282 üst
Tekirdağ
DOLAR32.5027
EURO34.983
ALTIN2436.4

“Cumhuriyet, gelecek nesillere en değerli emanetimizdir”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
“Cumhuriyet, gelecek nesillere en değerli emanetimizdir”
Abone ol
Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) Başkanı Soner Ilık “29 Ekim Cumhuriyet Bayramı” dolayısıyla yayınladıkları mesajında şunları kaydetti

“Cumhuriyet; ülkesine, milletine ve geleceğine inanan tüm vatandaşlarımızın eşitliği ve özgürlüğü temeli üzerine kurulmuş en kıymetli varlığımız, gelecek nesillere en değerli emanetimizdir. Milletimizin ortak iradesiyle ve imanla hep beraber, el ele gerçekleştirdiği kurtuluş mücadelesinin son noktası olan Cumhuriyet, bugün bizlere her zamankinden daha fazla güç ve azim vermektedir. Çok büyük mücadelelerle elde edilen kazanımlar, ancak aynı kararlılık ve sahiplenme ile korunmak ve yaşatılmak zorundadır. Bu görev bize miras kaldığı gibi, bizden de sonraki nesillere ulaşacaktır. Ülkemizin aydınlık geleceği için, yarınların sorumluluğunu taşıyan ve karşılarına çıkabilecek her sorunun üstesinden gelebilecek ölçüde nitelikli, bilgili ve ideal sahibi insanlar olarak, hepimiz bu aziz vatan için bütün benliğimizle çalışmaya ve üretmeye devam etmeliyiz.

Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, muasır medeniyet seviyesine ulaşmayı amaçlarken, çağdaşlaşmayı ve tüm kurum ve kurallarımızla birlikte bir zihniyet devrimi gerçekleştirmemizi hedeflemişti. O, çizdiği aydınlık yolda, fertlerin bütün varlıklarıyla yurdunun ve milletinin hizmetinde bulunmayı, refahı ve mutluluğu yakalayabilme şuur ve inancını vermiş, insani değerleri yitirmeden, şerefle yaşayabilmeyi öğretmiştir.

Yıllarca süren savaşlardan alnı ak çıkan milletimiz, Cumhuriyetin ilanı ile bağımsızlığına yeniden kavuşmuştur. Türkiye Cumhuriyeti’nin ilanı, tarihten silinmek istenen bir milletin, içinde bulunduğu tüm zorluk ve imkânsızlıklara rağmen bağımsızlık ve hürriyet aşkıyla kazandığı onurlu bir mücadeledir. 

Bu duygu ve düşüncelerle; Cumhuriyetimizin 97. Kuruluş Yıldönümü’nü ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı”nı yürekten kutlar, bu anlamlı günde, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bize bu topraklarda, bu imkânlarla yaşama imkânını sunabilmek için canlarını feda eden bütün şehitlerimizi ve gazilerimizi bir kez daha şükran ve minnetle anar; saygılarımı sunarım.”


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Tekirdağ’da uyuşturucu operasyonunda 15 kişi gözaltına alındı Önceki Haber

Tekirdağ’da uyuşturucu operasyonunda 15...

”Pele Mehmet”in vefatı güreş camiasını derinden üzdüSonraki Haber

”Pele Mehmet”in vefatı güreş camiasını d...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar