282 üst
Tekirdağ
DOLAR32.5594
EURO34.8717
ALTIN2428.8

ÇORLU 'DA 800 BİN LİRA CEZA KESİLDİ

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
ÇORLU 'DA 800 BİN LİRA CEZA KESİLDİ
Abone ol
Çorlu Kaymakamı Cafer Sarılı, ilçede koronavirüs denetimleri gerçekleştirerek esnaf ve vatandaşlardan kurallara daha sık uymalarını isteyerek, Çorlu’da kurallara uymayanların gözünün yaşına bakmayacaklarını ve bu güne kadar 800 bin lira ceza kesildiğini söyledi.

İçişleri Bakanlığı genelgesiyle korona virüs denetimleri sürüyor. Çorlu Kaymakamı Cafer Sarılı ile birlikte Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, daire amirleri, Çorlu Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Murat Turna ve görevliler katıldı. Çorlu Kaymakamı Cafer Sarılı işyerlerine girerek korona virüse karşı uyarılarda bulundu, işletmelerin ve vatandaşların kurallara uymasını istedi.  Çorlu Kaymakamı Cafer Sarılı korona virüs denetimleri kapsamında basın mensuplarına açıklamalarda bulunarak, “Sağlık Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı tarafından bastırılan elimizde iki adet afiş var. Bir tanesi gıda işletmeleriyle alakalı bir afiş diğeri de restoran kafe pastane için basılan bir afiş. Ziyaret ettiğimiz yerlerde bu afişleri işyerlerine veriyoruz. Uygun yerlere asmalarını istiyoruz. Bundan sonra uyarma dönemi geride kaldı, doğrudan doğruya vatandaşlara ceza kesiliyor, herkesin kurallara dikkat etmesi gerekiyor. Bizim dışımızda şu anda denetleme yapan 29 tane ekibimiz var. Onlarda denetim yapıyorlar. Kurallara uymayanlar varsa bizlere ihbar geliyor, biz o ihbarları değerlendiriyoruz ve o işyerlerini denetliyoruz.” dedi.

İZOLASYONA UYMAYAN 6 KİŞİ YURDA YERLEŞTİRİLDİ
Test sonucu pozitif çıkan ve izolasyon kuralına uymayan 6 kişinin KYK yurduna yerleştirildiğini belirten Çorlu Kaymakamı Cafer Sarılı, “Test sonucu pozitif çıkmış vatandaş normalde izolasyonda olması gerekirken dışarı çıkmışsa bunlar tespit ediliyor ve eğer böyle bir durum varsa bizim Kredi Yurtlar Kurumu’nun yurduna o vatandaşları yerleştiriyoruz. Karantina sürelerini yurtta tamamlamalarını sağlıyoruz. İzolasyon kuralına uymayan 6 kişi var. Hem bizim ilçemizdeki KYK yurdu, hem de Süleymanpaşa ilçemizdeki KYK yurdu izolasyona uymayan vatandaşların kalması için ayrıldı. Şu ana kadar bizim yurdumuzda 6 kişi var. Yapılan masraflarda bu kişilerden tahsil edilecek.”diye konuştu.

,KURALA UYMAYAN VATANDAŞ BEDELİNİ ÖDEYECEK!
İdari para Cezalarıyla ilgili de konuşan Çorlu Kaymakamı Cafer Sarılı, “Şu ana kadar 816 bin 786 lira para cezası kesildi. Bunlardan 143 bin lirası tahsil edildi. Bazı vatandaşlar bu cezaların tahsil edilmeyeceğini düşünüyorlar yanılıyorlar. Yarın kamu kurumlarında işleri olduğu zaman bu cezalar karşılarına çıkacak. Bu nedenle artık gözünün yaşına bakılacak bir dönüm değil. Kurallara uymayan vatandaşlarımız bunun bedelini ödemek zorunda.”dedi.

 


  • 0
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 1
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
TÜRKSOY Genel Sekreteri Düsen Kaseinov, Tekirdağ'da ziyaretlerde bulunduÖnceki Haber

TÜRKSOY Genel Sekreteri Düsen Kaseinov,...

Eğitimde Sağlıkta Ergene Belediyesi Her AlandaSonraki Haber

Eğitimde Sağlıkta Ergene Belediyesi Her...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar