282 baskı
Tekirdağ
DOLAR32.5468
EURO34.9721
ALTIN2439.7

Çifte vatandaşlar Bulgaristan’daki seçimler için sandık başında

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Çifte vatandaşlar Bulgaristan’daki seçimler için sandık başında
Abone ol
Çifte vatandaşlar Bulgaristan’daki seçimler için sandık başında

Mehmet YİRUN- Şafak TAŞOYAR/TEKİRDAĞ,(DHA)- BULGARİSTAN Cumhurbaşkanlığı ve parlamento seçimleri için sandık başına giden çifte vatandaşlar, oy kullanma heyecanı yaşadı. Çifte vatandaşların bazıları Bulgaristan’daki kayıtlı adreslerine giderek, bazıları da Türkiye genelinde kurulan 126 sandıkta oy kullandı.
Bulgaristan’da bugün yeni cumhurbaşkanı ve milletvekillerini belirlemek sandık başına gidildi. Hak ve Özgürlükler Hareketi Genel Başkanı Mustafa Karadayı, Bulgaristan’da bir ilki gerçekleştirerek, cumhurbaşkanlığına adaylığı koydu. Türkiye’de yaşayan soydaşların bazıları Karadayı ve Türk milletvekili adaylarına destek vermek için oy kullanmak üzere Bulgaristan’da kayıtlı adreslerine gitti. Bazıları ise Türkiye genelinde kurulan 126 sandıkta oy kullandı. Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde Havuzlar Ortaokulu’nda kurulan sandıklarda çifte vatandaşlar, saat 07.00’den itibaren oylarını kullanmaya başladı. Elektronik oy kullanma sisteminin de kullandığı okulda yoğunluk gözlemlendi.
OY KULLANMAYA SEDYE İLE GELDİ
Bedensel engelli Yümgüsüm Hacı, yakınları tarafından ambulansla oy kullanmak üzere okula getirildi. Ambulanstan indirilen Hacı, sedye ile sınıfa götürülerek oyunu kullandı.
Çorlu’da oy kullanan Serkan Ayaz da seçimlere yoğun ilgi olduğunu belirterek ”Sabah erken saatlerde çifte vatandaş olarak oyumuzu kullandık. Bu seçimde bir Türk cumhurbaşkanı adayımızı var. Onun için hepimiz buradayız. Oylarımızı kullandık, hepimiz için hayırlı olmasını istiyorum” dedi.
’İYİ BİR KATILIM VAR’
Oy kullanan Baise Çınar da ”Çifte vatandaşlar olarak bu seçimler için organize olduk. İyi bir çalışma yaptık ve sabah erken saatlerde gelip, oylarımızı kullandık. İyi bir katılım var. Bu seçimlerde bir Türk cumhurbaşkanı adayımız var. Hem cumhurbaşkanımıza hem de milletvekillerimize başarılar diliyorum. Bu sefer Bulgaristan’da hükümet kurulacaktır” diye konuştu.

 

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İskelenin ayağında mahsur kalan kedi, denizden operasyonla kurtarıldıÖnceki Haber

İskelenin ayağında mahsur kalan kedi, de...

BULGARİSTAN?IN İLK TÜRK CUMHURBAŞKANI ADAYI MUSTAFA KARADAYI OY KULLANDISonraki Haber

BULGARİSTAN?IN İLK TÜRK CUMHURBAŞKANI AD...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar