282 üst
Tekirdağ
DOLAR32.5038
EURO34.7826
ALTIN2499.5

Edirne’de eski İYİ Parti il başkanıyla, CHP il başkanı arasında ’ziyaret’ tartışması

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Edirne’de eski İYİ Parti il başkanıyla, CHP il başkanı arasında ’ziyaret’ tartışması
Abone ol
Edirne’de eski İYİ Parti il başkanıyla, CHP il başkanı arasında ’ziyaret’ tartışması

Olgay GÜLER/EDİRNE,(DHA)- EDİRNE’de İYİ Parti önceki dönem il başkanı Ekrem Demir’in, Genel Başkan Meral Akşener’e 2017’de ’tadilat’ gerekçesiyle salon vermeyen Edirne Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Başkanı Recep Zıpkınkurt’u ziyaretine, CHP İl Başkanı Fevzi Pekcanlı tepki gösterdi. Demir, sosyal medyadan konuya ilişkin yaptığı açıklamada kendisinin de bir ticaret insanı olduğunu hatırlatarak, ziyaretinin bununla alakalı olduğunu belirtti
İYİ Parti önceki dönem Edirne İl Başkanı Ekrem Demir, geçen günlerde Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt’u makamında ziyaret ettiği görselleri, kendisine ait sosyal medya hesabından paylaştı. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in, 2017’deki Edirne ziyaretinde ETSO salonunu tahsis etmemesiyle bilinen Zıpkınkurt’a yapılan ziyaret, İYİ Parti’nin Edirne’deki ittifak ortağı CHP İl Başkanı Fevzi Pekcanlı’nın tepkisine neden oldu. Pekcanlı, konuyla ilgili paylaşılan fotoğrafı ”Biz 2017’de neredeysek oradayız” diyerek eleştirdi.
İYİ Parti’li Demir ise kendisinin de bir ticaret insanı olduğunu hatırlatarak, ziyaretinin bununla alakalı olduğunu belirten bir açıklama yaptı. Demir açıklamasında, Pekcanlı’yı da yanıtlayıp, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na hakaret ettiğini belirttiği Alaaddin Çakıcı’yı Edirne Belediyesi’nde 2020’de ağırlayan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ı örnek gösterdi.
’TALİMATLA PAYLAŞIM YAPTIĞINI BİLİYORUM’
Pekcanlı’nın söz konusu paylaşımı talimatla yaptığını iddia eden Demir, şunları kaydetti:
”İYİ Parti Edirne İl Başkanlığım döneminde sayın Pekcanlı ile hep karşılıklı saygı çerçevesinde ilişkilerimize devam ettirmek için gayret ettim. Sayın Pekcanlı bana yaşımdan ötürü hep ’Koca Başkanım ve Ağabey’ der. Bu hakkını da teslim etmem lazım. Birkaç konuda partimize yapılan yanlışlarla ilgili kendisine bilgi vererek ’Bu yanlışlar birlikteliğimize zarar verir’ dedim ise de hep sesiz kaldı. Bu sessizliğinin nedenini de çok iyi biliyorum. En son talimatla yaptığı sosyal medya paylaşımın sebebini de çok iyi biliyorum. Maalesef çok alakasız ve mesnetsiz bir paylaşım olduğu için cevap verme ihtiyacı duydum. Sayın Pekcanlı; Benim, Edirne’ye kayıtlı bir şirketim var. Yani ETSO üyesiyim. Ziyaretimin sebebi yaklaşmakta olan ETSO seçimleri ile ilgilidir. Yani partimi temsilen orada değilim. Şirketimi temsilen oradayım. ETSO Başkanı Sayın Recep Zıpkınkurt Bey’in bugüne kadar olan kıymetli hizmetlerinden dolayı teşekkür etmek ve bundan sonraki hayatında başarı dilemekten daha insani ne olabilir? Ülke yeterince gerildi, insanlar yeterince ötekileştirildi. Böyle davranarak AKP’nin ekmeğine yağ sürdüğünüzün farkında değil misiniz?”
’KILIÇDAROĞLU’NA HAKARET EDEN İSMİ BELEDİYE’DE VIP AĞIRLADINIZ’
CHP’li ortağına Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan üzerinden de yüklenen Demir, ”Yeter. Beraber yaşadığımız Edirne’de hemşerilerimizi lütfen tanıyın, tanımak için emek sarf edin. Bu siyasetinizden Edirne bezdiği gibi Edirne’deki CHP’liler de bezmiştir. Size tavsiyem eğer bir husumet güdülecekse CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu beye en ağır hakareti yapan mafya liderine husumet besleseydiniz. Onu Edirne belediyesinde VIP karşılayarak maddi ve manevi değeri çok büyük olan Atatürk tablosunu verenden hesap sormadığın gibi ilgili şahsı da onore ettiniz. İnsanın biraz yüzü kızarır be kardeşim. Bak her şeye rağmen sana naçizane dost, abi nasihatim; o şahıs ile arana mesafe koy ve uzaklaş. En büyük yanlışı ondan göreceksin bilesin isterim” dedi. (DHA)


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Yunanistan’a kaçmak isterken yakalanan 1’i PKK’lı 2 kişi tutuklandıÖnceki Haber

Yunanistan’a kaçmak isterken yakalanan 1...

Tekirdağ’da yaya önceliği için yaya geçidi çizgisini kırmızıya boyadılarSonraki Haber

Tekirdağ’da yaya önceliği için yaya geçi...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar