282 baskı
Tekirdağ
DOLAR32.4149
EURO34.8432
ALTIN2400.2

Edirne Erkek Sanat Enstitüsü 145 yaşında

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Edirne Erkek Sanat Enstitüsü 145 yaşında
Abone ol
Edirne Erkek Sanat Enstitüsü 145 yaşında

Olgay GÜLER / EDİRNE, (DHA)- EDİRNE’de binlere kişiyi meslek sahibi yapan, kentin en eski eğitim çınarlarından Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, bilinen adıyla ’Erkek Sanat Enstitüsü’ 145’inci kuruluş yıldönümünü kutladı. 

Edirne’nin en eski eğitim kurumlarından Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde, 145’inci kuruluş yıldönümü kapsamında etkinlik düzenlendi. Edirne Sanat Okulu Mezunları ve Yetişenleri Derneği ile okul yönetimi işbirliğinde düzenlenen etkinlikte mezunlar ilk olarak Atatürk Anıtı’na çelenk bıraktı. Bando takımı eşliğinde anıtta düzenlenen törenin ardından etkinlik okul bahçesinde devam etti. Okuldaki törene İl Milli Eğitim Şube Müdürü Aydın Erünsal ve çok sayıda mezun katıldı. Etkinlikte konuşan Okul Müdürü Tolga Ünal, okulun gerek Edirne, gerekse Türkiye için ustalar, teknisyenler, teknikerler, öğretmenler ve mühendisler yetiştirdiğini belirtti.

’BU OKULDAN MEZUN OLANLAR, İŞSİZ KALMAZ’

Günümüzde okulun 10 meslek dalında eğitim verdiğini söyleyen Ünal, ”Günümüzde okulumuz 10 meslek dalında eğitim vermektedir. Bu bölümlerin hepsi Edirne’miz ve bölgemizin ihtiyaçları doğrultusunda kurulmuş, geçerliliği ve ihtiyacı gün geçtikçe artmaktadır. Bu okuldan mezun olan öğrencilerimiz işsiz kalmaz ve istedikleri alanda yüksek öğrenimlerine devam edebilirler. Aynı zamanda bu okuldan mezun olan öğrencilerimiz hem ustalık belgesi hem iş yeri açma belgesi almaktadır. Ayrıca teknisyen kadrosuyla okulumuzdan mezun olmakta ve bu belgelerle diğer lise öğrencilerine göre çok önemli bir üstünlük kurmaktadırlar” dedi.

’YETİŞMİŞ ELEMAN EKSİKLİĞİNİ KAPATMAK İSTİYORUZ’

Günümüzde en büyük sıkıntının işsizlik olduğunu hatırlatan Ünal, ”Günümüzde en büyük sıkıntı, işsizliktir. Fakat bu bizim okullarımızın mezunları için geçerli değildir. Halen iş yerleri, yetişmiş eleman bulmakta zorlanmaktadır. Öğrenci sayımızı ve kalitemizi arttırarak bu eksiği kapatmak istiyoruz. Ailelerimizin, öğretmenlerimizin ve mezunlarımızın gurur duyacağı okulumuzu her geçen gün güçlendirmeye çalışıyoruz” diye konuştu.

’BURASI BİZİM İÇİN BİR YUVAYDI’

Mezunlar adına konuşan, 1979 - 1980 mezunu dönemin okul birincisi elektrik mühendisi Faruk Yakın da, ”İyi ki bu okula dahil olmuşum, ne mutlu bana. Yatılı olarak okula girdim, 4 yıl okudum. Bu dört yıl boyunca çok kazanımlar elde ettiğimin, gerek üniversite hayatımda gerekse mühendislik hayatımda halen farkındayım. Ne mutlu bana ki böyle güzel, köklü geçmişi olan bir okulda okumuşum. Emeği geçen tüm öğretmenlerime teşekkür ediyorum. Bu okul bizim için bir yuvaydı, iyi günde, kötü günde 24 saatimiz burada geçerdi. Bugün okula girdim, inanın ağlamamak için kendimi zor tuttum çünkü burada çok anılarımız var. Ben bir mezun olarak bu güzel okulun aktif olarak halen mezun verdiği için çok mutluyum. İnanıyorum ki mezunlar olarak okulumuzdan desteğimizi çekmememiz gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından, mezuniyetinde 40 yılı dolduranlara plaket verildi. Mezunlara plaketlerini Okul Müdürü Tolga Ünal ve İl Milli Eğitim Şube Müdürü Aydın Erünsal verdi.(DHA)

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Trakya’da 19 Mayıs coşkuyla kutlandıÖnceki Haber

Trakya’da 19 Mayıs coşkuyla kutlandı

Edirneliler Türk bayrakları ve meşalelerle yürüdüSonraki Haber

Edirneliler Türk bayrakları ve meşaleler...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar