282 baskı
Tekirdağ
DOLAR32.4504
EURO34.829
ALTIN2438.6

Edirne’de, engelli öğrencilerden dans ve ritim gösterisi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Edirne’de, engelli öğrencilerden dans ve ritim gösterisi
Abone ol
Edirne’de, engelli öğrencilerden dans ve ritim gösterisi

EDİRNEde, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla bir alışveriş merkezinde, Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı özel eğitim okullarında eğitim gören engelli öğrencilerin ürettiği el sanatı ürünleri sergilenmeye başladı. Edirne Valisi Ekrem Canalp’in eşi Ayten Canalp’in açılışını gerçekleştirdiği serginin açılışında, engelli öğrencilerden oluşan ritim ve dans gruplarının gösterileri alkış topladı.

Dünya Engelliler Günü kapsamında, Edirne’de İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı özel eğitim kurumları da eğitim gören engelli öğrencilerin ürettiği el sanatları sergisi açtı. Serginin açılışına Edirne Valisi Ekrem Canalp’in eşi Dr. Ayten Canalp, Belediye Başkan Yardımcısı Ertuğrul Tanrıkulu, milli eğitim müdür yardımcıları, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı. Açılışta ilk olarak Faika Erkurt Özel Eğitim Okulu ritim grubu ile Şehit Öğretmen Adnan Tunca Özel Eğitim Uygulama Okulu öğrencilerinin dans gösterileri sergilendi. 

’BİR GÜN DEĞİL, HER GÜN YANLARINDAYIZ’ 
Ritim ve dans gösterilerinin ardından Dr. Ayten Canalp ve Belediye Başkan Yardımcısı Ertuğrul Tanrıkulu, el sanatları sergisinin açılış kurdelesini kesti. Sergi ile ilgili konuşan Ayten Canalp, dayanışma ve çabayla, el ele vererek aileler ve engelli bireyler için engelsiz bir yaşamı kurmaya çalıştıklarını söyledi. Canalp, ”Bu çalışmaları yaparken de herkesin aslında tek bir hedefi var, o da sosyal hayatın her alanında onları görmek, daha donanımlı bir halde görmek. Bugün bu sergide de çocuklarımızın aldığı bu donanımlı eğitimi herkese sergilemek istedik. Biz diyoruz ki eğer bir yerde sevgi varsa, dayanışma varsa, empati varsa ve en önemlisi engelli bireylerimizde hem de bizlerde inanç varsa aşılmayacak engel yoktur. Biz bugün bu sergide bunu göstermek istedik sizlere. Biz onlarla birlikte engelsiz bir yaşamı, sevgiyle, empatiyle hep birlikte, el ele, gönül gönüle birlikte kurmaya çalışıyoruz. Bundan sonra da var gücümüzle de onlar için kurmaya çalışacağız. Bir gün çünkü biz de engelli adayı olabiliriz, bunu hiçbir zaman unutmamalıyız. Onların bir gün değil, her gün yanlarındayız” diye konuştu. 

’BU HAYATI BİRLİKTE PAYLAŞIYORUZ’ 
Belediye Başkan Yardımcısı Ertuğrul Tanrıkulu da, serginin çok önemli bir birikimin sonucu olduğunu belirtti. Tanrıkulu, ”On yıllardır buradaki özel eğitim okullarındaki çalışan öğretmenlerin emeğiyle bu noktaya kadar geldik ve bu çok kıymetli. Edirne çok özel bir şehir. Edirne’de engellilerle ilgili çok önemli şeyler yapılıyor. Bir hayalim vardı benim eskiden beri; şehirde insanların bütün aktivitelere engellilerle birlikte katıldığı ve sokaklarda tekerlekli sandalyeyle mutlu çocukların olduğu. Buna neredeyse yaklaştık, bu çok önemli. Şehrimizde engelli bireylerimizle birlikte yaşıyoruz, hayatı birlikte paylaşıyoruz” şeklinde konuştu. 

Dr. Ayten Canalp daha sonra açılan stantları gezdi. Sergide, Faika Erkurt Özel Eğitim Okulu, Şehit Öğretmen Adnan Tunca Özel Eğitim Uygulama Okulu, II. Bayezid Özel Eğitim Uygulama Okulu, Edirne Özel Eğitim Anaokulu, Lala Şahinpaşa İlkokulu ve Ortaokulu Özel Eğitim Sınıfı, Plevne İlkokulu Özel Eğitim Sınıfı, Yüksel Yeşil İlkokulu Özel Eğitim Sınıfı, öğrencilerinin yapmış oldukları el sanatları ürünleri sergilendi. 

 

 

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kırkpınar Er Meydanı modernize edilecekÖnceki Haber

Kırkpınar Er Meydanı modernize edilecek

Lüleburgaz’da iş yeri kurşunladıSonraki Haber

Lüleburgaz’da iş yeri kurşunladı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar