282 baskı
Tekirdağ
DOLAR32.5373
EURO34.7954
ALTIN2490.5

Dereköy Sınır Kapısı Temmuz ayında Yük Taşımacılığı’na açılıyor.

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Dereköy Sınır Kapısı Temmuz ayında Yük Taşımacılığı’na açılıyor.
Abone ol
Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Soner Ilık’ın da katıldığı Ocak ayında Bulgaristan’da düzenlenen “Dereköy Gümrüğü’nün TIR Trafiği’ne Açılması” konusundaki toplantı olumlu sonuç verdi. Dereköy Sınır Kapısı Temmuz ayında “Yük Taşımacılığı”na, ilerleyen süreçte de belirli sayıda TIR Trafiği’ne açılacak.

Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Soner Ilık; “UHT Genel Müdür Yardımcısı Vekili Dr. Yusuf Karakaş ile Dereköy Sınır Kapımızda yapılan son düzenlemeleri konuştuk

Konuyla ilgili olarak açıklamada bulunan Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Soner Ilık; “T.C. Ticaret Bakanlığı Uluslararası Hizmet Ticareti (UHT) Genel Müdürü Dr. Emre Orhan Öztelli,UHT Genel Müdür Yardımcısı Vekili Dr. Yusuf Karakaş, Destek Hizmetleri, Tasfiye İşlemleri ve Döner Sermaye Genel Müdürü Vekili Oğuzhan Şatıroğlu’nu ziyaret ederek, Temmuz ayında başlayacak olan Yük Taşımacılığı ile ilgili Dereköy Sınır Kapımızda yapılan son düzenlemeleri konuştuk.

Bilindiği üzere Ocak ayında Bulgaristan’da düzenlenen toplantıda; ilimizi yakından ilgilendiren “Dereköy Gümrüğü’nün TIR Trafiği’ne Açılması” konusunda Bulgaristan tarafının ilgili kurumlarının yetkilileri ile görüşmelerde bulunmuştuk. Gerçekleştirdiğimiz yoğun girişimlerimiz ve görüşmelerimiz en kısa zamanda olumlu sonuçlandı.Temmuz ayında Dereköy Sınır Kapımızdan ilk etapta Yük Taşımacılığı başlayacak. İlerleyen süreçte de sınır kapımız belirli sayıda TIR Trafiği’ne açılacak.

Bu sürecin olumlu yönde sonuçlanmasında emeği geçen başta T.C. Ticaret Bakanımız Dr. Mehmet Muş, TOBB Başkanımız M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Kırklareli Valimiz Birol Ekici, AK Parti Kırklareli İl Başkanı Alper Çiler, MHP Kırklareli İl Başkanı Şaban Savaşan, Trakya Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürü Nihat Kınık, Dereköy Gümrük Müdürü Kemal Emiroğlu, Ticaret Bakanlığı Uluslararası Hizmet Ticareti (UHT) Genel Müdürü Dr. Emre Orhan Öztelli, Destek Hizmetleri, Tasfiye İşlemleri ve Döner Sermaye Genel Müdür Vekili Oğuzhan Şatıroğlu, UHT Daire Başkanı Vekili Dr. Yusuf Karakaş, UHT Daire Başkanı Vekili Onur Çokol ile UHT Ticaret Uzmanı Nuh Üstün’e teşekkür ederim” dedi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK KONULARINA ÖNEM VERİYORUZ !Önceki Haber

ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK KONULARINA ÖNEM VERİ...

Süleymanpaşa Belediyesi çalışanları Hizmet İş Sendikası Halı Saha Turnuvası başladı.Sonraki Haber

Süleymanpaşa Belediyesi çalışanları Hizm...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar