282 üst
Tekirdağ
DOLAR32.2793
EURO34.7755
ALTIN2406.7

Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt “Tehlike henüz geçmiş değil”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Abone ol
Tüm Dünyayı ve ülkemizi etkisi altına alan koronavirüs ile mücadele kapsamında alınan önlemler ve vaka sayılarına ilişin açıklamalarda bulunan Çorlu Belediye Başkanı AhmetSarıkurt “Bir dönem vakalarda artış olmuştu şimdi ise vakaların düştüğünü görebiliyoruz. Şehirdeki sayıların bir miktar daha azaldığı bilgilerini alıyoruz. Vefat eden hastalarımızın birçoğu bulaşıcı hastalıklardan defnedildi. Tehlike henüz geçmiş değil vatandaşlarımızı maske, mesafe ve hijyen kurallarını uymalarını hatırlatmak istiyorum.” dedi.

Koronavirüs ile mücadele kapsamında alınan tedbirler ve önlemler doğrultunda Esnafların Kapalı Olmasına İlişkin açıklamalarda bulunan  Çorlu  Belediye  Başkanı  Ahmet Sarıkurt“Geçtiğimiz haftalarda sivil toplum örgütü ve odalarımızla bir araya geldik. Odalarımızın belediyemizden beklentilerini kayıt altına aldık ve istikamette bu ocak ayı meclisinde kararlar alıyor olacağız. Belediyelerin bu konu üzerine yapıyor olabileceği şeylerin sınırlı olduğunu söylemem lazım. Sadece bizim yaptığımız değil diğer belediyelerin ne yaptığını takip ederek te görüyoruz çevre temizlik vergisinden ve katı atık bedellerine, kiralanmış olan dükkânların belediye adına kiralık olan dükkânların kira bedellerine ötelenmesi veya alınmaması veya yarısın alınmamasına yönelik kararlar ocak ayı meclisinde değerlendirilecek. Çorlu belediye başkanlığı olarak yaptığımız sosyal yardımların ekran görüntüsü önünde olmasına gayret gösteriyoruz ama bu yapmıyoruz anlamına gelmiyor. Odalarımızla beraber buğun itibariyle dükkânı kapanmış olan hemşerilerimize işletmelerimize erzak yardımı yapılacak. İşletmelere yönelik diğer belediyeler ne yapıyorsa yapıyor olacağız. İhtiyacı olan vatandaşlarımıza desteklerimiz devam ediyor. ”dedi

“2000’e kadar üretim yapabilme imkânı var”

Çorlu belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt Aşevinin yeterli olduğunu ifade ederek 2000’e kadar üretim yapabilme imkânı olduğunu belirtti Sarıkurt” Aş evimizin kapasitesi 1000 civarından ama 2000’e kadar üretim yapabilme imkânı var, dağıtım önemli bir sorun pandemiden olayı sefertaslarıyla dağıtım yapılmıyor Basklarla taşınıyor ve sıcak tutup dağıtılmasıyla sıkıntı yaşanıyor. Gerçek ihtiyaç sahiplerine yardım ediyoruz. “dedi.

Zincir market sayısının atmasıyla ilişkin açıklamalarda bulunan Ahmet Sarıkurt “ Esnaf kapalıyken zincir marketler açık durmaya devam etti. 300’ün üzerinde market var şehrimizde çok yayın dükkânlarda var bunların varlığı kendi küçük esnafımızı olumsuz etkiliyor”. dedi

“Üniversite’de çocuk okutacağız”

 Vatandaşların Atatürk evi ve balmumu heykellerinin ücretsiz olmasına ilişkin açıklamalarda bulunan Başkan Sarıkurt” Balmumu heykelini müzesi kurulurken Eskişehir de yılmaz hocayla sohbet etme fırsatımız oldu. Bana verdiği önemli nasihatlerden biri şu oldu eğer bir değer üretiyorsanız o değerin karşılığını küçükte olsa talep edin oldu. Buralardan gelen gelirle Üniversite’de çocuk okutacağız” dedi

“Çocuklarımız fotoğraf çekinsin, insanlar mutlu olsun diye yaptığımız bir şey çam ağacının tartışılıyor olması ülke adına korkutucu”

Heykel meydanına çam ağacı dikilmesine ilişkin eleştiriler alan Çorlu Belediye Başkanı Ahmet sarıkurt konuyla ilgili açıklamalarda bulundu Sarıkurt “Biz yakın zamanda çok enteresan şeyleri tartışır hale geldik. Çam ağacını yaptık yeni yıla giriyoruz şehrimizde değişiklik olsun çocuklarımız fotoğraf çekinsin, insanlar mutlu olsun diye yaptığımız bir şey çam ağacının tartışılıyor olması ülke adına korkutucu. “dedi.

Çorlu’nun önemli sorunlarından birisi haline gelen çekçekçiler, ile açıklamalarda bulunan Ahmet Sarıkut” Sokağa çıkma yasası çıktığında hepimiz evlerdeydik bu vatandaşlarımız dışarıdaydı. Bununla ilgili vazife iç işleri bakanlığının, emniyet teşkilatının, göç idaresinin, devletimizin çözmesi gereken bir sorun çorlu belediye başkanlığı bu yerleri mühürledi  ama henüz bir ceza aldığını görmedim “dedi.


  • 0
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
”Garip” isimli kedi Hükümet Konağı’nın maskotu olduÖnceki Haber

”Garip” isimli kedi Hükümet Konağı’nın m...

Tekirdağ’da AK Çözüm Merkezi’nden yapılandırma desteğiSonraki Haber

Tekirdağ’da AK Çözüm Merkezi’nden yapıla...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar