282 baskı
Tekirdağ
DOLAR32.5038
EURO34.7826
ALTIN2499.5

Çocuk Meclisi Çorlu’nun Geleceğini Şekillendirecek

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Çocuk Meclisi Çorlu’nun Geleceğini Şekillendirecek
Abone ol
Çorlu Belediyesi Çocuk Meclisi ile kentimizde yaşayan çocuklar Çorlu’nun geleceğinin şekillenmesinde önemli bir rol oynayacaklar. Çorlu’da yaşamakta olan öğrencilerden oluşan meclis 10 Ocak 2020’de ilk toplantısını gerçekleştirecek.

Çorlu Belediyesi tarafından hazırlanan proje kapsamında, Çorlu Kaymakamlığı ve Çorlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte hayata geçirilecek Çocuk Meclisi’nin ilk toplantısı 10 Ocak 2020 Cuma günü gerçekleştirilecek. Çocuk Meclisi, çocukların toplumsal yaşamın her alanında söz sahibi olabilmeleri yolunda katkı ve eğitimde bulunmayı amaçlıyor.

Her Okuldan Temsilci Seçildi

“Kentimize çocuklarımızın gözünden bakacağız. Onların hayallerine ışık tutacağız.” düşüncesinden yola çıkarak hazırlanan proje ile çocuklara fikirlerini özgürce ifade etme imkânı sunulacak. Her ay (Ocak, şubat, mart, nisan, mayıs, ekim, kasım ve aralık) Çorlu’da yaşayan 10 ile 14 yaş grubu çocuklardan oluşacak Çocuk Meclisi’nin üyeleri ilçemizde faaliyet gösteren okullarda okumakta olan öğrencilerden oluşuyor.

‘Çocuk Dostu Bir Kent’

Çocukların ailelerine, çevrelerine ve yaşadıkları kente duyarlılığını artırmayı amaçlayan Çocuk Meclisi’nin kurulmasından büyük mutluluk duyduğunu belirten Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, “Çocuklarımızın taleplerini ifade etmelerini, kentimizde gerçekleşecek projelerde ve yeniliklerde aktif rol almalarını sağlayacak bir proje Çocuk Meclisi’miz. Çocuklarımızı seviyoruz ve onların fikirlerini önemsiyoruz. Çocuk dostu bir kent olmaktan gurur duyuyoruz.” şeklinde konuştu.

Çocuk Meclisi dört yıl boyunca görev yapacak ve okulların açık olduğu süre zarfında toplanarak gündeme dair kararlar alacak.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Başkan Yüksel Personelin Yeni Yılını KutladıÖnceki Haber

Başkan Yüksel Personelin Yeni Yılını Kut...

Ergene Belediyesi Ocak Ayı Olağan Meclis Toplantısını YapıldıSonraki Haber

Ergene Belediyesi Ocak Ayı Olağan Meclis...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar