282 üst
müge
Tekirdağ
DOLAR32.4327
EURO35.5748
ALTIN2327.6

Çorlu’da Avrupa Hareketlilik Haftası Etkinlikleri Başlıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Çorlu’da Avrupa Hareketlilik Haftası Etkinlikleri Başlıyor
Abone ol
Kentleri ve belediyeleri sürdürülebilir ulaşım tedbirleri almaya ve desteklemeye teşvik etmek amacıyla dünyanın farklı kentlerinde her yıl 16 - 22 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilen “Avrupa Hareketlilik Haftası” çeşitli etkinliklerle bu yıl yine Çorlu’da da kutlanacak.

Avrupa Birliği Delegasyonu koordinatörlüğünde günümüzde dünya çapında kutlanmaya başlanan; yerel makamların kendi şehir merkezlerinde motorize trafiğin azaltılması, sürdürülebilir hareketlilik türlerinin kullanımının teşviki ve kişilerin yaygın tercihlerinin çevresel etkilerine ilişkin farkındalık oluşturulması amacıyla çeşitli etkinliklerin düzenlendiği Avrupa Hareketlilik Haftası, bu yıl yine Çorlu Belediyesi’nin düzenleyeceği etkinlikler ile Çorlu’da farkındalık yaratacak. Tüm etkinliklerin sosyal mesafe kurallarına uygun bir şekilde gerçekleştirilmesine de ayrıca özen gösterilecek.

Çorlu’da Hareket Dolu Bir Hafta

2020 yılı temasının “Herkes İçin Sıfır Emisyonlu Hareketlilik” olarak belirlendiği Avrupa Hareketlilik Haftası Çorlu’da farklı etkinliklerle desteklenecek. 16 Eylül’de başlayan hafta, Cumhuriyet Parkı’nda açık hava egzersizi ile başlayacak. 17 Eylül’de, motorlu araçların kullanımını azaltmak ve bisiklet sürücülerinin farkındalığını artırmak için “Evden İşe Bisikletle Gidiyoruz” etkinliği düzenlenecek. Emlak Konutları otopark alanından başlayacak etkinlik, ikinci toplanma alanı olan Kitap Kafe’de devam edecek ve Cumhuriyet Meydanı’nda sonlanacak. 19 Eylül Cumartesi ise Yürüyen Ayaklar ile Çukurçengel Doğa Yürüyüşü gerçekleştirilecek. 20 Eylül Pazar günü ise Cumhuriyet Parkı'nda geniş katılımlı bir Çorlu Bisiklet Turu düzenlenecek. 21 Eylül Pazartesi günü etkinlikler Çorlu Belediyesi Tenis Kompleksi’nde Tenis Şenliği ile devam edecek.

Son Gün Etkinlikleri ile Dopdolu Geçecek

Avrupa Hareketlilik Haftası’nın son günü olan 22 Eylül’de ise Cumhuriyet Parkı’nda Bisiklet Tamir Atölyesi kurulacak ve bisiklet sever vatandaşlarımız buraya gelerek bisikletlerini ücretsiz olarak tamir ettirebilecek. Gün içerisinde Cumhuriyet Parkı’nda birbirinden farklı spor etkinlikleri vatandaşlarımızla buluşacak. Basketbol Şenliği, Voleybol Şenliği, Ağırlık Kaldırma Gösterisi devam edecek etkinlikler müzik, dans ve eğlence dolu Zumba Etkinliği ile son bulacak.

7’den 70’e tüm Çorlulular’ın maskelerini takarak ve sosyal mesafe kurallarına uyarak katılabileceği birbirinden keyifli aktivitelerin yer aldığı Avrupa Hareketlilik Haftası etkinliklerine tüm Çorlu halkı davetlidir.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Sinemalar Sokağı sil baştan yenileniyorÖnceki Haber

Sinemalar Sokağı sil baştan yenileniyor

Başkan Ata’dan, Vali Yıldırım’a İade- ZiyaretSonraki Haber

Başkan Ata’dan, Vali Yıldırım’a İade- Zi...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar