Reklamı Geç
müge
282 baskı
müge
Tekirdağ
DOLAR32.3403
EURO35.2136
ALTIN2247.3

Çilek tarlamız meyve vermeye başladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Çilek tarlamız meyve vermeye başladı
Abone ol
Ergene Belediyesinin hayata geçirdiği lavanta bahçesi projesinin ardından oluşturduğu 20 dönümlük çilek tarlası da meyve verdi.

Ergene Belediyesi olarak sosyal belediyecilik alanında yaptıkları öncü çalışmaların yanı sıra tarım alanında da bölge çiftçisine örnek olacak uygulamaları hayata geçirerek rol model olmayı hedeflediklerini kaydeden belediye başkanı Rasim Yüksel, “Lavanta bahçemizde düzenlediğimiz Ergene Lavanta Günlerinin ilkini geçtiğimiz yıl düzenlemiştik. Çilek fidelerimizi de lavanta bahçemizin yanındaki 20 dönümlük tarlada toprakla buluşturmuştuk.  Lavanta Günlerinin ikincisini de bu yıl düzenleyeceğiz. Bununla beraber bu yıl çilek fidelerimiz de meyve vermeye başladı” dedi.

 

Farklı tarım uygulamaları ile bölge çiftçisine örnek olmaya devam edeceklerini kaydeden Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, “Lavanta bahçemizin ardından çilek tarlamızı da tamamladık ve fidelerimiz meyve vermeye başladı. Ülkemizin kalkınmasında tarım ve hayvancılığın büyük önem taşıdığını biliyor ve bu nedenle tarım politikalarına son derece önem veriyoruz. Türkiye'nin ayçiçeği deposu ve tahıl ambarı konumunda bulunan Tekirdağ'da çiftçilerimize başka bir tarımın da mümkün olduğunu göstermek adına çalışmalar yürütüyoruz. Bu bağlamda yüksek gelir getirici alternatif tarım ürünleri alanında başı çeken lavanta yetiştiriciliği konusunda Ergene Belediyesi olarak bölgemizin öncüsü, çiftçilerimizin yol göstericisi olduk. Belediyemize ait arazilerde lavanta ekimi gerçekleştiriyoruz. Şimdi de bu lavanta ekimine ilave olarak aynı bölgede lavanta tarlamızın yanı başında 20 dönümlük alanda çilek tarlası oluşturduk. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

 

Başkan Yüksel Haziran ayı içerisinde lavanta günleri etkinlikleri düzenleyeceklerini ve lavanta bahçesinin vatandaşların ziyaretine açılacağını kaydetti. 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
ENGELSİZ TEKİRDAĞ TİMİ, ENGELLERİ KALDIRMAK İÇİN ÇALIŞIYORÖnceki Haber

ENGELSİZ TEKİRDAĞ TİMİ, ENGELLERİ KALDIR...

Trakya Belediyeler Birliği Eğitim Çalışmalarına Yoğun İlgiSonraki Haber

Trakya Belediyeler Birliği Eğitim Çalışm...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar