282 üst
Tekirdağ
DOLAR32.2745
EURO34.8253
ALTIN2458.4

ÇORLU BELEDİYESİNDEN İŞÇİLERE YÜZDE 36 ZAM!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
ÇORLU BELEDİYESİNDEN İŞÇİLERE YÜZDE 36 ZAM!
Abone ol
Çorlu Belediyesi ile Belediye İş Sendikası Trakya Temsilciliği arasında yapılan görüşmelerde belediye işçileri yüzde 36 oranında ara zam aldı.

2022 yılında yapılan toplu sözleşme gereği altı aylık dönemlerde enflasyon oranında zam yapılması yönünde alınan karar doğrultusunda Çorlu Belediyesi ile Belediye İş Sendikası tekrar masaya oturdu. Asgari ücretin 11 bin 402 liraya çıkmasıyla birlikte Çorlu Belediyesi’nde işçilere yönelik enflasyondan farklı bir zam uyguladı. Çorlu Belediyesi ve Belediye İş Sendikası arasında yürütülen görüşmelerde altı aylık dönemde enflasyon zammı söz konusuyken yapılan pazarlıklar sonrasında zam oranı yüzde 36’ya çıkartıldı. En düşük belediye çalışanının maaşı 15 bin 500 liraların üzerine çıktı. Ayrıca yemek ücretlerine de zam yapıldı. Yakacak yardımı da alan belediye işçileri zamlı maaşlarını bu ay içinde almaları bekleniyor. Belediye işçilerine 2024 yılının ocak ayında yine enflasyon artı yüzde 2 zam daha gelmesi bekleniyor.

BELEDİYE İŞÇİLERİ ASGARİ ÜCRETTEN UZAKLAŞTI

Çorlu Belediyesi’nde çalışan işçiler yeni zamla birlikte asgari ücretten uzaklaştı. Asgari ücretin yaklaşık 4-5 bin lira fazlasını alacak olan belediye işçileri, 6 ay sonra Ocak Ayı’nda enflasyon artı yüzde 2 oranında bir zam daha alacaklar. Çorlu Belediyesi ile Belediye İş Sendikası Trakya Şube Başkanı İbrahim Özçelik arasında imzalanan ara sözleşme tamamlandı.

BAŞKAN SARIKURT, ‘YENİ İMZALANAN SÖZLEŞME PERSONELİMİZE HAYIRLI OLSUN!’

Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt ara sözleşme sonrası yaptığı açıklamada “Çorlu Belediyesi Personel A.Ş. ile Belediye-İş Sendikası arasında çalışanlarımızın lehine toplu iş sözleşmesi imzaladık. Maaşlarda iyileştirme amacıyla imzaladığımız sözleşmede emeği geçenlere teşekkür ediyor, personelimize hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
KAPAKLI ÇOK AMAÇLI SOSYAL TESİSİN TEMELİ ATILDIÖnceki Haber

KAPAKLI ÇOK AMAÇLI SOSYAL TESİSİN TEMELİ...

Türkiye- Bulgaristan sınırındaki ormanda yangınSonraki Haber

Türkiye- Bulgaristan sınırındaki ormanda...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar