282 baskı
müge
Tekirdağ
DOLAR32.6992
EURO35.0395
ALTIN2334.1

Çorlu Belediyesi Ocak Ayı Meclis Toplantısı Yapıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Çorlu Belediyesi Ocak Ayı Meclis Toplantısı Yapıldı
Abone ol
Çorlu Belediye Meclisi'nin Ocak ayı olağan toplantısı gerçekleştirildi. Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt’un yönetiminde gerçekleştirilen toplantıda gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandı.Çorlu Belediyesi Ocak ayı meclis gündemine geçilmeden önce Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, Çorlu’da belediye ile diğer kamu kurum ve kuruluşlarınca 2021 yılı aralık yılında gerçekleştirilen çalışmalar hakkında Meclis’e bilgilendirme sunumu gerçekleştirdi.

Ocak ayı olağan meclis toplantısında gündem maddeleri tek tek görüşüldü ve alınan kararlar şöyle oldu:

- Yapılan oylama ile Meclis Üyeleri Değer Kara, Adviye İşbuyuran, Alev Ateş Türk, Vijdan Yılmaz ve Cüneyt Ergün Denetim Komisyonu'na seçildi.

- Kadro iptal ve ihdas konusu görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi.                                              

- Tam zamanlı sözleşmeli personel çalıştırılması konusu görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi.

- Çorlu Belediyesi mülkiyetinde bulunan "arsa" nitelikli taşınmazların 2886 Sayılı D.İ.K. hükümlerine göre satışının yapılması hususunun görüşülmek üzere Plan ve Bütçe Komisyonuna havalesi oy birliğiyle kabul edildi.

- Önerler Mahallesi’nde Çorlu Belediyesi mülkiyetinde bulunan bir parselin 2886 Sayılı D.İ.K. hükümlerine göre 10 yıla kadar kiralanması hususunun görüşülmek üzere Plan ve Bütçe Komisyonuna havalesi oy birliğiyle kabul edildi.

- Çorlu Belediyesi’nin hissesi bulunan Türkgücü Mahallesi’ndeki bir parselde ortaklığın bilirkişi raporu doğrultusunda ifraz işlemi ile giderilmesi hususunun görüşülmek üzere Plan ve Bütçe Komisyonuna havalesi oy birliğiyle kabul edildi.

- Silahtarağa ve Hıdırağa Mahallelerinde Çorlu Belediyesi’nin hissedar olduğu imar uygulaması sonucu oluşan ve gecekondulardan meydana gelen taşınmazlarda daha sonra kentsel dönüşüm işlemlerinde kullanılmak üzere hisse satın alma işlemlerinin yürütülebilmesine izin verilmesi hususunun görüşülmek üzere Plan ve Bütçe Komisyonuna havalesi oy birliğiyle kabul edildi.

- İçkili yer bölgesi taleplerinin görüşülmek üzere İçişleri Komisyonuna havalesi oy birliğiyle kabul edildi.

- 2022 Yılı Pazar Yeri Devir Ücretinin yeniden güncellenmesi konusunun görüşülmek üzere Plan ve Bütçe Komisyonuna havalesi oy birliğiyle kabul edildi.

- İşletme ve İştirakler Müdürlüğünün 2022 Mali Yılı Ücret Tarifesi’nin güncellenmesi konusunun görüşülmek üzere Plan ve Bütçe Komisyonuna havalesi oy birliğiyle kabul edildi. Meclis’e verilen arada toplanan komisyonun aldığı kararlar oy birliğiyle kabul edildi.

- Sosyal Etkinlikler ve STK’lar Komisyon Raporu oy birliğiyle kabul edildi.

- Eğitim Kültür Gençlik ve Spor Komisyon Raporu oy birliğiyle kabul edildi.

- Plan ve Bütçe Komisyon Raporu oy birliğiyle kabul edildi.

- İmar planı değişiklikleri talebinin görüşülmek üzer İmar Komisyonuna havalesi oy birliğiyle kabul edildi.

- İmar Komisyonu Raporu oy birliğiyle kabul edildi.

- Çorlu İlçe Sağlık Müdürlüğünce kullanılmak üzere Çorlu Belediyesi tarafından 4 adet aracın kiralanması konusunun görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi.

- Çorlu İlçe Müftülüğü’nün talep yazısına istinaden; Çorlu Belediyesi’nce Sarılar Mahallesi’nde imamevi yapılması hususunda Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt’a yetki verilmesi konusu görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi.

- Yapılan oylama ile Meclis Üyeleri Hatice Temel, Adviye İşbuyuran, Alev Ateş Türk, Ersin Arda ve Medet Çağlayan Erel yeni kurulan Turizm Komisyonuna oy birliği ile seçildiler.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Tekirdağ’dan Suriye’de kamplarda kalanlara 100 ton un yardımıÖnceki Haber

Tekirdağ’dan Suriye’de kamplarda kalanla...

Osmanlı’nın çiçek aşısını uyguladığı şifahane ilgi görüyorSonraki Haber

Osmanlı’nın çiçek aşısını uyguladığı şif...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar