklaşımla üstüne gitmek bence doğru değildi. Ben o maksatla yapıldığını söylemek istemiyorum. Ama inşa edilen bir büyüklüğe zarar verdi. Peki, yönetim olarak bizler ne yaptık. MYK olarak istifa ettik, Genel Başkanımızda yeni bir MYK oluşturdu, o MYK’da ilk toplantısında kurultay sürecini başlatma kararı aldı. Bugün o sürecin en önemli kilometre taşlarından birini daha gerçekleştiriyoruz, ülkenin her yerinde gerçekleştiriyoruz!” dedi.

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
GÜÇLENDİRME ÇALIŞMASI YAPILAN OKULLAR DENETLENDİ!Önceki Haber

GÜÇLENDİRME ÇALIŞMASI YAPILAN OKULLAR DE...

AK Parti’li Aksal: Biz ‘hizmet yerelde başlar’ diyen bir partiyizSonraki Haber

AK Parti’li Aksal: Biz ‘hizmet yerelde b...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar