282 üst
Tekirdağ
DOLAR32.3995
EURO34.7756
ALTIN2435.2

ÇORLU’NUN TÜM BÖLGESİNDE 750 KİŞİ İLE DENETİM!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Abone ol
Çorlu Kaymakamlığı, ilçe genelinde 750 personel ile “Dinamik Denetim” gerçekleştirdi.

İçişleri Bakanlığı tarafından 81 il valiliğine gönderilen genelge kapsamında Türkiye genelinde yapılacak olan “Dinamik Denetim” kapsamında Çorlu Kaymakamlığı, ilçe genelinde 750 personel ile denetim gerçekleştirdi. Atatürk Meydanı’nda toplanan ekipler, Salih Omurtak Caddesi üzerinde bulunan iş yerlerini kontrol ederek vatandaşlara uyarılarda bulundu. Kaymakam Cafer Sarılı, basın mensuplarına yaptığı açıklamada “Denetlerimiz tüm gün devam edecek. Türkiye genelinde 300 bin kişi sahada olacak. Çorlu’da da bugün tüm daire amirleri başta olmak üzere Çorlu’nun tüm bölgelerinde 750 kişi ile denetimlerimizi gerçekleştireceğiz. Öncelikle olarak tüm iş yeri sahibi ve esnaflarımızı bilgilendireceğiz. Geçtiğimiz haftalarda biliyorsunuz ki turuncu kategorideydik, açıklanan yeni rakamlarla birlikte ne yazık ki vaka sayılarımız artmaya başladı. Amacımız bulaş sayısını azaltmak. Eğer sayılar artarsa bunun arkasından bir takım yaptırımlar gelecek. Pazar günleri Tekirdağ geneli kapalıyız. Gittiğimiz yerlere sürekli HES kodu uygulamasını soruyoruz. İş yerleri çok küçük genelde ve biz de bu konuda uyarılarımızı gerçekleştiriyoruz.”dedi.

İKİNCİ DOZ AŞIMI OLDUM

İkinci doz aşısının olduğunu belirten Kaymakam Sarılı, “Geçtiğimiz Pazartesi günü ikinci doz aşımı yaptırdım. Şu an aşılama çalışmaları devam ediyor. Benden önce de 25 kişiye aşılama yapılmıştı. Bugün itibari ile de aşılama çalışmaları aralıksız bir şekilde devam ediyor.”diye konuştu.

SAĞLIĞIMIZI DÜŞÜNEREK KURALLARA UYMALIYIZ

Çorlu Belediyesi Başkanı Ahmet Sarıkurt ise yaptığı açıklamada “Biz Çorlu Belediyesi olarak HES kodu uygulamasını uzun zamandır gerçekleştiriyor. Pazar yerlerinde özellikle de zabıtalarımız bu konuda çok zorlanıyor ve onun da farkındayım. Dönem dönem buna da eleştiriler oluyor. Özellikle esnafımız zor şartlar altında mücadele ediyor. Onları da dikkate alarak sağlığımızı düşünerek kurallara uymalıyız. İçişleri Bakanlığının verdiği direktifler ile amacımız ceza kesmek değil, farkındalık yaratmak adına biz de bu çalışmalarımızı yapmaya gayret ediyoruz. Aşı konusunda da henüz ben daha genç olduğum için bana sıra gelmedi diye düşünüyorum ama sıram geldiğinde de yaptıracağım inşallah.”ifadelerini kullandı.  


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Başkan Kadir Albayrak’ın 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü MesajıÖnceki Haber

Başkan Kadir Albayrak’ın 18 Mart Çanakka...

SOMAN ROMAN KADIN VE ÇOCUKLARI YALNIZ BIRAKMADISonraki Haber

SOMAN ROMAN KADIN VE ÇOCUKLARI YALNIZ BI...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar