282 baskı
Tekirdağ
DOLAR32.5949
EURO34.8651
ALTIN2496.5

Çorlu TSO ÜYELERİ İÇİN TOBB NEFES KREDİSİNİ YENİDEN HAYATA GEÇİRDİ

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Çorlu TSO ÜYELERİ İÇİN TOBB NEFES KREDİSİNİ YENİDEN HAYATA GEÇİRDİ
Abone ol
Koronavirüs salgınının ekonomik etkilerinin sınırlanmasına katkı sunmak ve KOBİ’lere uygun koşullarda finansman desteği sağlamak amacıyla “2021 Nefes Kredisi”, 10 bankanın katılımıyla ile TOBB ve KGF işbirliğinde 1 Haziran 2021 tarihinde uygulamaya alındı.

Nefes Kredisi  hakkında konuşan Çorlu TSO Yönetim Kurulu Başkanı İzzet Volkan; “Dünya ekonomilerini sarsan Koronavirüs salgınının ülkemiz ekonomisine yaşattığı sıkıntılara karşı mücadele etmeye devam ediyoruz. Pandemi döneminde üyelerimize sağlanan bu imkanın oldukça önem arz ettiğine inanıyorum. TOBB Başkanımız Sayın M. Rifat Hisarcıklıoğlu önderliğinde 365 oda – borsa olarak elimizi taşın altına koyuyoruz. Tüm üyelerimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

6 AY ÖDEMESİZ DÖNEM İMKANI SAĞLANIYOR

Projeye ilişkin detaylar hakkında bilgiler veren Yönetim Kurulu Başkanı İzzet Volkan; “Üyelerimizin kullanacağı kredi 6 ay anapara ve faiz ödemesiz, sonrasında 12 ay eşit taksitli geri ödemeli toplam 18 ay vadeli olacaktır. Üyelerimiz, krediyi brüt faiz oranı yıllık % 17,50  olarak kullanabilecektir. Krediden 2020 yılı cirosu 2019 yılı cirosuna göre %25 düşük olan üyelerimiz faydalanabilecektir. 2019 yılı ve sonrasında kurulmuş şirketler için bu şart aranmayacaktır. Ciro kaybı koşulu kredi kullandırımı                  yapan banka tarafından kontrol edilecektir. 2020 yılı cirosu 1 milyon TL altında olan işletmeler azami 50.000 TL, 1 milyon TL ve 10 milyon TL (dahil) arasında cirosu olan işletmeler azami 200.000 TL kullanabilecektir” ifadelerini kullandı.

BAŞVURULAR ODAMIZ FAALİYET BELGESİ İLE YAPILACAKTIR

Krediye başvurabilmek için üyelerin öncelikle Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası’ndan, açıklamalı olarak "Nefes Kredisi başvurusu içindir." ibareli faaliyet belgesi almaları gerektiğini söyleyen Yönetim Kurulu Başkanı İzzet Volkan; “Faaliyet belgesi ayrıca dijital ortamdan da temin edilebilecektir. Bu belge olmadan banka talep kabul etmeyecektir. Kredi kullandırımında maddi teminat istenmeyecektir. Ancak, şahıs işletmelerinde üçüncü şahıs kefil bulunamaması durumunda, müşterinin talebi üzerine, maddi teminat istenebilecektir” dedi.

KATILIMCI BANKALAR

Nefes Kredisi Başvuruları; T.C. Ziraat Bankası A.Ş., Türkiye Vakıflar Bankası T.A.O., Türkiye Halk Bankası A.Ş., Türkiye İş Bankası A.Ş., T.Garanti Bankası A.Ş., Yapı ve Kredi Bankası A.Ş., Akbank T.A.Ş., Denizbank A.Ş., Ziraat Katılım Bankası A.Ş., Vakıf Katılım Bankası A.Ş.’ye yapılabilecek.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
AB PROJE ve İŞBİRLİĞİ DESTEK OFİSİ BELEDİYELERİ BİZZAT ZİYARET EDECEKÖnceki Haber

AB PROJE ve İŞBİRLİĞİ DESTEK OFİSİ BELED...

ÇERKEZKÖY’ÜN PERİLERİNDEN ZİYARETSonraki Haber

ÇERKEZKÖY’ÜN PERİLERİNDEN ZİYARET

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar