282 baskı
Tekirdağ
DOLAR32.5038
EURO34.7826
ALTIN2499.5

Edirne’de ’Kadına El Kalkamaz’ konulu farkındalık çalışması

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Edirne’de ’Kadına El Kalkamaz’ konulu farkındalık çalışması
Abone ol
Edirne’de ’Kadına El Kalkamaz’ konulu farkındalık çalışması

Olgay GÜLER / EDİRNE, (DHA)- EDİRNE Valiliği’nce başlatılan ’Kadına El Kalkamaz’ isimli farkındalık çalışması kapsamında, kentte vatandaşların yoğun olarak bulunduğu noktalarda, konuyla ilgili el ilanı ve broşür dağıtıldı.

Edirne Valiliği koordinesinde; Edirne Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı ve İl Müftülüğü işbirliği ile erkeklere yönelik olarak, kent merkezinde başlatılan farkındalık çalışmaları devam etti. Çalışmalar kapsamında; namaz vakitleri sonrası camii çıkışlarında, Saraçlar ve Çilingirler Caddesinde, Esentepe mevkiinde, sanayi, otogar ve erkeklerin yoğun olarak vakit geçirdiği alanlarda “Kadına El Kalkamaz” mottosu ile farkındalık çalışmaları düzenlenerek, vatandaşlara el ilanı ve broşür dağıtıldı.

ESNAFLAR DA ZİYARET EDİLDİ

Çalışmalar kapsamında Edirne’de esnaflar da ziyaret edilerek “Kadına El Kalkamaz” vurgusu yapıldı. Bakanlığın ve kolluk kuvvetlerinin kadına yönelik gerçekleştirdiği hizmet modelleri, KADES programı, Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi (ŞÖNİM) Müdürlüğü’nün iş ve işleyiş çalışmaları, proje kapsamında hazırlanan kamu spotları izletilip, tanıtılarak, çalışmalara ilişkin hazırlanan görsel materyaller esnaflara dağıtıldı.

’ÇALIŞMALAR YIL BOYUNCA DEVAM EDECEK’

Konuyla ilgili Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada kadına yönelik şiddet ile mücadele kapsamında, özellikle erkeklerin yoğun olarak vakit geçirdiği alanlarda ’Kadına El Kalkamaz’ mottosu ile farkındalık ve bilinç düzeyini attırmak, KADES tanıtımları gerçekleştirerek, ŞÖNİM hizmetlerinin bilinirliğinin arttırılmasına yönelik; etkinlik, eğitim ve saha çalışmalarının yıl boyunca devam edeceği belirtildi.(DHA)

 

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Tekirdağ’da 22 kaçak göçmen yakalandı, 2 organizatör tutuklandıÖnceki Haber

Tekirdağ’da 22 kaçak göçmen yakalandı, 2...

Mustafa Sarıgül: Çok masalar kurulur, çok masalar dağılırSonraki Haber

Mustafa Sarıgül: Çok masalar kurulur, ço...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar