282 üst
Tekirdağ
DOLAR32.5894
EURO35.0328
ALTIN2428.1

ÇORLU TİCARET VE SANAYİ ODASI’NDA “TRAKYA OSB İSTİŞARE TOPLANTISI” GERÇEKLEŞTİ

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
ÇORLU TİCARET VE SANAYİ ODASI’NDA “TRAKYA OSB İSTİŞARE TOPLANTISI” GERÇEKLEŞTİ
Abone ol
Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası (Çorlu TSO)ev sahipliğinde 23 Mart 2021 Salı günü düzenlenen “Trakya Organize Sanayi Bölgeleri İstişareToplantısı” gerçekleşti.

Toplantıda;Bölgemizdeki OSB’lerinülkemizdeki  durumu ve sorunlarıhakkında istişarelerde bulunuldu.

Çorlu TSO Yönetim Kurulu Başkanı İzzet Volkan, Meclis Başkanı ve OSB Üst  Kuruluşu  Yönetim Kurulu Üyesi ve Bölge Koordinatörü Erdim Noyan’ın ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıya; Tekirdağ Valisi Sayın Aziz Yıldırım, Edirne Valisi Sayın Ekrem Canalp,Tekirdağ Vali Yardımcısı Sayın Murat Eren, Çorlu Kaymakamı Sayın Cafer Sarılı, Ergene Kaymakamı Sayın Mehmet Emin Taşçı,  Çerkezköy Kaymakamı Sayın  Atilla Selami Abban,Marmaraereğlisi Kaymakamı Sayın Sıdkı Zehin, Süleymanpaşa Kaymakamı Sayın Harun Kaya, Kapaklı Kaymakamı Sayın Bülent Hamitoğlu, Muratlı Kaymakamı Sayın  Dr. İsmail Altan Demirayak,Lüleburgaz Kaymakamı Sayın Salih Yüce, Sanayi Bölgeleri Genel Müdür V. Sayın Soner Erkek, Çorlu Bilim Sanayi  ve Teknoloji İl Müdürü  Sayın Fahrettin Akçal, Edirne Bilim Sanayi  ve Teknoloji İl Müdürü  Sayın Salih Akbulut, Çanakkale Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Sayın Ferhat Güver, Kırklareli Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Sayın Osman Yeter Soner, Sanayi Bölgeleri Daire Başkanı Sayın R. Esra Oğuz, Daire Başkan V. Sayın Metin Demirtürk, Şube Müdürleri; Sayın Hülya Günaydın, Sayın Ercüment Şenbaba, Sanayi ve Teknoloji Uzmanı Sayın Fadime Yılmaz,Yönetim Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Sayın Fuat Şimşek,Kırklareli İl Özel İdare Genel Sekreteri Sayın Bilal Kuşoğlu, OSBÜK Temsilcisi Sayın Erhan Işık, Sanayi Bakanlığı bürokratları ve bölgemiz  OSBÜK temsilcileri katılımda bulundular.

“Sanayicilerimiz Bu Ülkenin Görünmeyen Kahramanlarıdır”

Toplantının açılış konuşmasını yapan Çorlu TSOMeclis Başkanı ve OSB Üst  Kuruluşu  Yönetim Kurulu Üyesi ve Bölge KoordinatörüErdim Noyan; “Bütün dünyanın büyük mücadele verdiği pandemi sürecinde sanayicilerimizin sorunlarına da büyük duyarlılık gösteren Vali ve Kaymakamlarımıza, kuruldukları ilk günden beri Islahtan gelen OSB’lerin sorunlarının çözümünde destek olan Sanayi Bölgeleri Genel Müdür V. Sayın Soner Erkek ile Ankara’ dan davetimize icap eden Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımızın kıymetli bürokratlarına, OSB’lerimizin sorunlarının çözümlenmesi için düzenlenen toplantıya katılımınızdan dolayı şahsım, bölge sanayicilerimiz ve OSBÜst Kuruluşu adına şükranlarımı sunar, özellikle bu toplantının ıslahtan gelen OSB’lerin sorunlarının çözümü içinde bir milat olmasını dilerim.Sanayicilerimiz bu ülkenin görünmeyen kahramanlarıdır. Üretim ve ihracat yaparak, vergi ve istihdama katkıları ile ülkemizin gelişimi için büyük mücadele vermektedirler. Çevre boyutu ile de devletimiz tarafından projelendirilen derin deşarj projesinde  de ellerini taşın altına koymuşlardır. Bölge sanayicilerimiz  ivedi olarak sorunların çözümlenmesini bekliyor, Bakanlığımızın  bu sorunları küçük dokunuşlarla çözeceğine inancımız sonsuz. Bazı sorunların Sanayi Bakanlığı dışında diğer Bakanlıklarda çözüm olduğunu biliyoruz. Bu konuda  gerekli koordinasyonu yaparak bu sorunları çözeceklerine de gönülden inanıyoruz” dedi.

“Her Zaman Sizin ve Sanayicilerimizin Yanınızdayız”

Sanayi Bölgeleri Genel Müdür V. Sayın Soner Erkek; “Öncelikle memleketimde olmaktan gurur duyduğumu söylemek istiyorum.  Bugün burada bulunarak sizlerin yaşadıkları  sıkıntıları, sorunları, dinleyip bunlara çözüm üretmeye çalışacağız. Bakanlığımızın en büyük projelerinden biri Ergene Havzasıdır. 9 tane Islah OSB’yi kurduk. Tekirdağ’da normal OSB statüsüne geçtik.  Şuan2 tane Kırklareli’nde olmak üzere 11 tane mevcuttur. Amacımız; Ergene’deki çarpık sanayileşmeyi ıslah ederek, normal sanayi statüsüne dönüştürmektir. Sizlerden ricamız her türlü sorunun çözümü noktasında bizi ne zaman ararsanızsizlere en hızlı şekilde dönüş sağlayacağız. Bakanlık olarak her zaman sizin ve sanayicilerimizin yanınızdayız. Şuanda OSB’lerden gelen sıkıntıları çalışıyoruz. Kanun çalışmamız var.  Önerilerinize dikkat edeceğiz” ifadelerini kullandı.

 

“Türkiye’de 22Tane  Islahtan Gelen OSB Var”

Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım; “30 yılı aşkın süredir Mülki İdari Amirliğimesleğini  icra etmeye çalışıyorum. Fakat, Tekirdağ’a gelene kadar  Islah OSB diye bir şey duymamıştım. Ya karma OSB’dir ya da ihtisas OSB’dir. Buraya gelince duydum. Ama öğrendim. Öğrendiğimden de şu sonucu çıkardım ki aslında Islah OSB diye bir şey olmazmış. Bütün şartlarıyla OSB ismini  bir alana veriyorsak hepsinin aynı şartlarda, aynı kurallarda idare edilmesi lazım. Fakat gördüğümüz kadarıyla ıslahtan gelenOSB’lerin  bir takım problemleri var.İşte bu uyum süreci içerisinde sayın Genel Müdürümüzün bunlardan haberi var. Ama burada ilk ağızdan duyma fırsatını elde edecek.Ekibiyle ve buradaki arkadaşlarımızla birebir problemleri görüşerekBakanlık kararıyla çözülebilecek problemleri ele alacağız. Türkiye’de 22tane ıslahtan gelen OSB var. 9 tanesi bizden, 2 tanesi Edirne ve Kırklareli’nden olmak üzere  toplamda 11 tane var. Geri kalanı Türkiye’nin çeşitli bölgelerine yayılmıştır. Burada Erdim Bey OSBÜK’ü temsil ediyor. Hakikatten ciddi bir mücadele veriyor. Bunula birlikte sanayicilerimiz de var. Bakanlıklar nezdinde mücadele verdiklerini biliyorum. Düzenlenen toplantının verimli geçmesini diliyorum” dedi.

Konuşmaların akabinde; Tekirdağ Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Sayın Fahrettin Akçal’ın bölgemizdeki OSB’lerin ülkemizdeki durumu, Çorlu TSO Meclis Başkanı ve OSB Üst  Kuruluşu  Yönetim Kurulu Üyesi ve Bölge Koordinatörü Erdim Noyan’ın bölgemizdeki OSB’lerin sorunları konularında sunum gerçekleştirdiler.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
SÜLEYMANPAŞA OTOBÜS TERMİNALİ İNŞAAT ÇALIŞMALARINDA SONA YAKLAŞILDIÖnceki Haber

SÜLEYMANPAŞA OTOBÜS TERMİNALİ İNŞAAT ÇAL...

”İstiklal Şairimize İstikbalden Mektup Yarışması”nda dereceye girenlere ödülleri takdim edildiSonraki Haber

”İstiklal Şairimize İstikbalden Mektup Y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar