282 üst
Tekirdağ
DOLAR32.2796
EURO34.8482
ALTIN2412.4

Edirne’de işitme engelli bireyler için uygulamalı afet eğitimi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Edirne’de işitme engelli bireyler için uygulamalı afet eğitimi
Abone ol
Edirne’de işitme engelli bireyler için uygulamalı afet eğitimi

Olgay GÜLER/EDİRNE, (DHA)-EDİRNE İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’nce işitme engelli bireylere Afet ve Acil Durum Eğitimi verildi. Su baskını, yangın gibi afetlerin anlatıldığı eğitimde ayrıca uygulamalı olarak deprem anı canlandırıldı. ’Çök-kapan-tutun’ metodu ile işitme engelli bireyler, uygulama yaptı.
İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’nce kentteki işitme engelli bireylere yönelik Afet ve Acil Durum Eğitimi verildi. Edirne İşitme Engelliler Spor Kulübü Derneği üyesi 30 kişinin katıldığı eğitim, Trakya Üniversitesi Balkan Kongre Merkezi Senato Salonu’nda yapıldı. Edirne İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü eğitmeni Emir Murat Özavcı’nın verdiği eğitim, işaret dili tercümanı Zafer Tükel anlattı. Su baskını, yangın gibi afetlerin anlatıldığı eğitimde ayrıca uygulamalı olarak deprem anı canlandırıldı. ’Çök-kapan-tutun’ metodu ile işitme engelli bireyler, uygulama yaptı.
’ÇOK FAYDALI BİR EĞİTİM OLDU’
Bu eğitimlerin 4 aşaması olduğu belirten AFAD eğitmeni Emir Murat Özavcı, ”Bu eğitimleri düzenleyerek, afet sırasında nasıl hayatlarını kurtaracaklarını, nasıl daha az zarar göreceklerini; dilimiz döndüğünce anlatmaya çalıştık. Bu afetlerde nasıl korunabileceklerini, hayatlarını sürdürebileceklerini, afetlerde doğru davranış şekillerinin nasıl olması gerektiğini anlattık” dedi.
Edirne İşitme Engelliler Spor Kulübü Derneği Başkanı Mustafa Şimşek ise ”Deprem ve yangın önlemlerini öğrenmiş olduk, tatbikat eğitimlerini aldık. Eğitimimiz güzel geçti. Bu eğitimi veren yetkili arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyoruz. Tüm üyelerimiz ile bu eğitimi almamız gerçekten çok faydalı oldu. Bence herkesin bu eğitimi alması gerekiyor” diye konuştu.(DHA)

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Marmaraereğlisi Belediyesi ’köy konağı’ geleneğini yaşatıyorÖnceki Haber

Marmaraereğlisi Belediyesi ’köy konağı’...

CHP'Lİ VEKİL AYGUN: OKULLARA BİR ÇİVİ BİLE ÇAKMADINIZ!Sonraki Haber

CHP'Lİ VEKİL AYGUN: OKULLARA BİR ÇİVİ Bİ...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar