282 üst
Tekirdağ
DOLAR32.5095
EURO34.7826
ALTIN2499.5

Çorlu Sürdürülebilir Enerji ve İklim Eylem Planı Açıklandı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Çorlu Sürdürülebilir Enerji ve İklim Eylem Planı Açıklandı
Abone ol
Çorlu Belediyesi ve İBB iştiraki İstanbul Enerji A.Ş. ortaklığında hazırlanan “Sürdürülebilir Enerji ve İklim Eylem Planı (SECAP)” çalışmaları tamamlanarak kamuoyuna duyuruldu.

Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıda Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, İstanbul Enerji A.Ş. Genel Müdürü Yüksel Yalçın, EU+ Energy Transition: Covenant of Mayors Western Balkans and Turkey Türkiye Proje Lideri Daiva Matoniene ve Yıldız Teknik Üniversitesi Öğr. Üyesi Dr. Erhan Kurtarır’ın yanı sıra proje ekibi, Çorlu Belediyesi Sıfır Atık ve İklim Değişikliği Müdürlüğü, Çorlu Belediyesi Strateji Geliştirme Müdürlüğü, öğretim görevlileri, muhtarlar ve sivil toplum kuruluşları temsilcilerinden olan proje paydaşları yer aldı.

2019 yılında Başkanlar Sözleşmesi’ne imza atarak 2030 yılına kadar şehrimizde %40 karbon emisyonu azaltılması için taahhüt veren Çorlu Belediyesi, 12 Nisan 2022 tarihinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki olan İstanbul Enerji A.Ş. ile birlikte hazırlıklarına başladığı Sürdürülebilir Enerji ve İklim Eylem Planı çalışmalarını tamamladı. Buna göre yayımlanan plan raporunda Çorlu Belediyesi ile paydaşlarının sabit enerji, ulaşım ve atık başlıkları altında gerçekleştireceği eylemler yer alıyor.

Çorlu Belediyesi ayrıca eylem planının açıklanmasıyla birlikte “Enerji Dönüşümü Avrupa Birliği, Batı Balkanlar ve Türkiye’deki Belediye Başkanları Sözleşmesi” projesi kapsamında 17 belediye ile birlikte gözlemci belediye olma hakkını da kazanmış oldu.

Bu proje ile belediyelerin enerji ve iklim politikalarının çok düzeyli yönetişime katılmaları, bölgesel ve bölgeler arası iş birliklerinin sağlanması, SECAP planlarının geliştirilerek azatlım ve uyum eylemlerinin uygulanması konusunda 2025 yılına kadar teknik destek ve finansal kaynak temin edilmesi hedefleniyor.

Raporun tamamı Çorlu Belediyesi resmî internet sitesi www.corlu.bel.tr  adresindeki yayınlarımız bölümünde yer alıyor.

 

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Sevgi Sofrası Pınarbaşı’nda kurulduÖnceki Haber

Sevgi Sofrası Pınarbaşı’nda kuruldu

TREDAŞ, DEPREM BÖLGESİNDE ÇALIŞMALARINA DEVAM EDİYORSonraki Haber

TREDAŞ, DEPREM BÖLGESİNDE ÇALIŞMALARINA...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar