282 üst
Tekirdağ
DOLAR32.2644
EURO34.8249
ALTIN2402.4

ÇTSO 'DAN ÜNİVERSİTE - SANAYİ İŞBİRLİĞİNE BÜYÜK DESTEK

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
ÇTSO 'DAN ÜNİVERSİTE - SANAYİ İŞBİRLİĞİNE BÜYÜK DESTEK
Abone ol
Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) ve NKÜ Teknoloji Geliştirme Bölgesi Yönetici A.Ş. arasında üniversite-sanayi işbirliğini güçlendirmek amacıyla 11 Şubat 2021 Perşembe günü işbirliği protokolü imzalandı.

İmza törenine; Çtso  Yönetim Kurulu Başkanı İzzet Volkan, NKÜ Rektörü Sn. Prof. Dr. Mümin Şahin, NKÜ Rektör Yrd. Sn. Prof. Dr. Bülent Eker katılımda bulundular.

Konu hakkında açıklama yapanÇtso  Yönetim Kurulu Başkanı İzzet Volkan; “Söz konusu protokolle, Üniversite ve sanayi arasında kurulacak işbirliklerinin birlikte ele alınması, karşılaşılan sorunların çözümüne yönelik öneriler geliştirilmesi, sanayicilerin yapacağı Ar-Ge ve ürün geliştirme çalışmalarında ve yenilikçi ürün ortaya konulmasında üniversitenin bilgi birikiminden yararlanmasını tesis etmek amacıyla  taraflar arasında sağlıklı bir iletişim ve bölge ekonomisini geliştirecek işbirliğinin sağlanmasına katkıda bulunmayı hedefliyoruz” dedi.  

 Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası’nda NKÜTEK İrtibat Ofisi adı altında bir temas noktası oluşturulacağını söyleyen İzzet Volkan; “NKÜTEK, teknolojik yenilik, tasarım, sistem entegrasyonu, sertifikasyon ve  Ar-Ge gibi alanları da kapsamak üzere; Üniversite ve Odamıza kayıtlı firmalara ilişkin tüm konularda ulusal ve uluslararası fon programlarına yönelik proje geliştirme ve yürütme konularında firmalara işbirliğinde hizmet verecektir. Üniversite-Sanayi işbirliğine ek olarak; Odamıza kayıtlı firmaların ürettikleri ürünlerin  test ve analizlerini NKÜ Merkezi Araştırma Laboratuvarı (NABİLTEM)’de yaptırılması için indirim protokolü de imzalanmıştır. Odamız üyelerine NABİLTEM’den alınacak hizmetler karşılığında mevcut piyasa koşullarına %50 indirim gerçekleştirilecektir. Üyelerimiz ve bölgemiz için hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Çorlu Belediyesi’nden Kalpleri Isıtan Sevgililer Günü EtkinliğiÖnceki Haber

Çorlu Belediyesi’nden Kalpleri Isıtan Se...

ÇORLU TİCARET VE SANAYİ ODASI’NDAN EĞİTİME TABLET DESTEĞİSonraki Haber

ÇORLU TİCARET VE SANAYİ ODASI’NDAN EĞİTİ...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar