282 üst
Tekirdağ
DOLAR32.3264
EURO34.844
ALTIN2412.8

Edirne Valisi Kırbıyık, kadın muhtarlarla bir araya geldi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Edirne Valisi Kırbıyık, kadın muhtarlarla bir araya geldi
Abone ol
Edirne Valisi Kırbıyık, kadın muhtarlarla bir araya geldi

Ünsal YÜCEL/EDİRNE, (DHA)-EDİRNE Valisi Hüseyin Kürşat Kırbıyık, ‘Kadın muhtarlar Edirne buluşması’ kapsamında kentte bulunan ve Türkiye’nin çeşitli şehirlerinden gelen kadın muhtarlarla bir araya geldi.

Edirne Valisi Hüseyin Kürşat Kırbıyık, Trakya Üniversitesi Balkan Kongre Merkezi’nde düzenlenen programda yaptığı konuşmada demokrasilerde halkın taleplerinin kamu kurum ve kuruluşlarına aktarılması, kamu kaynaklarının önceliklendirilmesi ve vatandaş taleplerinin ele alınarak buna göre belirlenmesinin önemli olduğunu söyledi.

Bu önemli planlamada muhtarların rolünün çok kıymetli olduğunu belirten Kırbıyık, ”Muhtarlarımız doğrudan vatandaşla devletimiz arasında çok önemli bir köprü vazifesi görüyorlar. Burada halkın içerisinde vatandaşlarımızla birebir temas ederek gördükleri sorunları, iyileştirilmesi gereken alanları, kamu kurum kuruluşlarına, yerel yönetimlere, üniversitelere, valiliklere, ilgili kurum ve kuruluşlara aktararak, önceliklendirilmesini sağlayıp, son derece önemli bir fonksiyon icra ediyorsunuz.Bundan dolayı her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi.

‘KADIN MUHTAR SAYIMIZ, BUGÜN İTİBARİYLE 1125 CİVARINDA’

Son dönemlerde muhtarlık müessesinin güçlendiğin ve kadın muhtarların sayısının arttığını ifade eden Kırbıyık, ”Başka bir sevindirici gelişme de kadın muhtar sayısındaki artış. Her seçim döneminde katlanarak artan kadın muhtar sayımız, bugün itibariyle 1125 civarında. İnşallah bu sayı daha da artacak diye ümit ediyorum. Bu ülkeye, bu şehre ve bize yakışanın bu olduğunu düşünüyorum” diye konuştu. Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu da muhtarlara Edirne’yi tanıtan sunum yaptı.(DHA)


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Palamut bolluğu yaşanan Karadeniz’de balıkçıların ’mayın’ endişesiÖnceki Haber

Palamut bolluğu yaşanan Karadeniz’de bal...

Sokakta yürüyen kadının çantasını alıp kaçan şüpheli, tutuklandıSonraki Haber

Sokakta yürüyen kadının çantasını alıp k...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar