282 üst
Tekirdağ
DOLAR32.3617
EURO34.6689
ALTIN2398.8

CHP'Lİ ÖZTRAK'IN 19 MAYIS MESAJI

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
CHP'Lİ ÖZTRAK'IN 19 MAYIS MESAJI
Abone ol
Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, Kurtuluş Savaşı’nı başlatmak üzere Samsun’a çıkışının 101. yıl dönümünü kutluyoruz.

Ulusumuzun bağımsızlık mücadelesinin ilk adımı olan bu tarih, sadece bizim için değil dünyadaki mazlum uluslar için bir dönüm noktasıdır. Yokluklar içindeki bir ulusun emperyalizme karşı verdiği onurlu mücadele, ezilen uluslar için bir yol haritası olmuştur.

Kurtuluş Savaşımız, çok daha büyük bir düşüncenin parçasıdır. Bu büyük düşünce, çağdaş uygarlık seviyesinin üzerine çıkmaktır. Modern Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kurucuları, bu çağdaşlık yürüyüşünde belki de en zorlu görevi, her zaman güvendikleri gençlere vermiştir. Kurtuluş Savaşı ateşimizin yakıldığı 19 Mayıs tarihi de gençlere ithaf edilmiştir.

Cumhuriyetin vizyonu nettir: Gelecek gençlerdedir. Onurlu bir geçmişe sahip Türkiye Cumhuriyeti’nin, şanlı bir geleceğe de sahip olması, eğitimle ve modern dünyanın imkanlarıyla donatılmış bir neslin yetiştirilmesiyle mümkündür.

Bugün ise genç nüfusuyla 2030 yılına kadar önemli bir fırsata sahip olan Türkiye, bu potansiyelini yeterince kullanamamaktadır. Ülkemizde halen her dört gençten biri işsiz, yaklaşık her dört işsizden biri üniversite mezunudur. Yurdumuzun geleceği için yapılması gereken, gençlerimize dünyadaki akranlarıyla yarışabilecek düzeyde nitelikli bir eğitimi vermek, yöneticilerin ideolojik prangalarına ve siyasi çıkarlarına göre değil bilimin gösterdiği yöne göre bir eğitim sistemini inşa etmektir.

Şartlar ne olursa olsun, dün olduğu gibi bugün de sorunlar çözümsüz değildir. Çocuklarımızın yatağa aç girmeyeceği bir ülkeyi, gençlerin gelişmiş ülkelerdeki yaşıtlarının yaşam standardına ulaşmasını sağlayacak eğitim sistemini; öngörüyle, kararlılıkla, el ele verip ortak aklı harekete geçiren sosyal demokrat bir anlayışla kurabiliriz.

Bu düşüncelerle gençlerimizin ve tüm milletimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum. Atamızı ve silah arkadaşlarını, bu ülke için canını ortaya koyan şehit ve gazilerimizi bir kere daha saygı, rahmet ve şükranla anıyorum.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Pandemi Süreci ile İlgili Bilgilendirme Toplantısı YapıldıÖnceki Haber

Pandemi Süreci ile İlgili Bilgilendirme...

Başkan Yüksel Ziraat Odasını ziyaret ettiSonraki Haber

Başkan Yüksel Ziraat Odasını ziyaret ett...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar