282 baskı
Tekirdağ
DOLAR32.3878
EURO34.8047
ALTIN2398.1

Edirne Valisi Kırbıyık, ceviz soyma ve kurutma tesisinin açılışını yaptı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Edirne Valisi Kırbıyık, ceviz soyma ve kurutma tesisinin açılışını yaptı
Abone ol
Edirne Valisi Kırbıyık, ceviz soyma ve kurutma tesisinin açılışını yaptı

Ünsal YÜCEL/EDİRNE,(DHA)-EDİRNE Valisi Hüseyin Kürşat Kırbıyık, Uzunköprü ilçesine bağlı Meşeli köyünde bulunan ve 3 bin dekarlık bir üretim alanına sahip olan Avrupa tarım ceviz bahçesinde incelemelerde bulundu.

Edirne Valisi Hüseyin Kürşat Kırbıyık, bölgenin en büyük üretim kapasitesine sahip tesislerinden biri olan Avrupa tarım ceviz bahçesinde yapılan ceviz hasadına katılarak, ceviz silkelenmesi ve toplanması aşamalarını yakından inceledi. Daha sonra ceviz soyma ve kurutma tesisinin açılışını yapan Vali Kırbıyık, ”Bu kapsamlı ve entegre tesis gerek üretim kapasitesi gerekse üretim ve işleme kalitesi ile bölge tarımımıza büyük katkı sunmaktadır. Özellikle tarımsal ürün çeşitliliği noktasında son derece önemli bir örnektir. Buradaki işletme ilimiz ve bölgemiz için çok önemli bir rol modeldir. Tesisin kurulumunda emeği geçen herkese teşekkür ediyor, bol bereketli bir hasat dönemi diliyorum” dedi.

Toplam 3 bin dekarlık alanda 2 bin dekarlık dikili plantasyonda 50 bin ceviz ağacının bulunduğu Avrupa tarım ceviz bahçesi, 1500 ton ceviz soyma ve kurutma kapasiteli tesis olup, işletme tek bir alanda kurulu en büyük ceviz yetiştiriciliği ve işleme tesisi olma özelliğini taşıyor.

Programa Vali Kırbıyık’ın yanı sıra Vali Yardımcısı Ali Uysal, Vali Yardımcısı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Eyyüp Batuhan Ciğerci, Uzunköprü Kaymakamı Onur Kökçü, İl Emniyet Müdürü Mustafa Alçalar, İl Jandarma Komutan Yardımcısı Albay Naim Tavlı, Tarım ve Orman Müdürü Atilla Bayazıt, Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürü Adnan Tülek, siyasi parti temsilcileri, kurum müdürleri ve üreticiler katıldı.(DHA)


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
NKÜ’de Kampüse Hoş Geldin EtkinliğiÖnceki Haber

NKÜ’de Kampüse Hoş Geldin Etkinliği

Şarköy Kaymakamı Kılınçkaya, bağ bozumuna katıldıSonraki Haber

Şarköy Kaymakamı Kılınçkaya, bağ bozumun...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar