282 üst
Tekirdağ
DOLAR32.2053
EURO35.1156
ALTIN2500.6

Edirne Valisi Kırbıyık: Terörle mücadelenin sonuna geldiğimiz dönemin başlangıcındayız

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Edirne Valisi Kırbıyık: Terörle mücadelenin sonuna geldiğimiz dönemin başlangıcındayız
Abone ol
Edirne Valisi Kırbıyık: Terörle mücadelenin sonuna geldiğimiz dönemin başlangıcındayız

Uğur AKAGÜNDÜZ / EDİRNE, (DHA)- EDİRNE Valisi Hüseyin Kürşat Kırbıyık, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla kentteki gazilerle yemekte bir araya geldi.  Kırbıyık, yurtiçi ve yurtdışında güvenlik unsurlarının teröre karşı 7 gün 24 saat esasına göre mücadele verdiğini belirterek, ”Allah’a şükürler olsun artık terörle mücadelenin sonuna geldiğimiz bir dönemin başlangıcındayız diye değerlendiriyorum” dedi.

Vali Kırbıyık, Meriç Nehri kenarında bulunan Meriç Askeri Gazinosu’nda, kentte yaşayan gazilerle bir araya geldi. 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla düzenlenen programa Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Cihanoğlu, AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal, CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, İYİ Parti Edirne Milletvekili Orhan Çakırlar ve Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın yanı sıra gaziler aileleriyle birlikte katıldı. Programda konuşan Vali Kırbıyık, yurtiçi ve yurtdışında güvenlik unsurlarının teröre karşı sürdürdüğü mücadeleye dikkat çekti.

’BİRLİK VE BERABERLİK İÇERİSİNDE HAREKET ETMEYİ BECEREBİLEN BİR TOPLUMUZ’

Konuşmasında 19 Eylül’ün önemine değinen Kırbıyık, ”Bugün bizim açımızdan son derece önemli bir gün. Malumunuz olduğu üzere Gaziler Günü, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e 19 Eylül 1921 tarihinde gazilik unvanının verilmesiyle, ona adledilerek kutlanan bir gün. Bu günün tespit edilmesinde Edirne’nin de bir payı var çünkü bu kanun teklifini verirken 2 önerge sahibi var; biri İsmet İnönü, ikincisi Fevzi Çakmak. İsmet o tarih itibariyle Edirne Milletvekili sıfatıyla bu önergeyi veriyor. Dolayısıyla Edirne’nin de tarihte bu anlamda bir rolü olduğunun altını çizmek isterim. Biz hep millet olarak diğer milletlerden bizi ayırt eden belirgin özelliklerimiz var. Söz konusu vatan olduğunda birlik ve beraberlik olduğunda bu milletin geleceği olduğunda, her türlü ayrımı göz ardında bulundurarak ya da günlük işlerimizden sıyrılarak, millet olarak birlik ve beraberlik içerisinde hareket etmeyi becerebilmiş bir toplumuz, tarih boyunca da bunun yüzlerce kere örneğini vermişiz” dedi.

’TERÖRLE MÜCADELENİN SONUNA GELDİĞİMİZ BİR DÖNEMİN BAŞLANGICINDAYIZ’

Türkiye genelinde ve sınırlarda teröre karşı mücadelenin sürdüğünü ifade eden Kırbıyık, ”Bugün de aslında bu mücadelemiz devam ediyor. Şunu bilmeliyiz ki, biz bu güzel ortamda bir aradayken, bu ülke için Suriye’nin kuzeyinde, Irak’ın kuzeyinde, yurtiçinde, terörle mücadelede, askerimiz, polisimiz, jandarmamız, diğer kurumlarımız var gücüyle çalışmaya devam ediyorlar. Geldiğimiz noktaya bakıldığında hakikaten önemli mesafeler kat edildiğini görüyoruz. 2 gün önce şehrimizde misafir ettiğimiz İçişleri Bakanımız sayın Süleyman Soylu’nun da ifadesiyle artık Türkiye’de, yurtiçinde kalan teröristin sayısı 120’nin altına düşmüş durumda, onlar da kafalarını çıkartabilecek durumda değiller. Her türlü teknolojik imkanlarla, gözetleme sistemlerimizle, diğer hudut birliklerimizle, içerideki askeri unsurlarımızla, jandarmamızla, polisimizle arkadaşlarımız var gücüyle kesintisiz 7 gün 24 saat esasına göre bir mücadele sergiliyorlar. Allah’a şükürler olsun artık terörle mücadelenin sonuna geldiğimiz bir dönemin başlangıcındayız diye değerlendiriyorum” ifadelerini kullandı.(DHA)

 

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Keşan’da 2 şüpheli çaldıkları eşyalarla polise yakalandıÖnceki Haber

Keşan’da 2 şüpheli çaldıkları eşyalarla...

Marmaraereğlisi’nde Gaziler Günü kutlandıSonraki Haber

Marmaraereğlisi’nde Gaziler Günü kutland...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar