282 üst
Tekirdağ
DOLAR32.455
EURO34.829
ALTIN2438.9

ÇORLU MÜFTÜSÜ HALİLOĞLU: ÇORLU'DA CAMİ EKSİĞİMİZ ÇOK!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
ÇORLU MÜFTÜSÜ HALİLOĞLU: ÇORLU'DA CAMİ EKSİĞİMİZ ÇOK!
Abone ol
Çorlu İlçe Müftülüğünde Rebiülevvel ayı dolayısı ile basın mensuplarına kahvaltı programı düzenlendi. Çorlu Müftüsü Dr. Mevlüt Haliloğlu'nun başkanlığında düzenlenen basına özel toplantıda gündemde 2022 yılı Camiler ve Din görevlileri haftası etkinlik programı ve Çorlu'nun güncel sorunları vardı.

Çorlu İlçe Müftülü'ğünde 2022 yılı Camiler ve Din görevlileri haftası etkinlik programı düzenlendi. Düzenlenen toplantıya basın mensuplarının katılımı oldukça yoğundu. Cami ve Rebuevllel ayının öneminin konuşulduğu toplantıda Çorlu'nun güncel sorunları, camiler ve din görevlileri ile ilgili güncel bilgiler de konuşuldu.

"BURADA CAMİLERİMİZİN EHEMMİYETİNİN ALTINI ÇİZMEK İSTİYORUM"

 1-7 Ekim arasında birçok kesime hitap eden etkinlikler düzenleneceğini belirten Çorlu Müftüsü Dr. Mevlüt Haliloğlu yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı;" Bugun burada Mevlid-i Nebi ve Camiler ve Fin görevlileri haftasını icra etmek için sizleri ağırladık. Bu haftanın asıl gayesi camilerimizin kutsallığının altını çizmek. Çünkü camiler bizim dinimiz için ibadet yeri, öğrenim yeridir.  Cemaatle namazı ve hayratı öven hadislerini temel alan İslâm dini mimarisi, ilk mabet Kâbe ve ilk mescit Kuba Mescidi ile başlamış, Mescid-i Nebevî ve benzerleriyle devam ederek yayılmış ve günümüze kadar gelmiştir. Öyle ki bütün Müslüman devletlerinde ibadethanelere büyük önem verilmiştir. Biz de bu sebeptendir ki kutsal olan camilerimize büyük ehemmiyet vermekteyiz.

"ÇORLU'DA BİRÇOK YERDE CAMİ EKSİKLİĞİ VAR"

 Çorlu, cami bakımından yetersiz. Resmi rakamlara göre 285 bin nüfusumuz var. Fakat bu rakamın çok üstünde bir nüfusa sahip olduğumuzu biliyoruz ve camilerimizin yetersiz olduğunu dile getiriyoruz.  Tekirdağ'a baktığımız zaman 205 kişiye 1 cami düşüyor. Bu gayet yeterli bir sayı. Bilhassa Çorlupark ve Hatip Mahallesi'nde cami ihtiyacımız var. Camilerimiz de hayırseverler yapıyor. Buradan da sizlerin vesilesiyle hayırseverlerimize sesleniyorum. Bazı söylemer elbette var. Fakat biz camilerimizi taleplere ve nüfusa göre inşa etmeye çalışıyoruz. Bu nedenle Çorlu'da cami eksikliği var diyebiliyoruz.

"BİRÇOK ETKİNLİK DÜZENLİYORUZ"

 Gençlerimiz bizler için çok önemli. Bizim amacımız her din görevlisinin kişi başına 10 çocuğa manevi olarak dokunabilmesidir. Bizim için hem okul, hem cami çok ehemmiyetlidir. Din ve fen egitimi tek gayemizdir. Bizim amacımız huzurlu, güvenirli bir toplumda yaşamaktır. Bu ve bunun gibi birçok konuya dikkat çekmek için 2022 yılı Mevlid-i Nebi Haftası ve Camiler ve Din görevlilerı haftası münasebetiyle birçok etkinlik düzenliyoruz. Bunlardan birkaçını sizlerle paylaşmak istedim.

"TÜM HALKIMIZ DAVETLİDİR"

 Konferans: Peygamberimiz, Cami ve İrşat Konuşmacı: Eskişehir Osmangazi Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa YILDIRIM Tarih:30 Eylül 2022 Çarşamba Saat 19:30 Yer: Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu. 2. Kurum Ziyaretleri Tarih: 03.10.2022 Pazartesi - Makam: Çorlu Kaymakamı Mustafa ELDIVAN Saat: 10:00 Yer: Çorlu Kaymakamlığı -Makam: Çorlu Belediye Başkanı Ahmet SARIKURT Saat: 11:00 Yer: Çorlu Belediyesi. 3. Kur'an Ziyafeti ve Hatim Duası Tarih: 03.10.2002 Saat: Öğle Namazı Öncesi Yer: Süleymaniye Cami. 4. Orta ve Lise okullarında Konferans Tarih: 01-07 Ekim 2022 Yer: Orta ve Lise okulları. 5. Üniversite Gençleri İle Sabah Namazı Buluşması ve Çorba ikramı Tarih: 07 Ekim 2022 Yer: Bahçeli Evler Cami. 6. Üniversite Öğrencileriyle Mevlid Kandili Programı Tarih: 07 Ekim 2022 Cuma Saat: 19:00 20:30 Yer: Kyk Kız ve Erkek Öğrenci Yurtları. 7. Mevlid Kandili Programı Tarih: 07 Ekim 2022 Cuma Saat: 19:00 20:30. Yer: Şeyhsinan Cami. 8. Huzurevi Ziyareti Tarih: 05 Ekim 2022 Çarşamba Saat: 14:00. Yer: Çorlu Huzurevi. Bu etkinliklerimize tüm halkımızı davet ediyor ve herkesin Rebiülevvel ayını şimdiden  kutluyorum."şeklinde konuştu.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 1
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 1
    KIZGIN
Çorlu Belediyesi İmar Planı Değişiklikleri Askıya ÇıkarıldıÖnceki Haber

Çorlu Belediyesi İmar Planı Değişiklikle...

TÜ öğrencilerinden, FISU dünya üniversiteler dövüş sporlarında dünya üçüncülüğüSonraki Haber

TÜ öğrencilerinden, FISU dünya üniversit...

Haber Yorumları

  • Tayfun29-09-2022 22:55

    Okul gerekli

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar