282 baskı
müge
Tekirdağ
DOLAR32.3751
EURO35.0483
ALTIN2325.7

Çorlu Belediye Başakını Ahmet Sarıkurt Basınla Biraraya Geldi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Çorlu Belediye Başakını Ahmet Sarıkurt Basınla Biraraya Geldi
Abone ol
Tenis kafede gazeteciler ile bir araya gelen Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt; “2021 yılının bütçesini yakın zamanda yapıyoruz. Pandemi döneminde daha çok altyapı ve üstyapı yatırımlarını planladık. Önümüzdeki yılın iş programına bisiklet yollarının oluşturulmasını bütçesi ile beraber koyduk.”

 


PARKLARI KAMERA İLE TAKİP EDECEĞİZ
“Şehrimizde 135’e yakın parkımız var. Bunların öncelikle aydınlatılması sonrada belli büyüklüğün üzerinde her yere kamera koymamız ve bütün sorunları kamera ile takip ederek çözmemiz mümkün değil. Dolayısıyla bunların içerisinde beli büyüklüğün üzerinde olanları kamera ile takip edeceğiz.”

GÜNLÜK ORTALAMA 100 KİŞİ ZİYARET EDİYOR
Sarıkurt; “Çorlu Yılmaz Büyükerşen Balmumu Heykeller Müzesini günlük ortalama 100 vatandaşımız ziyaret ediyor. Pandemi sonrasında daha geniş daha fazla vatandaşın ziyaret etmesini sağlayacağız. Doğanca Evi ile ilgilide değerlendirmemiz olacak. Şehrimize yönelik en büyük beklentimiz bu noktada emniyet ve asayişe yönelik görevli sayısının arttırılmasıdır. Bizde kendimizdeki eksikliği gidermek için gayret göstererek şehirdeki zabıta sayısını arttırıyor olacağız.”

HURDACILARLA PROBLEMİMİZ VAR

Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt; “Hurdacılarımızla ilgili problemlerimiz var. Bir kısmı memleketimizin insanları bir kısmı da aslında bu işi yapamıyor olması gerekenler. Bunlara yönelik yazışmalarımızı yapıyoruz. Kimliği olmadan şehirde ve ülkede bulunanlarla ilgili bu işi yaptıkları yerlerin ihbarını SGK’ya da yapıyoruz emniyet teşkilatına da yapmaya devam ediyoruz” dedi.

ÇOĞUNLUKLA UYUM İÇİNDE ÇALIŞIYORUZ
Şehrimizde büyük çoğunlukla kurumlarımızın uyum içerisinde çalışma gayretinde olmalarını memnuniyetle karşıladığını kaydeden Sarıkurt; “Eski yaşam alanlarımıza yönelik ilk yatırımımızı gerçekleştirdik. Yıkılan eski Kaymakamlık alanı ile ilgilide düşüncelerimiz var. Saray caddesindeki binaların cephelerin güzelleştirilmesi ile ilgili kararları mecliste almıştık. Emniyet teşkilatımızdan beklentimiz ise arzu etmediğimiz madde bağımlılarını ve genel ahlaka uygun olmayan bazı şeylerin orada olduğunu hep beraber görüyoruz.” 

ATATÜRK EVİ 10 KASIMDA AÇILACAK
Atatürk evi açılışı ile ilgili arzu ettiğimiz tarih 10 Kasım diyen Sarıkurt; “Atatürk evi ile ilgili bugüne kadar destek olan kurum ve kişilere teşekkür ederiz. Atatürk evinde şuan ahşap işi haricinde yapının tamamının destekçisi şehrimizdeki işletmelerimiz ve vatandaşlarımız oldu. Çok çalıştığımızdan dolayı şikâyet olduğunu belirten Sarıkurt; “Çevre yoluna yapılan köprülü kavşakta çalışmalar yoğunlukla köprünün altında gerçekleşiyor. Gözümüzün üzerinde olduğu takip ettiğimiz bir konu. Bir aksilik ile karşılaşmazsak yetişeceğine inandığımız işlerimiz var.”

HURDACILARI KAMERA İLE TAKİP EDECEĞİZ
Sarıkurt; “Yeni otogarı 2021 yılının ortalarında faaliyete geçecek. Ayrıca hurdacılarımızla ilgili problemlerimiz var. Bir kısmı memleketimizin insanları bir kısmı da aslında bu işi yapamıyor olması gerekenler. Bunlara yönelik yazışmalarımızı yapıyoruz. Kimliği olmadan şehirde ve ülkede bulunanlarla ilgili bu işi yaptıkları yerlerin ihbarını SGK’ya da yapıyoruz emniyet teşkilatına da yapmaya devam ediyoruz. Birde kendi vatandaşlarımızla ilgili şehrimizde ki yoğun çalışma tamamlandıktan sonra o alandaki temizliği tekrar yapıp mümkünse daha yoğun bir şekilde kameralar ile takip etmeyi istiyoruz.”

MEYDAN VE YERALTI OTOPARKI YAPILACAK
Sarıkurt; “Orion kavşağında Tekirdağ Büyükşehir Belediyesinin çalışmaları var. Emlak konutları istikametine dönüşlerdeki kuyruk boyutunu azaltacak ve hacmi arttıracak şekilde hemzeminde onaylanmış projeyi uyguluyor olacak. Çevre yolu tamamlanır tamamlanmaz üst taraftaki çalışmalar sona erecek. Şehrin tarihi bölgesi diyebileceğimiz tarihi yapılarının olduğu tarihi belediye binası, kolordu binası ve fatih camiinin olduğu yerde bir plan teklifi sunmuştuk. Onu da yakın zamanda Vali Yardımcımız ile görüştük. Şehrin hemen girişinde araçların yerin altına park edebilecekleri meydan ve yeraltı otoparkı olabileceğine dair bir değerlendirmemiz var. Büyükşehir Belediyemiz ile görüşüyoruz.”

11 İLÇENİN ÇÖPÜNÜ BİZDE İSTEMİYORUZ
11 ilçenin çöpünü Süleymanpaşa’nın istemediği gibi bizde istemiyoruz. Tavrımızda herhangi bir değişiklik yok. Çorlu sınırları içinde Trakya’nın yükünü Çevre Bakanlığının onayı ile çektiği tesisimiz var zaten. Süleymanpaşa’da Valilikte yapılan toplantıda yapılan değerlendirmeler vardı. Bende bunları belediye meclisinde bunları anlatmıştım. Su faturalarının yüksek gelmesi ile ilgili Sarıkurt; “Doğalgazda ve Elektrikte zam oranları da %30’ların üzerinde gerçekleşti. Ben konunun uzmanı değilim ama bir şeyler ters gidiyor. Sudaki ücretle de ilgili vatandaşların haklı olduğunu düşündüm dönem dönem. Zor bir dönemden geçiyoruz.” 

 

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Çalışmalarına Devam EdiyorÖnceki Haber

Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Çalışmal...

Malkara'da yüksekten düşen işçi yaralandıSonraki Haber

Malkara'da yüksekten düşen işçi yaraland...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar