282 baskı
Tekirdağ
DOLAR32.5901
EURO35.0253
ALTIN2422.6

Edirne’de hizmete alınan makineyle, yem maliyeti düşürülecek

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Edirne’de hizmete alınan makineyle, yem maliyeti düşürülecek
Abone ol
Edirne’de hizmete alınan makineyle, yem maliyeti düşürülecek

Olgay GÜLER / EDİRNE, (DHA)- EDİRNE Valisi Ekrem Canalp, Tarım ve Orman Bakanlığı ile Edirne Ziraat Odası işbirliğiyle hazırlanan proje kapsamında hizmete alınan ’Streçlemeli Kombi Rulo Balya Makinesi’ sayesinde çiftçinin önemli girdi maliyetlerinden yem maliyetinin düşürüleceğini belirtti.  Canalp, ”Hayvancılıkta en önemli girdi maliyeti biliyorsunuz yemdir. Bu cihaz bize hayvancılıktaki en önemli girdi maliyeti olan yem grubunda maliyetleri düşürecek. Bu cihazla ucuz kaba yem ihtiyacını işleme imkânı bulunacak” dedi.

Tarım ve Orman Bakanlığı ve Edirne Ziraat Odası iş birliği ile hazırlanan “Yem Bitkileri Ekilişlerinin Artırılması ve Mekanizasyonun Yaygınlaştırılması Projesi” kapsamında satın alınan Streçlemeli Kombi Rulo Balya Makinesi, Edirne merkeze bağlı Değirmenyeni köyünde düzenlenen programla hizmete girdi. Programda konuşan Edirne Valisi Ekrem Canalp, makine sayesinde çiftçinin önemli girdi maliyetlerinden yem maliyetinin düşürüleceğini belirtti.

Hayvancılıkta en önemli girdi maliyetinin yem olduğunu söyleyen Vali Canalp, ”Hayvancılıkta en önemli girdi maliyeti biliyorsunuz yemdir. Bu cihaz bize hayvancılıktaki en önemli girdi maliyeti olan yem grubunda maliyetleri düşürecek. Bu cihazla ucuz kaba yem ihtiyacını işleme imkânı bulunacak. Maliyetleri düşürebilmek için de tarımda mekanizasyona şiddetle ihtiyaç var. Edirne’de bu cihazı yaygınlaştırdığımız zaman çok rahat bir şekilde kaba yemi işleme imkânı bulacaklar. Bu cihazın çalışma prensibine göre yem bitkilerini topluyor rulo haline getiriyor ve içine gerekli katkı malzemelerini katarak kullanılabilir hale getiriyor” dedi.

Makine sayesinde, bitkinin içine katılan katkı malzemesiyle yemlerin daha çabuk fermente olarak et ve süt veriminin arttığını söyleyen Canalp, ”Bu cihazın güzel bir tarafı da işlemi yaparken bitkinin içine kattığı katkı malzemesi ile yemler dana çabuk fermente olarak et ve süt verimini arttırıyor. Edirne’de biz genel olarak tarım alanlarını tek ürün almak amacıyla kullanıyoruz, bu cihaz sayesinde ürünü kısa sürede toplamak suretiyle iki ürün ekerek kaba yem ihtiyacını karşılamış olacağız” diye konuştu.

Değirmenyeni köyündeki programa Edirne Valisi Ekrem Canalp’in yanı sıra CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, İl Genel Meclis Üyeleri, il ve ilçe Ziraat Odaları yetkilileri, muhtarlar ve çiftçiler katıldı.

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
2 kişinin yaralandığı kaza kameradaÖnceki Haber

2 kişinin yaralandığı kaza kamerada

Otomobile çarpıp kaçarken, bu kez kavşakta kamyonete çarparak takla attı: 2 yaralıSonraki Haber

Otomobile çarpıp kaçarken, bu kez kavşak...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar