282 baskı
Tekirdağ
DOLAR32.4926
EURO34.8101
ALTIN2440.8

Edirne’de Amatör Spor Haftası açılışı yapıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Edirne’de Amatör Spor Haftası açılışı yapıldı
Abone ol
Edirne’de Amatör Spor Haftası açılışı yapıldı

Uğur AKAGÜNDÜZ / EDİRNE, (DHA)- EDİRNEde ’Amatör Spor Haftası’ kapsamında yürüyüş düzenlenirken, kent merkezindeki Atatürk Anıtı’na çelenk sunuldu, halk oyunları ekipleri dans gösterisi yaptı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu işbirliğinde her yıl düzenlenen “Amatör Spor Haftası” bu yıl 3-9 Ekim tarihleri arasında gerçekleştiriliyor. Hafta kapsamında Edirne’de açılış programı düzenlendi. 25 Kasım Stadyumu’ndan başlayan yürüyüşle, kentteki amatör spor kulübünde ter döken sporcular halkı selamladı. Açılış programı kapsamında Atatürk Anıtı’na da çelenk sunuldu. Törene Gençlik ve Spor İl Müdürü Selim Ak ile kurum ve kuruluş temsilcileri katıldı.

’AMATÖRLER SPORUN KALBİDİR’

Törende konuşan Müdür Ak, amaçlarının sporun her dalında dünya çapında rekabet edebilir seviyeye ulaşmış bir ülkeye katkıda bulunmak olduğunu belirtti. Ak, ”Başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere devletimiz bu amaca ulaşmak için spor altyapısını ve yeni spor tesislerinin açılmasını desteklemiş. spor tesislerinin bölgeler ve branşlar bazında dengeli dağılımı sağlanmıştır. Halkın spora olan ilgisini artıracak ve engelli vatandaşların sportif faaliyetlere katılımını teşvik edecek proje ve kampanyalar geliştirilmiş, İlk ve orta öğretim kademelerinde verilen spor eğitimi iyileştirilmiş, kamuya ait tüm spor tesisleri vatandaşlarımızın kullanımına açılmıştır. Elit kategorisinde yer alma potansiyeli taşıyan sporcuları seçme ve yönlendirme sistemleri kurulmuş, spor endüstrisi ve teknolojileri alanındaki çalışmalar desteklenmiştir. Bütün bu yapılanlar sayesinde Türkiye’de lisanslı sporcu, spor kulübü ve antrenör sayılarındaki artış eğilimi devam etmekte, uluslararası alanda madalya alan sporcu sayımızda ciddi artışlar yaşanmaktadır. Biliyoruz ki Amatörler Türk Sporunun kalbidir” dedi.

Ak’ın konuşmasının ardından Edirne HOTEAD Gençlik ve Spor Kulübü Derneği’ne bağlı folklor ekibi, halk dansları gösterisi sergiledi.(DHA)

 

  


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Keşan’da polis aranması olan 13 kişiyi yakaladıÖnceki Haber

Keşan’da polis aranması olan 13 kişiyi y...

Keşan’da, Amatör Spor Haftası etkinlikleri başladıSonraki Haber

Keşan’da, Amatör Spor Haftası etkinlikle...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar