282 baskı
müge
Tekirdağ
DOLAR32.3313
EURO35.091
ALTIN2299.6

Edirne’de Emzirme Haftası etkinlikleri

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Edirne’de Emzirme Haftası etkinlikleri
Abone ol
Edirne’de Emzirme Haftası etkinlikleri

EDİRNE,(DHA)-EDİRNE’de, 1-7 Ekim Emzirme Haftası etkinlikleri kapsamında anne sütünün önemine dikkat çekilmek amacıyla Edirne Sultan 1’inci Murat Devlet Hastanesi’nin hazırlamış olduğu turuncu temalı etkinlik anne ve anne adaylarından büyük ilgi gördü.

1-7 Ekim Emzirme haftası hakkında açıklamada bulunan Edirne İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Mustafa İshak Yıldırım, emzirme ve anne sütünün önemini vurgulayarak “Bakanlığımızca emzirmenin önemi, özendirilmesi ve desteklenmesi olan ‘Anne sütünün teşviki ve bebek dostu sağlık kuruluşları programı’ yürütülmektedir. Her yıl Dünya Emzirme Örgütü WABA’nın emzirme ve anne sütünün önemini anlatmak ve dikkat çekmek için belirlediği rengimiz bu yıl turuncu olarak belirlenmiştir. Turuncu olmasının nedeni ise ‘Toplumsal sıcak temas” mesajını vermek içindir. Emzirmenin desteklenmesi anne sütünün sürekliliğinin sağlanması sadece annenin sorumluluğunda değildir. Özellikle doğum sonrası süreçte annenin bedensel ve ruhsal desteklenmesi önemlidir. Gelinen bu noktayı daha da geliştirmek ve emzirme konusunda farkındalık yaratabilmek için ülkemizde her yıl 1-7 Ekim tarihleri Emzirme Haftası olarak kutlanmaktadır. Anne sütü annenin bebeğine vereceği ilk ve en güzel hediyedir, anne sütü bebeğin tüm ihtiyaçlarını içinde barındıran eşi benzeri olmayan bir kaynaktır. Bebeğin bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalıklara karşı direncini arttırır, bebeğin beden ve zeka gelişimini hızlandırır ve böylece bebeklerimiz hayata daha sağlıklı başlayabilmektedir. Emzirme anne ile bebeğin arasındaki bağı kuvvetlendireceği gibi rahmin toparlanıp eski haline dönmesine yardımcı olur ve doğum sonrası kanamaları azaltır. Anneyi meme kanseri, yumurtalık kanseri ve rahim kanserinden korur. Annenin doğumdan sonra kilo vermesini çabuklaştırır. Anne ve bebek dostu hastanelerimizde, aile sağlığı merkezlerimizde görev yapan alanında uzman sağlık personelimiz gebeliklerinden itibaren anne adaylarını anne sütü ve emzirme konusunda bilgilendirmekte ve doğumdan hemen sonra annelere bebeklerini emzirmeleri konusunda çalışmalar yürütmektedir” dedi.

Emzirme ve anne sütünün öneminin vurgulanması, farkındalığın arttırılması amacıyla hafta boyunca Edirne Sultan 1’inci Murat Devlet Hastanesi ile Keşan ve Uzunköprü devlet hastanelerinde kurulan statlarda bilgilendirme yapılarak, anne ve bebeklere hediyeler verilerek, ikramlarda bulunuldu.

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Fabrika atık sularını oksijenle arıtıp, geri kazandıran sistem kurulduÖnceki Haber

Fabrika atık sularını oksijenle arıtıp,...

BAŞKAN KADİR ALBAYRAK BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNCE AĞIRLANAN ÖĞRENCİLERLE KAHVALTIDA BİR ARAYA GELDİSonraki Haber

BAŞKAN KADİR ALBAYRAK BÜYÜKŞEHİR BELEDİY...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar