282 üst
Tekirdağ
DOLAR32.526
EURO34.9654
ALTIN2440.7

DOĞAN AKAR BOMBA AÇIKLAMALARIYLA ERGENELİLERE SESLENDİ!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Abone ol
Bağımsız Ergene Meclis Üyesi Doğan Akar, Haber 282'ye verdiği özel röportajda ülke ve yerel gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Derdinin makam, mevki olmadığını belirten başarılı siyasetçi Doğan Akar;" Ergene'yi örnek bir ilçe yapmak için çalışmalarımıza dur durak demeden devam edecektir."dedi. Halkın particilikten çıkması gerektiğinin de altını çizen Akar, Ergeneli vatandaşlara seslenerek bilgilendirmede bulundu.

Ben sadece Ergene için çalışıyorum. Herhangi bir makam, mevki beklentimiz yok. Halkımız İçin doğru ve adaletli bir politika izliyoruz. Zalimleri alkışlamamak, kötü işleri takdir etmekle olmuyor. Belki bu yüzden niye bu şehir böyle diyoruz. İyileri unutmamak lazım. Belediye siyasi bir araç değil. Biz hizmetkar olmak için çabalıyoruz. Bu yüzden Ergene'nin en iyisi olmasını istiyoruz. Çünkü burada doğdum, burada büyüdüm. En iyi hizmeti sunmak ve sunulmasını isterim. Benim şu anda aklımda bir parti yok. Bağımsız olarak devam edeceğim herhalde. AK Parti'den herhangi bir istek de gelmedi. Ben istifa ederken nedenini sormadılar. Sorsalar neden, niçin deseler düzelirdi beilki her şey. Beliki de hevesleri dava değil, makam olabilir. Ben de daha fazla zarar görmesini istemedim ve özgürce söylemlerimi dile getirmek iiçin ayrıldım. Sahibi olmadığımız mekanda kötülükler yapmak hoş değil. İnşallah düzelir daha iyi bir siyasi ortam olur Ergene'mizde de, ülkemizde de.

"6 MİLYON GİTTİ HİZMET YOK"

Ben Velimeşe'de yaşıyorum. Tarlaların çoğuda atalardan kalma. Biz proje için bir yer satılmasına karşı değiliz. Biz sadece sorgusuz sualsiz satılmasına karşıyız. Bir yeri bozarsın ama yenisini de yaparsın. Yapılmayınca eleştirmek gerekir. Hiçbir partide kötü insan yok ama bazı şeylerde de hayır demeyi bilmek gerek. Parti evet diyor diye susmak olmaz. Ben halka da diyorum satılıyor yer diyorum, bilgilendiriyorum. Rasim Yüksel'e deyince hizmet geliştireceğiz diyorl ama yaptıkları örtüşmüyor. 6 Milyona bir arazi satıldı ben de şikayet etmiştim, takip devam ediyor dendi. 6 milyonun karşılığında hiçbir hizmet yok. Arazi kalmayınca ne olacak belli değil. Katma değerler üretmeyiz. Sanayiyi canlandırmalıyız. Bizim Ergene'de sürdürebilir bir gelire ihtiyacımız var. Lavanta, çiçek bahçesi çok bir etki etmedi. Lokanta, eğlencelik, toplumsal alanlar  gibi yerlerin kar getirmesini umut ediyoruz. Daha zaten bize gelirle ilgili bir açıklama da yapılmadı.İnşallah o yerleri sadece kendilerine eğlenmelik mekan olarak  yapmamışlarıdr. Kendine yapılan her şey halkın parasıyla yapılıyor. Halka dokunmazsa bu yerler haram zıkkım olur. Ve bu hiç doğru olmaz. Cumhuriyet tarihinin hizmetini yaptım diyorlar ama bir şey de göremiyoruz.

"HALK PARTİCİLİKTEN ÇIKMALI"

En baştan beri aş evi olmazsa olmaz, konuk evi, belediye hizmet binası, meydan yapılmalı dedim, yapılması gerek dedim. Belediyecilik çünkü insana dokunma sanatıdır. Halk bizim hizmetimize muhtaç. Başkan Yüksel kütüphane açtı geçen daha ziyaret edemedim. Daha da iyileri olsun her zaman destekçisiyim. Artık gerçekten de hizmet gerek. Proje geliştirmekte sıkıntı var. Biz her zaman belediyeyi kazanırız düşüncesi ile hareket etmek doğru değil. Bizim fikrimizin de alınması gerek. Park, düğün salonu yapmak yerine daha vizyon ve misyonel projeler yapılmalı. Ergene Kültür Merkezi var. Orası daha da büyük olabilirdi. Her katı daha iyi olabilirdi. Tekno bir yapı olabilirdi. Halk diyor her şey satılıyor hizmet nerede. Biz dedik dükkan satılıyır, red verdik mecliste ama dinlemediler. Artık her şey halkımızda. Halk artık particilikten çıkmalı. Hayır ne şer ne bilmeli ona göre davranmalı. 

"ALTIN TAKTI, CENAZEYE KATILDI DİYORLAR HALKIN PARASIYLA YAPIYOR"

Düşmanca siyaset bitti. Ergene'yi düşünmemiz gerek. Başkan cenazeye gitti, düğünde altın taktı diyorlar. Tabi ki gidecek. Zaten bütçe var belediyenin düğünde çifte destek olması için. Zaten takılan takı da halkın parası. Senin paranla sana hizmet ediliyor. Bu gayet normal. Bizim eğitime ihtiyacımız var, gençlere. Bunun için koşturmalıyız. Ergene'de kaç öğrenci ne meslek edinmiş, edinecek bunu düşünmemiz gerek. Belediye demek bu demek. Onun adamısın bunun adamısın demekle olmaz bu işler. Onu diyen de zaten adice siyaset yapıyor demektir. Buralardan ekmek çıkmaz. Laf yetiştiremezler. 

"HALA MİLLETVEKİLİ ADAYLARI ORTADA YOK"

430 Milyonluk bütçemiz var geçmişte de milyonlarca para harcandı. Elimizde yetki yok. Her şeye  Belediye başkanı ve yöneticileri karar veriyor. Biz hala elle tutulur bir hizmet göremiyoruz. Köylere inmek gerek, ne istediklerini sormak gerek. Halk düğünü başka yerde de yapar. Parkı bilemiyorum. Ama zaten her şey ortada. Dere, sanayi islahı ve baraj yok bunları halletmek gerek. Halletmek için istikrar gerek. Devlet Hastanesi buraya gerek. Çok büyük olmalı. Bölgenin vekili de olması gerek. Daha milletvekili adayı bile yok. Çıkan yok. Parti hiç önemli değil. Artık birileri konuşsun.  Ben siyaseti severek yapıyorum. Allah razı olsun denilince mutlu oluyorum. Birilerinin hayatını dokunmak gerek. Yerelde particilik bitmeli.

"DEVİRECEĞİM DİYECEĞİNE VAATLERİNİ ANLAT"

İYİ Parti kongresi oldu. Milletvekili Enez Kaplan'ı dinledim. Biz Erdoğan'ı devireceğiz dedi bu söylem bana acı geldi. Sen bir vekil olarak bu tür şeyler söyleyemezsin. Sen daha radikal konuşmalısın. Nuh Nuhoğlu da aynısını dedi. Sen vaatlerini anlat, devireceğim, ezeceğim ne demek. Böyle siyaset olmaz. Ben Başkanlık sistemini seviyorum. Daha kıstaslı olmalı ama. Şimdi bakıyoruz. Akşener ben başkan olmam diyor, Kılıçdaroğlu da aynı. İşte böyle gitmez. Bu yüzden  bu söylemlerden uzak durmak gerek. Şimdi bir diğer eleştiri de iktidara yapacağım. Hükümet de kötü. Asgari ücretliler, emekliler zor durumda. Esnaf diyoruz ama esnaf da biraz kendi yapıyor. Vergiye düzen gerek. Ekonomiye düzen gerek. Liyakat gerek. Artık düzeltmek gerek. 

"ERGENE NEDEN DİĞER YERLERE ÖRNEK OLMASIN"

Ergene'de mevcut belediyeden ziyade meclis üyelerin de yönetimde de sorun var. Fikir üretilmiyor. Aş evi belirlensin, belediye binası belirlensin diyorum ama herhangi bir etkileşim yok. Kütüphane daha da büyük olmalı. Öğrenciler orada çalışsın. İnternet ücretsiz olsun herkes faydalansın. Sosyal yatırımların daha büyük olması gerek. Ergene'den her şey çıksın artık. Mühendis çıksın, astronot çıksın. destekleyelim. Tiyatro kulübü kuralım dedik, sanatın her dalıyla ilgilenilsin dedik. Sosyal belediyecilik bunu gerektirir.Ergene neden en iyisi olmasın neden diğer ilçelere örnek olmayalım.

"İSTİFA ETSİNLER BİZ YÖNETİRİZ"

Ergeneli yiğenim Velimeşespor'daydı.  Silivrispor'a geçti. Bir kez bile topa vurdurtmadılar Velimeşe'de sen siyasisin diye. Şimdi orada güzelce oynuyor. Velimeşe Spor Kulübü Başkanı Serkan Bezgin'e istifa etsin diyorlar. Bir hareketlenme var. Bezgin bizim sevdiğimiz kardeşimiz keşke bu işe bulaşmasaydı. Bulaştı böyle oldu. İstifa etsin diyorlar bunun Bezgin ile  ne alakası var. Diğerleri dursun Bezgin istifa etsin demek çok anlamsız. Velimeşespor'u yönetemiyorlarsa bıraksınlar.Biz yönetiriz."dedi.
 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kırklareli’de ormanda kaybolan 3 kişiyi jandarma bulduÖnceki Haber

Kırklareli’de ormanda kaybolan 3 kişiyi...

Sahte doktor hastaneye ’Çapa’nın gururu’ yazılı çelenk yollatmışSonraki Haber

Sahte doktor hastaneye ’Çapa’nın gururu’...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar