282 baskı
Tekirdağ
DOLAR32.2053
EURO35.1156
ALTIN2500.6

Edirne’de AFAD ekiplerinden vatandaşa uygulamalı ’çök-kapan-tutun’ dersi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Edirne’de AFAD ekiplerinden vatandaşa uygulamalı ’çök-kapan-tutun’ dersi
Abone ol
Edirne’de AFAD ekiplerinden vatandaşa uygulamalı ’çök-kapan-tutun’ dersi

Olgay GÜLER / EDİRNE, (DHA)- EDİRNE’de, 12 Kasım Cumartesi günü 18.57’de ülke geneliyle eş zamanlı olarak gerçekleştirilecek büyük deprem tatbikatı öncesi, AFAD ve itfaiye görevlileri, şehrin en kalabalık caddesinde bilinçlendirme çalışması yaptı. İtfaiye ekipleri ekipmanlarını tanıtırken, AFAD görevlileri ise deprem anında uygulanacak ’çök-kapan-tutun’ hareketini, vatandaşlara uygulamalı olarak gösterdi.

Düzce’de 12 Kasım 1999’de meydana gelen 7.2’lik depremin yıldönümünde, ülke genelinde büyük deprem tatbikatı yapılacak. Depremin meydana geldiği saat olan 18.57’de gerçekleştirilecek tatbikat öncesi AFAD Edirne Müdürlüğü görevlileri, kentin trafiğe kapalı Saraçlar Caddesi’nde stant kurarak bilgilendirme çalışması yaptı. İtfaiye ekiplerinin de ekipmanlarını tanıttığı etkinlikte, AFAD görevlileri vatandaşlara deprem anında yapmaları gereken ’çök-kapan-tutun’ hareketini uygulamalı olarak gösterdi.

Edirne Belediyesi itfaiye amiri Sefa Tabak, amaçlarının vatandaşları bilinçlendirmek olduğunu belirtti. Tabak, ”Deprem yaşandığı durumlarda AFAD’la birlikte koordineli olarak çalışıyoruz. Arama kurtarma çalışmalarına katılıyoruz. Bu çalışmalarda kullandığımız ekipmanları ve malzemeleri tanıtmak için burada bulunuyoruz. Hem AFAD ’çök-kapan-tutun’ hareketini anlatıyor, biz de mahsur kaldığımız durumlarda hangi malzemeyi kullanacağız, hangi malzemeyle ne iş yapıyoruz vatandaşları bilinçlendirmek için buradayız” dedi.

’MUTLAKA KONUM SERVİSLERİ AÇIK OLMALI’

Olası deprem anında en büyük handikabın, kişinin telefonundaki konum servisinin açık olmaması olduğunu belirten Tabak, ”En büyük sorun vatandaşların telefonlara sarılmaları oluyor. İletişim açısından sıkıntı yaşanıyor. Asılsız ihbarlar gelebiliyor. Mahsur kalmayan insanların da sevdikleri için ’burada mahsur kalmış’ şeklinde aramaları bizi biraz yıpratıyor. Bu konuda biraz bilinçli olmak lazım, gerçekten ihtiyacınız yoksa telefon hatlarını meşgul etmemeniz lazım. Özellikle ihbarları verirken, telefonlarınızın konum servisi açık olursa, artık mevcut 112 sisteminde konumunuz doğru olarak çıkabiliyor. Bu sizin için daha sağlıklı olacaktır” diye konuştu.(DHA)


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Köpekten kaçarken otomobilin çarptığı Efekan’ın babası: Önlem alınsınÖnceki Haber

Köpekten kaçarken otomobilin çarptığı Ef...

ASKERE GİDECEĞİ GÜN ACI SON!Sonraki Haber

ASKERE GİDECEĞİ GÜN ACI SON!

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar