282 baskı
Tekirdağ
DOLAR32.5585
EURO34.9435
ALTIN2435.7

Edirne’de 32 aileye sürekli şeker ölçüm cihazı ve sensör dağıtıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Edirne’de 32 aileye sürekli şeker ölçüm cihazı ve sensör dağıtıldı
Abone ol
Edirne’de 32 aileye sürekli şeker ölçüm cihazı ve sensör dağıtıldı

Olgay GÜLER / EDİRNE, (DHA)- EDİRNE’de, Valilik tarafından diyabet hastası 0-22 yaş arası 32 kişiye, sürekli kan şekeri ölçüm cihazı ve sensör dağıtıldı. Edirne Valisi Hüseyin Kürşat Kırbıyık, hastaların Tip 1 Diyabet ile ilgili tüm gereksinimlerinin 2 yıl boyunca Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından karşılanacağını belirtti.

Karaağaç Gölgesinde Yeşeren Umutlar Projesi uygulama binasında hizmet veren Lalel kafede düzenlenen programda Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü Sağlıklı ve Düzenli Yardımlar Daire Başkanlığının 13 Mart tarihinde yayınladığı ’Sosyal Yardım Faydalanıcısı Hanelerde Tip 1 Diyabet Tanısı Almış Kişilere Yönelik Glikoz Ölçüm Cihazı Yardımı’ kapsamında Edirne merkez ve ilçelerinde 0-22 yaş arası Tip 1 diyabet hastalığı bulunan 32 kişiye sürekli kan şekeri ölçüm cihazı ve sensör dağıtıldı. Programa eşi Dilek Kırbıyık ile birlikte katılan Edirne Valisi H. Kürşat Kırbıyık, aileler ve çocuklarıyla tek tek ilgilenerek sohbet etti.

’HERKESİN BU İMKANLARA ERİŞEBİLME İMKANI YOK’

Törende konuşan Vali Kırbıyık,  şeker hastalarının karşılaştığı sorunları onlardan iyi kimsenin bilemeyeceğini dile getirdi. Kırbıyık, ”Çocuklarımızın sürekli parmaktan kan kontrolüne tabi tutulması gerçekten yorucu ve yıpratıcı bir durum. Bunun önüne geçebilmek için firma yetkilimizin belirttiği gibi gelişen teknoloji ile birlikte yeni usuller belirlenmişti ama siz de takdir edersiniz ki herkesin bu imkanlara erişebilme imkânı yok. Bu noktada devletimiz yeni bir karar alarak 7 Mart tarihi itibari ile Cumhurbaşkanlığı makamı onayıyla Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Sosyal Hizmetler Genel Müdürlüğü’nün 11-13 Mart tarihinde yayınlanan yardım duyurusu ile beraber bu usul ve süreç belirlenmiş oldu. İlimiz genelinde de Sosyal Yardımlaşma Vakıflarımız tarafından gerekli başvurular alındı ve gerekli kontroller sağlandı” dedi.

’2 YIL BOYUNCA İHTİYAÇLARI KARŞILANACAK’

Hastaların Tip 1 Diyabet ile ilgili tüm gereksinimlerinin 2 yıl boyunca Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından karşılanacağını belirten Vali Kırbıyık, ”Bundan sonra bu ailelerimizin şeker ölçümleri ile ilgili olarak Tip 1 Diyabet ile ilgili olarak kontrol edilecek tüm cihazları, ekipmanları ve diğer unsurları 2 yıl boyunca Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımız tarafından karşılanacak. Bu gerçekten son derece önemli bir adım. Bu adımın hayata geçmesinde emeği olan başta Bakanlığımız, Cumhurbaşkanlığımız ve buradaki arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Ailelerimizin de gerçekten bu hizmeti önemsediğini düşünüyorum” diye konuştu.(DHA)

 

 

 

 

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Tekirdağ’da terör propagandası yapan 2 şüpheli tutuklandıÖnceki Haber

Tekirdağ’da terör propagandası yapan 2 ş...

Akşener: Bu seçim bir savaş değil, biz düşman değilizSonraki Haber

Akşener: Bu seçim bir savaş değil, biz d...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar