282 baskı
Tekirdağ
DOLAR32.5931
EURO34.7073
ALTIN2524.9

CHP KIRKLARELİ MİLLETVEKİLİ VECDİ GÜNDOĞDU 'Tahıl ambarı ülkemizde ekmek 5 lira '

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
CHP KIRKLARELİ MİLLETVEKİLİ VECDİ GÜNDOĞDU 'Tahıl ambarı ülkemizde ekmek 5 lira '
Abone ol
Sayın Başkan, değerli milletvekilleri; Irak'ın kuzeyinde ve Diyarbakır'da şehit olan askerlerimizi rahmetle anıyorum, ailelerine sabır, milletimize başsağlığı diliyorum. Bugün 23 Haziran, demokrasi tarihimizin dönüm noktalarından biri olan 23 Haziran 2019, İstanbul seçiminin de yıl dönümü. Baskıya, engellemeye, hukuksuzluğa karşı yükselen tepkinin de 3'üncü yıl dönümü. İstanbul'da demokrasi şenliğiyle kutlayacağız bu yıl dönümünü. Buradan da İstanbul'a selam göndermek istiyorum ve bir kez daha kutluyorum.

Bir yıl dönümünü de yine orman yangınlarıyla yaşıyoruz. Geçen yıl çok büyük acı çektik. Sadece 2021'de geçmiş dokuz yıldaki orman yangını toplamından fazla alan hasar görmüş durumda; insanlarımızı kaybettik, hayvanlarımızı, ağacımızı, canlarımızı kaybettik. Bir yıl oldu, yine aynı hikâyeler, yine aynı beceriksizlikler. İki gündür ormanlarımız yanıyor ve tüm gece de yandı.

Orman Bakanı açıklama yapıyor: "Gece görüşlü helikopterler 4 Temmuz’da gelecek. Türk Hava Kurumunun, THK'nin uçakları 1 Temmuz’da uçuşa başlayacak." Nasıl bir yönetim, nasıl bir aymazlık bu, hâlâ anlayabilmiş değiliz.

Ya çok fazla beceriksizsiniz ya da rant için ormanlarımızın cayır cayır yanmasına da göz yumuyorsunuz. Yangın, afet, sizin keyfinizi, ihale takviminizi bekleyemez. Sosyal medya hesaplarından onlarca kez sorduk -önergeler, toplantılar, vatandaş tepkisi- neden adım atmak için yangının başlaması bekleniyor, buna hâlâ bir anlam veremedik.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sayın Fuat Oktay açıkladı. Resmî olarak Cumhurbaşkanı envanterinde 8 tane uçak var. Envanterimize kayıtlı 1 tane yangın söndürme uçağımız var mı, onu da bilmek istiyoruz ama hâlâ yok. Bu kadar acıya, bu kadar çağrıya dahi 1 tane uçak alınmadı. Erdoğan'ın 8 uçaklık filosunun değeri yaklaşık 1 milyar dolar, yaklaşık 25 tane yangın uçağı alınabilir.

Erdoğan'ın "Yangın yerinde incelemeler yaptık." diye servis edilen fotoğrafları var. Aslında Marmaris'te yazlık sarayındaydı, Prens Selman'la pazarlığa giderken aşağıya bakıyor ve "Ne var, ne yok?" diyordu. Uçağına binmek için helikopteriyle Dalaman'a geçerken yangın bölgesi üzerinden geçiyor, aslında tüm incelemede buydu. Erdoğan, Prensi uçağına kadar el sallayıp uğurladıktan sonra, yine Marmaris'teki yazlık sarayına döndü.

Şimdi, göreceğiz bakalım yangın bölgesine gerçekten gidecek mi? Giderse bir tavsiyemiz olsun, insanlarımızın kafasına da çay atmasın diyorum.

Sayın Başkanım, ormanları bekleyen, gençleştiren, değer yaratan, yangıda, selde, fırtınada yaşamlarını tehlikeye atan ormanların bekçisi, orman köylülerimiz de maalesef perişan olmuş durumda. Seslerini bir türlü iktidara duyuramadılar. Orman köylüsü "Vahidi fiyatlarını artırın." diyor, "Kesim, soyum ve taşıma ücretleri artık çok düşük kaldı. Bunları artırın ve bir çaresine bakın." diyor, ama hâlâ iktidarın kulakları sağır, gözleri kör olmuş vaziyette.

Ve iktidar sayesinde tahıl ambarı ülkemizde ekmek 5 lira olmuş, "8, 10 olur mu?" diye de konuşuluyor. Artık biz de şunu diyoruz: Getirin sandığı milletin önüne koyun, millette bunun cevabını versin.

Teşekkür ediyorum.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Çerkezköy Hükümet Konağı’nda yangınÖnceki Haber

Çerkezköy Hükümet Konağı’nda yangın

TREDAŞ SPOR2021-2022 SEZONUNU BAŞARILARLA DOLU KAPADI !Sonraki Haber

TREDAŞ SPOR2021-2022 SEZONUNU BAŞARILARL...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar