282 baskı
Tekirdağ
DOLAR32.2053
EURO35.1156
ALTIN2500.6

Edirne’de, Hemşireler Günü kutlandı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Edirne’de, Hemşireler Günü kutlandı
Abone ol
Edirne’de, Hemşireler Günü kutlandı

Olgay GÜLER / EDİRNE, (DHA)- EDİRNE’de, 12 Mayıs Dünya Hemşireler Günü, Atatürk Anıtı’nda düzenlenen törenle kutlandı. Kentteki resmi ve özel kuruluşlardaki hemşirelerin biraraya geldiği etkinlikte konuşan İl Sağlık Müdür Vekili Ali Fatih Selvi, hemşireliğin temelinde insan sevgisi ve şefkat olan kutsal bir meslek olduğunu söyledi.

12 Mayıs Hemşireler Günü dolayısıyla Edirne’de kamu ve özel kurumlarda görev yapan hemşireler ve sağlık çalışanları Atatürk Anıtı’ndaki programda buluştu. Anıta çelenk sunulan etkinlikte, saygı duruşunda bulunulup istiklal marşı okundu. Etkinlikte konuşan İl Sağlık Müdür Vekili Ali Fatih Selvi, hemşireliğin temelinde insan sevgisi ve şefkat olan kutsal bir meslek olduğunu söyledi.

’HEMŞİRELER SAĞLIK SİSTEMİNİN VAZGEÇİLMEZ UNSURU’

Hemşirelerin sağlık sistemlerinin vazgeçilmez bir unsuru olduğunu dile getiren Selvi, ”Hemşirelik mesleğinin felsefesi; sevgi, yardım ve bakıma dayalı hizmet ile temel odağı her zaman insan olmuştur. Türk insanı bu kutsal mesleği icra edenlere hemşire kavramı ile hitap ederek, adeta bir kız kardeşi olarak görmüştür. Hemşirelerimiz de hastalarımıza ve yakınlarına umut ve yaşam sevinci kazandırarak ihtiyaç duydukları sevgi, şefkat, ilgi ve bilgilerini esirgemeyerek karşılık vermişlerdir” dedi.

’EN ÇOK YIPRANAN SAĞLIK ÇALIŞANLARI OLDU’

Trakya Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı, Hemşirelik Bölümü Öğretim Üyesi Prof.Dr. Özgül Erol da, zorlu pandemi sürecinde en çok yıpranan meslek kesiminin sağlık çalışanları olduğunu belirtti. Erol, ”Bu zorlu süreçte tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de en çok yıpranan grup maalesef sağlık çalışanları oldu. Koruyucu giysilerle uzun ve yorucu mesai saatleri geçirdiler. Virüse yoğun şekilde maruz kaldıkları için enfeksiyonu birkaç kez geçirenler oldu. Ailelerine ve yakınlarına virüsü taşıma korkusu içinde yaşadılar. Maalesef en acısı da yaşamlarını kaybederek aramızdan ayrılanlar oldu. Bu özel günde aramızdan ayrılan sağlık çalışanlarını saygı ve rahmetle bir kez daha anıyor, bu uğurda mücadele eden ve bugünlere ulaşmamızda emeği geçen tüm sağlık çalışanlarına minnet ve şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu.

’SAĞLIĞA YAPILAN YATIRIMLARIN ARTTIRILMASI ÇOK ÖNEMLİ’

Pandeminin, dünyadaki sağlık sistemlerinin güçlendirilmesi gerektiğini de ortaya koyduğunu ifade eden Erol, ”Sağlıklı bireyler ve toplumlar için sağlıkta yapılacak yatırımların arttırılması çok önemlidir. Onların güvenli çalışma ortamlarında makul iş yükleriyle kendilerini değerli hissederek kararlara katılarak verdikleri hizmetlerin mutlaka bu hizmeti alan bireylere, ailelere ve toplumlara da olumlu katkıları olacaktır. Pandemi sürecinde sağlığın her şeyden çok daha önemli ve değerli olduğunu bizzat yaşayarak öğrendik. Sağlığımızı sürdürmek ve yeniden kazanmak için de sağlık çalışanlarına ne kadar çok ihtiyaç duyduğumuzu gördük ve yaşadık” ifadelerini kullandı.(DHA)

 

 

 

                                                                                                 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Barakada çıkan yangında 2 köpeğiyle öldüÖnceki Haber

Barakada çıkan yangında 2 köpeğiyle öldü

Tekirdağ’da denize kirleten TESKİ’ye 131 bin 516 lira cezaSonraki Haber

Tekirdağ’da denize kirleten TESKİ’ye 131...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar