282 üst
Tekirdağ
DOLAR32.4619
EURO34.9396
ALTIN2433.1

Edirne Valisi Kırbıyık: Pazarkule’de kasım sonu gibi belli bir noktaya gelinecek

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Edirne Valisi Kırbıyık: Pazarkule’de kasım sonu gibi belli bir noktaya gelinecek
Abone ol
Edirne Valisi Kırbıyık: Pazarkule’de kasım sonu gibi belli bir noktaya gelinecek


Olgay GÜLER / EDİRNE, (DHA)- EDİRNE Valisi Hüseyin Kürşat Kırbıyık, modernizasyon çalışmalarının sürdüğü Yunanistan’a açılan Pazarkule Sınır Kapısı’nda, kasım ayı sonu gibi belli bir noktaya gelineceğini belirterek, ”Biz daha öncesinde açıkladığımızda çıkış döneminde daha fazla faydalanacağımızı düşünmüştük. Bu takvimden biraz daha gerideyiz. Yine de geçen yıla göre Pazarkule’deki geçiş sayıları iki kat daha fazla oldu. Aktif kullanıyoruz Pazarkule’yi de” dedi.

Vali Hüseyin Kürşat Kırbıyık, kent merkezinde yenilenen Sabuni Mahallesi Muhtarlığı açılışını gerçekleştirdi. Açılışın ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Vali Kırbıyık, modernizasyon çalışmaları devam eden Pazarkule Sınır Kapısı’nda gelinen son noktayı anlattı. Çalışmalarda düşünülen takvimden biraz geride olduklarını belirten Kırbıyık, Kasım ayı sonu gibi belli bir noktaya gelineceğini söyledi. Kırbıyık ayrıca, yoğun gurbetçi çıkışları yaşanan Kapıkule Sınır Kapısı’nda da sezonun iyi gittiğini belirtti.

Pazarkule Sınır Kapısı’nda çalışmaları sürdüren yüklenici firmanın birden fazla işi olduğunu ifade eden Kırbıyık, ”Bir şekilde tamamlatmaya çalışıyoruz. GTİ de takip ediyor konuyu. Süreç içerisinde tahmin ediyorum Kasım ayı sonu gibi belli bir noktaya gelmiş olacak. Biz daha öncesinde açıkladığımızda çıkış döneminde daha fazla faydalanacağımızı düşünmüştük. Bu takvimden biraz daha gerideyiz. Yine de geçen yıla göre Pazarkule’deki geçiş sayıları iki kat daha fazla oldu. Aktif kullanıyoruz Pazarkule’yi de” dedi.

’HAMZABEYLİ, İPSALA VE PAZARKULE KAPIKULE’NİN YÜKÜNÜ HAFİFLETİYOR’

Hamzabeyli,İpsala ve Pazarkule sınır kapılarında geçen yıla göre geçişlerde artış olduğunu söyleyen Kırbıyık, ”Bu sene fark etmişsinizdir Kapıkule’de son birkaç güne kadar gayet iyi geldik. Bu dönemde bunu yaşamak normal. Ama gerek Hamzabeyli gerek İpsala gerek Pazarkule’de geçen yıla göre ciddi bir artış var oda Kapıkule’nin yükünü hafifletiyor. Pazarkule Sınır Kapımızda çalışmalar devam ediyor” şeklinde konuştu.

Yeni TOKİ konutları projesi ile ilgili soruyu da değerlendiren Kırbıyık, ”Yeni bir proje başlıyor biliyorsunuz. Belediye başkanlarımızla toplantı gerçekleştirdik. İl, ilçe ve belediyelerde duruma baktık. Alanlarımızın hepsini tek tek tespit ettik. TOKİ’ye de bildirdik. Mümkün olduğunca en yüksek rakamda Edirne merkez ve ilçelerinin faydalanmasını istiyoruz” ifadelerini kullandı.(DHA)


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Fransa vatandaşı Moreno, Müslüman olduÖnceki Haber

Fransa vatandaşı Moreno, Müslüman oldu

AK Parti’li Aksal: Tarımsal elektrik üretim bedeline kredi desteği hayırlı olsunSonraki Haber

AK Parti’li Aksal: Tarımsal elektrik üre...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar