282 üst
müge
Tekirdağ
DOLAR32.3282
EURO35.0838
ALTIN2297.4

Çorlu Halkı Depremzedeler İçin Seferber Oldu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Çorlu Halkı Depremzedeler İçin Seferber Oldu
Abone ol
Çorlu Belediyesi tarafından Elazığ'da yaşanan depremin ardından Elazığ ve Malatya’da depremden zarar gören vatandaşlarımıza ulaştırılmak üzere başlatılan yardım kampanyası için Çorlu halkı seferber oldu.

Elazığ'da meydana gelen ve tüm vatandaşlarımızın yüreğini yakan deprem sonrasında Çorlu Belediyesi tarafından AFAD, Tekirdağ Valiliği ve Çorlu Kaymakamlığı koordinasyonunda başlatılan deprem yardım kampanyasına Çorlu halkı yoğun ilgi gösterdi.

Çorlu Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde toplanan yardımların giderek arttığını ve Çorlu halkının depremde zarar gören vatandaşlar için seferber olduğunu söyleyen Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, toplanan yardımların tasnif işlemlerinin sürdüğünü söyledi.

"Çorlu Halkı Örnek Bir Dayanışma Sergiledi "

Başkan Sarıkurt yaptığı açıklamada, "Tüm halkımıza geçmiş olsun. Yaşanan depremde yaşamını yitiren vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına ve milletimize baş sağlığı yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyoruz.

Depremin hemen ardından AFAD, Tekirdağ Valiliği ve Çorlu Kaymakamlığı koordinasyonunda Çorlu Belediyesi olarak başlattığımız yardım çağrımıza vatandaşlarımız hızla karşılık verdi ve kuru gıda, yiyecek, giyecek gibi çok sayıda ihtiyaç malzemesini hızla belediyemize ulaştırmaya başladı. Yardım malzemelerinin bize ulaşmasıyla birlikte personelimiz yardımları tasnif etmeye başladı. Toplanan tüm yardım malzemeleri sınıflandırıldıktan sonra yeniden kolilere konuldu ve deprem bölgesine gönderilmek üzere hazır hâle getiriliyor. Toplanan yardımların tasnif işlemleri devam ediyor. Çorlu Kaymakamlığımızın koordinasyonunda yarın ya da en geç öbür gün yardım malzemeleri deprem bölgesine gönderilecek ve ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza ulaştırılmış olacak.

Çorlu'muza yakışır bir dayanışma örneği sergilendi. Bu duyarlı ve özverili davranışlarından ötürü Çorlu halkımıza çok teşekkür ediyoruz." dedi.

"Yardımlar AFAD Aracılığıyla Sevk Edilecek"

Öte yandan Tekirdağ Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) tarafından yapılan açıklamada yardım taleplerinin kullanılmamış yeni malzeme olmak kaydıyla sadece ısıtıcı, giyecek ve gıda ürünlerinin kabul edileceği ifade edilerek toplanan yardımların Elazığ ve Malatya'da oluşturulan lojistik depolara "Yardım Toplama Komisyonları" tarafından sevk edileceği belirtildi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Sevgi Kenti Ergenede Depremzedelere Yardım Kampanyası BaşlatıldıÖnceki Haber

Sevgi Kenti Ergenede Depremzedelere Yard...

Büyükşehir Belediyesi’nden Çorlulu Öğrencilere Sömestr JestiSonraki Haber

Büyükşehir Belediyesi’nden Çorlulu Öğren...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar