282 üst
Tekirdağ
DOLAR32.4704
EURO34.8902
ALTIN2432.3

Edirne’de Çocuk Trafik Eğitim Parkı, 3 yılda 19 bin öğrenciyi ağırladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Edirne’de Çocuk Trafik Eğitim Parkı, 3 yılda 19 bin öğrenciyi ağırladı
Abone ol
Edirne’de Çocuk Trafik Eğitim Parkı, 3 yılda 19 bin öğrenciyi ağırladı

Olgay GÜLER / EDİRNE, (DHA)- EDİRNE’de 2019’dan bu yana 5 - 14 yaş arası çocuklara uygulamalı eğitim verilen Çocuk Trafik Eğitim Parkı, 2022-2023 eğitim-öğretim yılında ilk misafirlerini ağırladı. Parkın yöneticisi Meral Bozkurt, açıldığı tarihten bu yana toplam 19 bin 68 öğrenciye eğitim verildiğini söyledi.

Çocukların, okullarda öğrendikleri teorik trafik eğitimini, uygulamalı olarak pekiştirilmeleri amacıyla 2019 yılında İstasyon Mahallesi’nde açılan Çocuk Eğitim Parkı, yeni sezon eğitimlerine başladı. Park, ilk eğitimini Kadripaşa İlkokulu’nda okuyan birinci sınıf öğrencilerine verdi. Öğrencilere trafik, sağlık, itfaiye, AFAD, bilinçli tüketim konularında, uzman kişiler tarafından eğitimler verildi. Çocuk Trafik Eğitim Parkı Yöneticisi Meral Bozkurt, bugüne kadar 19 bin 68 öğrenciye eğitim verdiklerini belirtti.

’AMACIMIZ TRAFİK KURALLARINA UYGUN DAVRANIŞLAR KAZANDIRMAK’

Amaçlarının çocuklara başta trafik kuralları olmak üzere bilinç kazandırmak olduğunu belirten Bozkurt, ”Çocuk Trafik Eğitim Parkı’nda amacımız, 5 yaşından 14 yaşına kadar çocuklarımızın derslerinde öğrendikleri teorik trafik bilgilerini, parkımızda uygulama fırsatı vermek, okul dışında her an karşı karşıya oldukları trafik ortamlarını parkımızda uygulamalı gerçekleştirerek trafik kurallarına uygun davranışlar kazanmalarıdır. Parkımızda trafik eğitiminin yanı sıra yangın eğitimi, sağlık yaşam eğitimi, acil durum güvenliği eğitimi, çevre güvenliği eğitimleri de çocuklarımıza alanında uzman kişilerce verilmektedir” dedi.

’3 YILDA 19 BİN ÖĞRENCİYE EĞİTİM VERİLDİ’ 

Eğitimlerin devam edeceğini kaydeden Bozkurt, ”Parkımız 3 Ocak 2019 tarihinde eğitimlerine başlamış ve bu zamana kadar 19 bin 68 öğrencimiz eğitim almıştır. Bundan sonraki süreçlerde de Edirne Valiliği ve Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde Edirne merkez ve ilçelerdeki tüm öğrencilerimiz bu faaliyetlerden yararlandırılacaktır” diye konuştu.(DHA)

 

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kırklareli’de 19 kaçak göçmen yakalandı; 2 şoför tutuklandıÖnceki Haber

Kırklareli’de 19 kaçak göçmen yakalandı;...

Edirne’de Yıldırım Beyazıt Anadolu Lisesi’nde, matematik koridoru açıldıSonraki Haber

Edirne’de Yıldırım Beyazıt Anadolu Lises...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar